Vero las: Petra Spark – Een kans op zes

Ik zag in de folder van uitgeverij Kramat dat Petra Spark een nieuw boek uit zou geven. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging was ik enthousiast. Dus heb ik de uitgever een mailtje gestuurd of het mogelijk was dat ik een recensie-exemplaar van dit boek zou kunnen ontvangen. Dit was natuurlijk geen enkel probleem en ik ontving het boek dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier wil ik uitgeverij Kramat dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tijdens een zonovergoten vakantie aan de Côte d’Azur verdwijnt Alexandra’s zevenjarige zoon. Hij wordt nooit teruggevonden. Veertien jaar later ontvangt ze een anonieme brief, iemand lijkt meer te weten… Wanneer ze op een ochtend ontwaakt in een huis aan de Middellandse Zee ontdekt ze een gruwelijke waarheid. Ze zal meemaken wat haar zoon veertien jaar geleden moest doorstaan.
Intussen worden er op het strand van het Franse Hyères lichamen van zevenjarige jongetjes gevonden. Opalen liggen in een kring om hen heen.
Is Alexandra het slachtoffer van deze ‘opaalmoordenaar’? Of ligt de sleutel tot de waarheid verborgen in het duistere verleden van Hyères?

Cover

Op de cover zien we een jongen die kopje onder gaat op zee. In de verte zien we tussen de titel nog een bootje. De jongen heeft nog een hand boven water. Ik stel me voor dat dit Daan is. Onderaan de cover staat de quote ‘Ze overleefde een drama, veertien jaar later begint alles opnieuw…’ Deze quote maakt me nieuwsgierig en zorgt er voor dat ik het boek opgepakt zou hebben in de boekhandel.

Auteur

Petra Spark studeerde communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze heeft van jongs af een voorliefde voor bloedstollende verhalen. Met ‘Artikel 13’ maakt ze haar debuut. Op 20 april 2019 is haar tweede thriller: ‘Eén kans op zes’ verschenen.

Het verhaal

Veertien jaar geleden is tijdens een zonovergoten vakantie aan de Côte d’Azur Alexandra’s zevenjarig zoontje Daan verdwenen. Hij wordt nooit teruggevonden. Alexandra ontvangt een anonieme brief, iemand lijkt te weten wat er destijds gebeurd is….
Wanneer ze op een bepaald moment ontwaakt in een huis aan de Middellandse zee weet ze dat ze terug is aan de Côte d’Azur. Hier ontdekt ze wat haar zoontje heeft mee gemaakt.

Ondertussen worden er opnieuw lichamen van zeven jarige jongetjes gevonden. Om de lichamen heen liggen opalen.
Is Alexandra slachtoffer geworden van deze Opaalmoordenaar? Of ligt de waarheid toch in het verleden?

Trailer

Mijn mening

Het boek begint meteen spannend. Hierdoor wil je meteen verder lezen om te weten hoe het nu met Alexandra gaat. In het eerste hoofdstuk ben je meteen twee maanden na het gebeuren in de epiloog. Wat er in de epiloog gebeurd is komt nog maar sporadisch ter sprake, echter dit speelt wel nog een belangrijke rol in het verhaal.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Je hebt o.a. Alexandra (de moeder van Daan, het verdwenen jongetje), Cathèrine (een journaliste die de waarheid achter de opaalmoorden op het spoor is en koste wat kost wil schrijven) en Jacob (een varkenskweker die in de Côte d’Azur woont). Hierdoor weet je als lezer natuurlijk veel meer dan de verschillende personages uit het boek. Ik vond eigenlijk alle personages uit het boek niet echt aardig. Ze hadden allemaal enkele eigenaardigheden waar ik me aan stoorde.

Ook had ik tijdens het lezen soms het idee dat er een redacteur sommige dingen gemist had. Zo werd er gesproken dat ‘hij onder haar rok tastte en naar haar borsten greep’. Een rok wil naar mijn weten zeggen dat er nog een bovenstuk bij aangetrokken moet worden. Ik denk dat hier eerder een jurk bedoelt wordt en ook wordt er over een kleine slaapkamer van vijf bij vier gesproken. Dit noem ik toch niet echt een kleine slaapkamer. Maar dit zijn enkele kleine details die onder het lezen storen maar geen afbreuk doen aan het verhaal.

Het verhaal bleef wel overal spannend genoeg waardoor ik steeds verder wilde lezen. Ook had het boek nog een onverwachte wending die ik niet aan had zien komen en dat vind ik altijd erg goed als dit lukt bij een verhaal.

Wat je duidelijk merkt is dat Spark nagedacht en onderzocht heeft wat een verdwijning van een kind met iemand doet. Dit heeft ze duidelijk in dit boek naar voren laten komen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar mijn recensie, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Een-kans-op-zes

Gegevens van dit boek:
Titel: Een kans op zes
Auteur: Petra Spark
Uitgever: Kramat
Aantal pagina’s paperback: 280
ISBN paperback: 9789462420960
Prijs paperback: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge