Vero las: Nicola May -Mr. Swipe Right

Nadat ik eerder met veel plezier de ‘Cockleberry Bay’-serie gelezen had, hoefde ik niet lang te twijfelen toen ik een nieuw boek van Nicola May in de catalogus zag staan. Nadat we de uitgever een mailtje hierover gestuurd hadden, kregen we al snel een positief antwoord en we kregen het boek dan ook al vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na een verbroken huwelijk besluit de verlegen Cali een profiel aan te maken op een datingapp. Als ware Tinder-maagd verkent ze vol enthousiasme haar opties, en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk met de verschillende mannen die ze ontmoet, maar ze is op zoek naar méér dan een leuke tijd. Als ze dat vindt, durft ze dan haar gebroken hart opnieuw open te stellen?

De cover

De cover is grotendeels getekend. Je ziet een jonge vrouw over een grasveld lopen, ik denk door een park. Op de voorgrond houdt een getekende hand een telefoon vast met daarin een app waar een foto van een man op staat. Hier is een echte foto voor gebruikt. En dat vind ik zelf minder goed passen bij de rest van de cover. En ik zou hier dan ook liever een getekende foto willen zien. Maar ik snap de keuze hierin wel. Doordat ik eerder van Nicola May ‘De Cockelberry Bay’-serie gelezen heb, zou ik dit boek wel opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Nicola May maakte haar droom waar: Als selfmade schrijver werd ze een bestsellerauteur door haar populaire Cocklebarry Bay-serie. Ze stond meerdere weken in de bestsellerlijsten en wereldwijd zijn de lezers laaiend enthousiast over de belevenissen van Rosa en haar lieve teckel Hot. Ze is nu terug met ‘Mr. Swipe Right’.

Het verhaal

Cali is pas verlaten door haar echtgenoot. Hij heeft nu een relatie met Miss Fitgirl. Cali heeft een profiel aangemaakt op Tinder. Ze is nog een echter Tinder-maagd, en ze verkent al haar opties, maar merkt dat ze steeds verder uit haar comfortzone gaat. Ze spreekt met verschillende mannen af en ze heeft het met enkele toch wel meer dan leuk. Maar ze is op zoek naar meer. Maar durft ze bij die ene wel haar hart opnieuw open te stellen?

Mijn mening

Nadat ik erg enthousiast was over de ‘Cockleberry Bay‘-serie, was ik benieuwd of ik over een nieuw boek van haar hand net zo enthousiast zou zijn. Ik begon erg enthousiast te lezen, maar had al snel door dat dit toch een heel ander boek was dan de ‘Cockleberry Bay’-serie. Logisch, natuurlijk als het boek hetzelfde was geweest dan was het ook niet goed geweest. 🙂 Echter, ik miste een beetje inhoud. De hoofdpersonen bleven naar mijn gevoel erg vlak en je leerde ze niet echt kennen. Normaal kan ik echt wel meeleven met een hoofdpersoon, maar nu kon ik me vooral storen aan hoe naïef Cali was. Ze kwam op mij niet echt geloofwaardig over en ik kan me niet voorstellen dat wanneer je een managementfunctie bij een hotel hebt dat je dan op bepaalde dingen zo reageert zoals Cali reageerde, ik kan niet precies uitleggen wat ik bedoel, zonder spoilers weg te geven, maar als je het wilt weten, moet je zeker het boek gaan lezen.

Het is ook niet zo dat ik het boek slecht vond. Ik had er alleen meer van verwacht door dat ik hoge verwachtingen had, na Cockleberry Bay, valt Mr. Swipe Right voor mij tegen. Je ziet wel dat Nicola May tijd heeft besteedt aan het onderzoek naar online daten, want alle facetten kom je tegen, zoals de onenightstands, valse foto’s gebruiken en oplichting. Echter, ook hier, kwam Cali weer erg naïef op mij over en kon ik me bepaalde stappen die zij ondernam niet voorstellen. Hier ging ik me op een bepaald moment echt aan storen.

Wat mij betreft had ze meer tijd mogen besteden aan het uitwerken van geloofwaardigere personages, waardoor er wellicht minder personages in het boek voorbij zouden zijn gekomen, maar hierdoor wel een geloofwaardiger verhaal neergezet was.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Mr.swipe-right

Gegevens van dit boek:
Titel: Mr. Swipe Right
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Tamara Haagmans
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s e-book: 278
ISBN paperback: 9789020541441
ISBN e-book: 9789020541427
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

2 thoughts on “Vero las: Nicola May -Mr. Swipe Right

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge