Vero las: Nina Verheij – Geheugenspel *Blogtour*

Bij uitgeverij Hamley Books krijgen we altijd al vrij vroeg de mogelijkheid om aan te geven welke boeken we zouden willen recenseren tijdens een blogtour. Nadat ik eerder ‘Fatale keuzes‘ geschreven door Nina Verheij al met veel plezier gelezen had, hoefde ik dus ook niet lang te twijfelen over dit vervolg. We ontvingen het Blogtour pakket dan ook vrij snel in de brievenbus. Hier willen we Hamley Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: ‘De verkeerde dader heeft vastgezeten voor de dood van je vader.’ Sinds Emily deze woorden te horen kreeg, wordt de jonge rechercheur achtervolgd door vragen. Wie was daadwerkelijk de schutter en waarom heeft degene die gevangen zat bekend?

Wanneer Emily op onderzoek uitgaat, wordt ze meteen op de proef gesteld. Ze zal moeten samenwerken met haar vaders vroegere partner Paul, de man die ervoor verantwoordelijk is dat ze nog elke dag worstelt met de keuzes die ze anderhalf jaar geleden maakte. Kan ze zich tijdelijk over haar schuldgevoelens heen zetten om alle feiten op tafel te krijgen?

Tijdens haar zoektocht naar de waarheid ontdekt Emily dat ze niet de enige is die wordt achtervolgd door spoken uit het verleden. Wie kan ze vertrouwen bij het ontrafelen van alle geheimen en wie heeft zijn eigen verborgen agenda?

De cover

De cover maakt me echt nieuwsgierig. Op de voorkant zie je een man liggen op een plaatsdelict. De cover loopt ook door naar de achterkant hierdoor zie je op de achterkant nog de hand van de man liggen. Ik houd van dit soort covers. En de quote ‘Wat als je de waarheid niet kent?’ zorgt ervoor dat ik het boek zeker opgepakt zou hebben in de boekhandel.

De auteur

Nina Verheij (1984) studeerde Nederlands aan de Universiteit Leiden. Ze verdeelt haar tijd tussen schrijven en het verzorgen van online schrijfcursussen. Daarnaast is ze actief als copywriter en online marketeer. Ze woont sinds 2011 in Haarlem.

Het verhaal

Na alle gebeurtenissen van Fatale keuzes zijn we ondertussen anderhalf jaar verder. Emily worstelt nog dagelijks met de keuzes die ze toen gemaakt heeft. Ze heeft te horen gekregen dat de verkeerde dader voor de dood van haar vader vastgezeten heeft. En sindsdien zit Emily met vragen waar ze graag een antwoord op heeft. Wie was dan wel de dader en wie heeft daadwerkelijk geschoten? En waarom heeft degene bekend dat hij haar vader gedood heeft? Deze vragen blijven haar bezig houden en daarom besluit ze op onderzoek uit te gaan.

Echter, als ze op onderzoek uit gaat, wordt ze meteen danig op de proef gesteld, want ze moet samenwerken met Paul, de voormalige partner van haar vader. En hij heeft ervoor gezorgd dat ze anderhalf jaar geleden keuzes heeft gemaakt waar ze nu nog steeds mee zit. Kan ze zich over dit schuldgevoel heen zetten?

Als ze op onderzoek is, merkt ze dat ze niet de enige is die achtervolgd wordt door spoken uit het verleden. Wie kan ze vertrouwen? En wie heeft er een dubbele agenda?

Boektrailer

Mijn mening

Ik was natuurlijk erg nieuwsgierig naar dit tweede deel. Ik was erg enthousiast over het debuut van Nina Verheij. En dat ik enthousiast was is te merken, want mijn quote staat ook op de achterkant van geheugenspel.

Ik vind dit altijd een extra leuke waardering als je je quote op een nieuw boek tegenkomt.
En ik kan je nu al zeggen. Nina hoort nu echt wel tot mijn favoriete auteurs. Dit tweede deel is ook weer een heerlijke whodunit, waar je als lezer mee kunt puzzelen en hoopt sneller achter de dader te komen dan dat het plot dit vrijgeeft.

Het verhaal speelt zich af in twee tijdzones. De ene verhaallijn speelt zich af in 1998 en de andere verhaallijn in 2019. In 1998 lezen we de verhaallijn van Ben en Paul, twee rechercheurs die onderzoek doen naar overvallen op waardetransporten. Als lezer kijk je in principe over de schouder van hun mee, en kun je hun onderzoek goed volgen. Echter valt daarbij ook meteen op dat Ben dingen voor Paul achterhoudt. En dit zijn belangrijke dingen, die Verheij mondjesmaat vrijgeeft. Ook lees je hier een andere verhaallijn van een persoon die een belangrijke rol in het verhaal speelt. Ik ga niet uitweiden hierover, anders spoiler ik en dat wil ik niet. 🙂

De andere verhaallijn is de verhaallijn in 2019, waarin Emily op zoek gaat naar de ware dader van de dood van haar vader. Wat meteen opvalt tijdens het lezen is, dat dingen die in het verleden gespeeld hebben, nog steeds een rol spelen in de huidige tijd. En dat bepaalde mensen de waarheid willen vertellen, maar anderen ten koste van alles willen voorkomen dat de waarheid boven water komt.

De hoofdstukken zijn kort, en dit komt de spanning ten goede. Hierdoor ben je snel geneigd door te lezen. De schrijfstijl van Nina Verheij is beeldend, je ziet de plekken waar de verschillende gebeurtenissen zich afspelen zo voor je. En dat zorgt er bij mij altijd voor dat ik het boek als een film voorbij zie komen. De personages zijn levendig beschreven en je kunt je de personages echt voorstellen.

Verheij heeft weer een geloofwaardig verhaal weten neer te zetten. En dit zorgt ervoor dat ze zich zeker weten heeft gevestigd tussen de voor mij favoriete auteurs.

Omdat Nina Verheij tot een van de favoriete auteurs behoort, wisten we haar te strikken voor ons item ‘In gesprek met…’. Dit gesprek is natuurlijk nog altijd terug te lezen via In gesprek met… Nina Verheij. Hierin lees je onder andere dat er gelukkig nog een derde deel komt met Emily in de hoofdrol.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Blogtour

Bij de boeken van Hamley book doen we eigenlijk altijd mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij ‘Geheugenspel’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Geheugenspel
Auteur: Nina Verheij
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s e-book: 300
ISBN paperback: 9789463967518
ISBN e-book: 9789463967525
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge