Vero las: Nicola May – Winter in Cockleberry Bay *Blogtour*

Zoals onze vaste lezers weten hebben wij aan de blogtours rond de Cockleberry Bay-serie meegedaan. Ik las deze, en was er erg enthousiast over. Dus toen Zomer & Keuning ons benaderde en aangaf dat er nog een vierde deel zou verschijnen van de Cockleberry Bay-serie, werd ik enthousiast, en het bleek ook nog eens een kerstverhaal te zijn. Helemaal feest dus. We willen Zomer & Keuning dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het is winter in Cockleberry Bay. Nu Rosa’s winkeltje gerund wordt door haar beste vriendin Titch en haar broer Nate de leiding heeft over het café, is Rosa op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet ter nagedachtenis van Rosa’s overgrootvader. Maar dat focussen is niet zo makkelijk, nu Josh in New York zit en ze in haar eentje zorgt voor baby Ned en de energieke teckel Hot. Gelukkig komt er hulp van alle kanten. Rosa besluit een speciaal Carol-oké-Concert te organiseren en met de hulp van haar dorpsgenoten wordt Cockleberry Bay omgetoverd tot een pittoresk winterdorp. Hoewel niet iedereen lijkt te willen meewerken…

Alle favoriete personages én natuurlijk teckel Hot keren nog één keer terug in dit feestelijke hartverwarmende slot van de Cockleberry Bay-serie.

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de andere boeken in de Cockleberry Bay serie, en natuurlijk staat teckel Hot weer prominent op de cover. Deze cover springt meteen weer in het oog en zou ik dan ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Nicola May maakte haar droom waar: Als selfmade schrijver werd ze een bestsellerauteur door haar populaire Cocklebarry Bay-serie. Ze stond meerdere weken in de bestsellerlijsten en wereldwijd zijn de lezers laaiend enthousiast over de belevenissen van Rosa en haar lieve teckel Hot.

Het verhaal

Rosa heeft haar zaakjes goed op orde. Haar winkeltje wordt tegenwoordig gerund door haar beste vriendin Titch en het café loopt goed onder leiding van haar broer Nate. Dus het is voor Rosa tijd voor een nieuwe uitdaging. Die heeft ze gevonden in Neds Nieuwe Kans. Dit goede doel is opgezet ter nagedachtenis aan haar overgrootvader, waar zij alles aan te danken heeft. Neds Nieuwe kans steunt allerlei organisaties die het geld goed kunnen gebruiken. Maar de focus houden lukt haar niet zo goed. Er is weer vanalles aan de hand. Josh is voor zijn werk een tijd in New York en de zorg voor Ned en haar energieke teckel Hot gaat haar niet altijd even makkelijk af. Gelukkig wordt ze, zoals altijd in Cockleberry Bay, aan alle kanten geholpen. Om geld in te zamelen besluit Rosa een Carol-oké-Concert te organiseren. Waarbij, met hulp van de verschillende dorpsgenoten, het dorp omgetoverd wordt tot een echt kerstdorp. Maar niet iedereen lijkt mee te willen werken…

Mijn mening

Ik heb in de zomer echt genoten van de ‘Cockleberry Bay‘-serie. En met mij vele anderen. Dus het was feest toen we te horen kregen dat Nicola May ons nog één keer mee terug zou nemen naar Cockleberry Bay. Het was er weer even inkomen, het was toch al weer even geleden dat we het laatste boek ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay‘ gelezen hadden, maar May heeft dat erg goed opgelost, door eerst ons geheugen op te frissen en sommige dingen uit de vorige boeken te herhalen. Maar dat geeft mij niet het gevoel dat je het boek ook als standalone kunt lezen, dan mis je toch te veel informatie over de personages. En dat zou sowieso zonde zijn, want de hele serie is gewoon erg leuk om te lezen.

In dit deel heeft May natuurlijk voor de liefde gezorgd, maar er is ook een stukje spanning in het boek gebracht, waardoor je als lezer steeds verder wilt lezen, want je wilt dat ‘de slechterik’ er niet van door kan gaan.

Je merkt het heerlijke dorpse karakter van het boek. Het ons kent ons. En dit zorgt er voor dat Cockleberry Bay als een knus en gezellig dorp overkomt. Door de beeldende schrijfstijl kun je je echt in Cockleberry Bay wanen en je ziet de verschillende personages en plekken echt voor je. Tijdens het lezen, had ik het gevoel alsof ik zelf bij was toen Lucas bijvoorbeeld de kerstboom geleverd kreeg… Hilarisch…. Dit is een perfect om in deze kersttijd te lezen, maar ook als je later in het jaar even terug wilt naar een heerlijk dorp waar nog een echte gemeenschap heerst en waar je het gevoel hebt dat nog iedereen voor elkaar klaar staat… dan leest ‘Winter in Cockleberry Bay’ zelfs in de zomer heerlijk. Als je eenmaal begint aan de Cockleberry Bay serie, stop je pas als de hele serie afgelopen is, en dan stop je omdat het moet, omdat er geen boeken meer zijn. Een ding is zeker, we zullen Rosa, Titch, Josh, Lucas, Hot en alle personages uit Cockleberry Bay gaan missen.

Blogtour

Dit blog maakt deel uit van een blogtour. Dit is het vierde deel van de Cockleberry Bay-serie. Neem zeker ook eens een kijkje op de website van de andere bloggers om zo ook hun mening over dit boek te lezen.

Leesfragment

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Winter in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Tasio Ferrand & Renée Olsthoorn
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 274
Verteller luisterboek: Chava Voor in ’t Holt
Duur luisterboek: 8:33 uur
ISBN paperback: 9789020542523
ISBN e-book: 9789020542530
ISBN luisterboek: 9789020542547
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge