Vero las: Pat Craenbroek – Uitgekookt *Blogtour*

Van Hamley Books kregen we al vroeg in het jaar een lijst met boeken die zouden gaan uitkomen. Ik had gezien dat hier ook ‘Uitgekookt’ van Pat Craenbroek bij zat. En omdat ik toch wel erg benieuwd was naar haar schrijfstijl hoefde ik niet lang te twijfelen. Ik heb ons meteen opgegeven om bij dit boek deel te nemen aan de blogtour. We mochten zelf een datum prikken. En dat werd vandaag. Ik wil Hamley Books dan ook hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar en de merchandise bij het boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Margaux Bakker, een jonge ambitieuze openbaar aanklager bijt zich vast in een zaak tegen een arts die een paar onvergeeflijke fouten maakte.

Ondertussen wordt het parket van Leuven geconfronteerd met een aantal bizarre sterfgevallen en belandt een jonge man, volledig verlamd na een tragisch ongeluk, in het ziekenhuis.

Al snel wordt duidelijk dat hij een geheim met zich meedraagt dat hem tot een onherroepelijke keuze dwingt.

Zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Maar niets is wat het lijkt.

De cover

De cover vind ik intrigerend. Ik blijf er steeds naar kijken. Het is goed uitgedacht. De hamer van de rechter en de stethoscoop van een arts. Dit geeft duidelijk weer wat aan bod komt in dit boek. Ook vind ik de injectiespuit bij de titel wel erg goed passen. En ik denk dat ik dit boek zeker opgepakt zou hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Pat Craenbroek debuteerde in 2018 met de thriller ‘Uitgebroed’. Zelf werkte ze in het begin van haar carrière als gerechtsarts, nu combineert ze klinisch werk met het zakenleven. Tijdens haar vrije uurtjes viert ze graag de teugels waarbij ze op haar racefiets kruipt, de hond uitlaat of in de tuin werkt. Op zo’n momenten laat ze haar fantasie de vrije loop en zo ontstaan nieuwe verhaallijnen. Dat ze bij het schrijven kan putten uit haar eigen vroegere ervaringen als gerechtsarts geeft haar boeken dat extraatje meer.

Boektrailer

Het verhaal

Margaux Bakker is erg ambitieus en bijt zich graag vast in een zaak. Ze krijgt een zaak tegen een arts die een paar onvergeeflijke fouten heeft gemaakt, waardoor enkele patiënten overleden zijn.
Ondertussen krijgt het parket van Leuven enkele bizarre sterfgevallen te verstouwen. Ze lijken zo op het eerste oog niks met elkaar te maken te hebben en sommige lijken een dom ongeluk. Maar schijn bedriegt. Dan komt er een jonge man, na een bizarre val van een trap, volledig verlamd in het ziekenhuis terecht, en dan wordt beetje bij beetje duidelijk wat er nu aan de hand is. Deze jonge man draagt een groot geheim met zich mee en dit zorgt er voor dat niet hij alleen enkele onherroepelijke keuzes maakt.

Mijn mening

Uitgekookt is voor mij de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Pat Craenbroek. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ‘Uitgebroed’ wel hier in de kast heb staan, maar nog steeds niet aan lezen toe gekomen ben.

De schrijfstijl van Pat Craenbroek is eenvoudig en makkelijk te volgen. Dit vind ik zelf altijd prettig lezen en hierdoor ga je ook sneller door het verhaal.

Het verhaal is opgebouwd in vier delen. De eerste twee delen vond ik soms wat verwarrend en niet heel spannend. Er was naar mijn gevoel geen echte hoofdpersoon aanwezig en iedereen had wel een vreemd trekje waardoor ze absoluut niet sympathiek overkwamen. En ik vind het persoonlijk toch altijd wel fijn, als er minimaal één personage is die sympathiek overkomt.

Vanaf deel 3 merk je dat de focus verandert en dat er meer een jacht begint op een dader en voor mijn gevoel wordt het verhaal vanaf hier ook een stuk krachtiger. Je hebt de focus meer op een kleine groep personages die je ook leert kennen, anders dan in de eerste twee delen waarbij er een hoop personages langs komen, die allemaal net niet zo uitgewerkt zijn als je verwacht. Je krijgt het gevoel dat het vluchtige personages zijn, terwijl ze op dat moment best een belangrijke rol spelen. Dat vind ik jammer.

Op het einde van het verhaal vallen alle puzzelstukjes op hun plek en krijg je over sommige dingen toch een gevoel van ahhh daarom kwam het aan bod in het boek. Dat vind ik erg goed gedaan.

Ik heb dan ook erg genoten van ‘Uitgekookt’ ondanks dat ik het boek in het begin wat chaotisch vond. Dit maakte de tweede helft van dit boek ruimschoots goed. Dit zorgt er voor dat ‘Uitgebroed’ toch ook echt eens uit de kast gehaald moet worden om gelezen te worden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Uitgekookt
Auteur: Pat Craenbroek
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 423
Aantal pagina’s e-book: 350
ISBN paperback: 9789463967150
ISBN e-book: 9789463967167
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge