Vero las: Patricia Snel – Perfect Match

Ik zag in de folder van Ambo|Anthos het boek ‘Perfect Match’ geschreven door Patricia Snel staan. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging was mijn interesse gewekt. Ik wilde dit boek erg graag lezen en kort na verschijning van dit boek ontving ik dan ook een recensie-exemplaar van de uitgever. Hier wil ik Ambo|Anthos dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Marit, negendertig jaar, heeft ze alles wat ze wil. Een fijn appartement midden in de Jordaan, haar eigen yogaschool en geen tekort aan mannelijke aandacht. Alleen zou ze het stiekem ook wel leuk vinden als ze eens een man tegen zou komen die écht de moeite waard is. En heel misschien… een kindje? Vriendin Susan raadt haar de nieuwe datingsite Perfect Match aan en zo komt ze in contact met de charmante Zweed Nils. Is hij haar perfect match? Even lijkt het erop, maar al snel voltrekt zich een drama. Marit wil maar één ding: wraak.

Cover

Op de cover zie je een jonge blonde vrouw in een oude versleten stoel zitten in een verlaten ruimte. Ze heeft haar haren opgestoken. De vrouw kijkt vanuit de ooghoeken naar de camera. De cover maakt me nieuwsgierig, en zou ik zeker opgepakt hebben in de boekhandel. Echter, nadat ik het boek gelezen heb, vind ik de jonge vrouw die op de foto staat niet zo goed gekozen. Ik had liever een vrouw gezien met de haren los in plaats van opgestoken. Dit had beter bij het verhaal gepast.

Auteur

Patricia Snel studeerde Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Zij werd bekend met De expat, een van de best verkochte thrillers van 2013. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaaimaneilanden keerde zij in 2016 terug naar Amsterdam. Ze leeft en werkt op haar woonboot Gratia Deo. Haar laatste thriller Expat Exit werd opnieuw een bestseller. 

Het verhaal

Marit heeft tegenwoordig alles wat ze wil. Ze heeft haar werk als advocate aan de kant gezet om haar eigen yogaschool te beginnen en deze loopt super goed. Ze heeft een mooi appartement en genoeg mannelijke aandacht. Alleen zou ze het wel leuk vinden als ze die ene man tegen zou komen. Waar ze dan ook heel misschien… een kindje mee zou kunnen krijgen? Vriendin Susan raadt haar de datingsite Perfect Match aan en zo leert ze de leuke en knappe Zweed Nils kennen. Is hij die perfect Match? Het lijkt er wel op in eerste instantie, maar dan gebeurt er iets met grote gevolgen… En Marit kan nog maar aan één ding denken… Wraak!

Mijn mening

Perfect Match is het eerste boek wat ik van Patricia Snel heb gelezen. Terwijl ik ‘Expat exit’ wel hier in de boekenkast heb staan en deze nog steeds op mijn ‘Nog te lezen’-lijst staat. Echter, het is er nog niet van gekomen om ‘Expat exit’ te lezen, maar ik kan je nu wel al zeggen dat dit boek wel veel hoger op mijn ‘nog te lezen’-lijst staat en dus ook snel gelezen gaat worden.

De proloog is veelbelovend. Er ligt iemand in het ziekenhuis, maar als lezer weet je nog niet wie het is. Echter na het lezen van de proloog, weet je al, dit moet spannend worden. Hierna krijg je eerst een superverliefde Marit die sinds een maand met de Zweed Nils om gaat. Ze vraagt zich af of dit kan. In eerste instantie heb je het gevoel alsof je een roman aan het lezen bent. Maar hier komt op een bepaald moment een eind aan en vanaf dat moment is er geen romantiek meer te vinden en lees je echt een thriller. Marit ontpopt zich als een sterke vrouw die niet op de politie wil wachten en dus zelf op onderzoek uit gaat. Hier is de spanning continue aanwezig en er zit ook meteen veel meer vaart in het verhaal.

Natuurlijk heeft Marit door enkele toevalligheden geluk dat deuren open gaan die normaal gesloten blijven. Echter dit komt nergens ongeloofwaardig over. Snel heeft het toch zo voor elkaar gekregen dat het verhaal geloofwaardig blijft ook al balanceert ze soms op het randje van geloofwaardigheid. Maar ze blijft steeds aan de goede kant.
Dit boek wijst op de gevaren van datingsites en geeft naar mijn gevoel ook de boodschap mee dat je iemand echt goed moet kennen en vertrouwen voordat je grote stappen onderneemt.

Ik kon dit boek niet aan de kant leggen en bleef verder lezen, omdat ik benieuwd was hoe het verhaal af zou lopen en of Marit wraak zou kunnen nemen en of hoe ze dit zou doen. En dit was een geweldige manier die ik echt kon waarderen. 🙂

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Perfect-Match

Gegevens van dit boek:
Titel: Perfect match
Auteur: Patricia Snel
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal pagina’s paperback: 220
ISBN paperback: 9789026347139
Prijs paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge