Vero las: Nicola May – Ik zie je in Cockleberry Bay *Blogtour*

Wij mogen meedoen aan de blogtour die Zomer & Keuning organiseert rondom de serie Cockleberry Bay. Nadat ik met veel plezier het eerste deel gelezen had, was ik natuurlijk erg benieuwd hoe de verschillende personages zich verder zouden ontwikkelen. Dus ik begon enthousiast te lezen aan deel 2. Dit ontvingen we eerst als ongecorrigeerd leesexemplaar, deze heb ik wel even laten ringbanden bij de lokale drukkerij, zodat het net iets makkelijker te lezen was. Ongeveer een week voordat het boek in de winkels lag ontvingen we het originele exemplaar in de brievenbus. Hier willen wij Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Rosa heeft alles wat haar hartje ooit begeerde. Ze runt een eigen winkeltje in Cockleberry Bay met haar trouwe teckel Hot aan haar zijde en ze heeft de liefde leren kennen. Maar liefde kent ups en downs, en dat ontdekt ook Rosa al snel. Ze heeft reden om te geloven dat haar vriend een affaire heeft en ze gaat daar bijna aan onderdoor. Het is hoog tijd om zichzelf bij elkaar te rapen en minder afhankelijk te worden van een man, en vooral om zich niet te laten meeslepen door angst en jaloezie.

‘Ik zie je in Cockleberry Bay’ is het tweede deel van de populaire feelgoodserie, waarin alle kleurrijke inwoners van het Britse kustdorpje weer van de partij zijn.

De cover

De cover sluit erg goed aan bij het eerste deel van de ‘Cockleberry Bay’ serie. Natuurlijk staat teckel Hot weer op de cover. Ik krijg meteen een vakantiegevoel als ik de cover zie en doordat deze in dezelfde stijl is als het eerste deel zou ik deze zeer zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Nicola May maakte met haar Cockleberry Bay-serie haar droom waar: als self-made schrijver schopte ze het tot bestsellerauteur! Haar hartverwarmende en grappige serie over Rosa (en Hot) stond meerdere weken in de bestsellerlijsten.

Het verhaal

Rosa is helemaal op haar plek in Cockleberry Bay. Haar winkeltje met dierenbenodigdheden loopt erg goed en ze heeft nog genoeg nieuwe ideeën. Ze is ondertussen getrouwd, maar haar man en grote liefde moet helaas wel nog steeds in Londen werken. Dan ontdekt ze al snel dat ook de liefde ups en downs kent. Ook heeft ze vermoedens dat haar man een verhouding heeft en hier gaat ze bijna aan onderdoor. Dan besluit ze dat het hoog tijd wordt dat ze minder afhankelijk is van een man en dat ze zich niet zo laat leiden door jaloezie en angst.

Mijn mening

Ik heb deel 1 ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay‘ met erg veel plezier gelezen, dus ik keek er echt naar uit om dit tweede deel te gaan lezen. In de hoop dat dit tweede deel mij net zo goed zou bevallen. Ook van dit boek ontvingen we een vooruitleesexemplaar, wat we hebben laten inbinden omdat het ingebonden net wat makkelijker leest als wanneer de pagina’s los liggen.

Nadat ik begon merkte ik al snel dat er al een hoop veranderd was in Cockleberry Bay. Rosa was ondertussen al getrouwd met haar liefde Josh. Maar ook andere bekende personages uit het eerste deel komen langs, zoals Titch, Lucas en natuurlijk hond Hot niet te vergeten. Maar er komen ook enkele nieuwe personages langs die een belangrijke rol gaan spelen in het boek, zo is Alec in het dorp komen wonen en die zul je nu regelmatig tegenkomen in dit boek.

Wat mij wel op viel, was, zo aardig als Rosa in het eerste deel was, zo’n grote bitch was het nu. Niks was meer goed in eerste instantie, ze maakte met iedereen ruzie en was niet snel meer tevreden. En ik merkte dat ik hierdoor haar personage toch wat minder leuk vond, dan in het eerste deel. Hopelijk wordt ze in het derde en laatste deel toch weer wat aardiger. Maar door haar nukken wordt ze natuurlijk wel menselijk. En dat is natuurlijk wel weer een pluspunt.

De hoofdstukken zijn niet al te lang en hierdoor had ik altijd de neiging om nog snel even een hoofdstukje er achter aan te plakken en één hoofdstuk werden er twee. De schrijfstijl van Nicola May is toegankelijk en door de eenvoudige taal die ze gebruikt leest het boek makkelijk. Echter, wat ik jammer vind, is dat May, heel veel vertelt en hierdoor het principe ‘show don’t tell’ een beetje verloren gaat. Hierdoor word je fantasie niet zo geprikkeld, omdat alles al voorgekauwd wordt.

‘Ik zie je in Cockleberry Bay’ is heel goed losstaand te lezen. May vertelt beknopt wat er in het eerste deel gebeurd is, dus mocht je deze niet gelezen hebben, is dat geen ramp, maar ik raad je toch aan om het eerste deel ook te lezen, want daar is de serie gewoon te leuk voor en met het lezen van het eerste deel leer je de personages toch net wat beter kennen als bij een samenvatting.

Ik heb Hot Dog sowieso in mijn hart gesloten. Het is een heerlijk eigenwijs beestje. En ik ben benieuwd hoe de gebeurtenissen rondom Hot in ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’ verder gaan. Wat is die nieuwe kans? Is dat wat ik denk waar de kans over gaat of is het toch een heel andere kans? De titel van dit laatste deel maakt me in ieder geval alweer erg nieuwsgierig en laat ik het vooruitleesexemplaar al ontvangen hebben, dus ik kan het laatste deel al lekker gaan lezen. Ik kijk er naar uit.

Blogtour

Deze blog maakt, zoals je bovenaan al kon lezen, onderdeel uit van een blogtour. Dit is geen gewone blogtour, maar deze blogtour bestaat uit 3 boeken en een staycation. Dit wordt met dezelfde groep bloggers gedaan. ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’ is het tweede boek in de reeks. In de blogtour .heb je al verschillende blogs kunnen lezen over dit boek. Ik zal hieronder even een lijstje maken van de deelnemers, zodat je daar een blik kunt werpen en hun mening over het boek kunt lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van onze recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik zie je in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 304
ISBN paperback: 9789020537628
ISBN e-book: 9789020537635
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge