Vero las: Nicola Rayner – Uit het oog + winactie

Ik zag in de catalogus van uitgeverij Cargo het boek ‘Uit het oog’ geschreven door Nicola Rayner. Nadat ik de korte inhoud gelezen had was mijn interesse gewekt en na een mailtje naar de uitgever kreeg ik al snel antwoord terug dat we het boek bij verschijning zouden ontvangen. Hier willen we uitgeverij Cargo dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Alice Bell weet dat haar man George van mooie vrouwen houdt. Ze weet ook dat hij haar aanbidt en dat haar zwangerschap hun relatie alleen maar hechter zal maken. Maar als ze terugkomt van een zakenreis ziet ze in de weerspiegeling van een treinraam een prachtige roodharige vrouw. Een vrouw die het evenbeeld is van Ruth, haar medestudente van jaren geleden, die na een nachtelijke zwempartij spoorloos is verdwenen. Wanneer ze George vertelt over het voorval in de trein reageert hij heel terughoudend. En als ze ontdekt dat een
oude groepsfoto vlak daarna bijgeknipt en opnieuw ingelijst is, wordt Alice wantrouwend. Want wat weet George over Ruth, en wat was zijn relatie met haar? En kan Alice zelf nog vertrouwen op de herinneringen aan haar studietijd?

De cover

Op de cover zie je aan de bovenkant van de cover het hoofd van een roodharige meisje in het water. Er onder staat Uit het oog. Waar in de 2e ‘O’ van oog de quote ‘Ze was van hem. Ze was perfect. En toen verdween ze.’ staat. Deze quote maakt me nieuwsgierig. Ik vraag me van te voren af wie de meid op de cover is. Maar ik neem aan dat dit Ruth voor moet stellen. De vrouw die na een nachtelijke zwempartij verdwenen is. Ik zou het boek in de boekhandel zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Nicola Rayner is geboren in Zuid-Wales en woont nu in Londen, waar ze werkt als freelance journaliste. ‘Uit het oog’ is haar debuutthriller.

Het verhaal

Alice Bell komt terug van een zakenreis en zit in de trein naar huis. In een weerspiegeling in het raam ziet ze een prachtige roodharige vrouw. Ze moet meteen aan Ruth denken. Ruth studeerde tegelijkertijd met haar en zij is na een nachtelijke zwempartij spoorloos verdwenen. Als ze thuiskomt vertelt ze haar man George over het voorval in de trein. Hij houdt van haar en sinds haar zwangerschap is hun relatie alleen maar hechter geworden, maar op dit bericht reageert hij heel terughoudend. Dan ontdekt ze een foto van George met zijn beste vriend en aan de rand ziet ze nog iets van rood haar. Zou dit Ruth zijn? Als ze hiernaar vraagt blijkt de foto enige tijd later bijgeknipt te zijn. Alice begint alles te wantrouwen? Wat weet hij over Ruth? Wat was zijn relatie in zijn studententijd met haar? En zijn de herinneringen die ze heeft wel de juiste?

Mijn mening

Het verhaal klonk veelbelovend en ik begon dan ook gretig te lezen. Het verhaal begint goed met de proloog en het hoofdstuk waarin de vrouw die op Ruth lijkt ontdekt wordt. Hierna wordt het verhaal verteld vanuit verschillende personages in verschillende tijdsperiodes. Dit was soms een beetje verwarrend en ik moest soms even terug kijken wie wie nu ook al weer was. Het verhaal was niet echt razend spannend en ik zat niet op het puntje van mijn stoel, maar ik was wel nieuwsgierig wat er nu gebeurd was in de studententijd met Ruth. En dat zorgde er voor dat ik verder wilde lezen.

Wat mij wel op viel was dat er veel gesproken werd over de studententijd en dat het er dan vooral over ging hoeveel ze gedronken hadden, waar ze op stap gingen en met wie ze seks hadden. Hier had wat mij betreft wel wat meer spanning in gebracht mogen worden, want eigenlijk pas echt tegen het einde werd het een beetje spannend en had ik het gevoel dat dit er voor zorgde dat het boek onder het genre thriller terecht gekomen is. Echter dit kwam pas zo laat in het verhaal dat ik eerder zou zeggen dat het een roman was.

Wat ik wel een beetje raar vond, is dat (zonder te willen spoileren) dat er op het einde een persoon uit het niks bij George en Dan is, en die link heb ik niet kunnen leggen en ik bleef vooral denken hoe deze persoon erbij betrokken was. Want dit paste voor mijn gevoel absoluut niet bij het verhaal. En hierdoor bleef ik meer met deze vraag bezig. Dit deed naar mijn gevoel afbreuk aan het verhaal. En ik blijf me dus nog steeds afvragen of ik ergens iets gemist heb.

Ik zou het verhaal eerder als een roman met een spannend tintje willen noemen dan een echte thriller. Er waren wel wat spannende elementen, echter deze voerden niet de boventoon. Ook vond ik één detail aan het einde erg vreemd en dit hield me ook na het lezen nog een tijd bezig.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Uit-het-oog

Gegevens van dit boek:
Titel: Uit het oog
Auteur: Nicola Rayner
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN paperback: 9789403177809
ISBN e-book: 9789403179100
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

We mogen drie fysiek exemplaren van ‘Uit het oog’ geschreven door Nicola Rayner, verloten. Hier willen we uitgeverij Cargo hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

  • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 12 januari 2020. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaars bekend maken.

Succes!

8 thoughts on “Vero las: Nicola Rayner – Uit het oog + winactie

  1. Na dit gelezen te hebben ben ik wel heel erg nieuwsgierig naar dit boek. Hopelijk kan ik het binnenkort zelf lezen. Ik volg via Bloglovin (loved/saved) en ben geabonneerd op je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge