Vero las: Nicola May – Het winkeltje in Cockleberry Bay *Blogtour*

Ik zag op Facebook een oproep staan van Zomer & Keuning om deel te nemen aan de blogtour rond de Cockleberry Bay-serie. Nadat ik gelezen had waar de serie over ging, hoefde ik niet lang na te denken. Dit leek me een geweldig leuke serie om te lezen. Dus meteen een mailtje gestuurd en ik kreeg al vrij snel antwoord terug dat wij een van de deelnemers mochten zijn aan deze blogtour. Wij willen Zomer & Keuning dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken. Nicola May stopt in ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ lekker veel kleurrijke personages en allerlei twists. Je leeft van begin tot eind met Rosa mee en waant je echt in Engeland.

De cover

Op de cover trekt de teckel Hot natuurlijk meteen de aandacht. Hij staat tegen een hek aan met zijn neus in de lucht richting een vogeltje wat probeert te landen. In de achtergrond zie je een leuk klein pandje met daarachter de zee. Ik kan me dus meteen een goede voorstelling maken van Cockleberry Bay. Echter zou ik zelf het winkeltje op de cover gezet hebben. Want ik heb niet het gevoel dat het pand op de cover het winkeltje uit het verhaal is.

De auteur

Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen beheer en het schopte tot bestsellerauteur. Het eerste deel van haar Cockleberry Bay-serie, ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’, stond een maand lang op nummer 1 in de Amazon Kindle Store.

Het verhaal

Rosa Larkin heeft het ene onbeduidende baantje na het andere. En nergens houdt ze het erg lang uit. Dan moet ze naar de notaris en krijgt ze te horen dat ze een winkeltje geërfd heeft. Dit winkeltje ligt in Cockleberry Bay in Devon. Haar eerste reactie is om het winkeltje te verkopen, echter een van de voorwaarden is dat ze het winkeltje niet mag verkopen. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit de kans met beide handen aan te grijpen en reist samen met haar hond Hot af naar Devon. Ze is vastbesloten om van het winkeltje in Cockleberry Bay een succes te maken. Ze merkt al snel dat Cockleberry Bay echt een dorp is, er zijn genoeg dorpsgenoten die haar willen helpen, maar…. Er zijn er ook die het haar moeilijk willen maken. Ze maakt al snel vrienden in Cockleberry Bay en de winkel wordt al snel een groot succes…

Mijn mening

Nadat ik de oproep van Zomer & Keuning op Facebook gezien had en gelezen had waar de serie over ging, hoefde ik niet lang na te denken en heb snel gemaild. Ik kreeg al vrij snel antwoord terug dat ik mee mag doen aan deze blogtour. De blogtour rondom deze serie zal in totaal 3 boeken en een staycation bevatten. In de staycation zullen wij, als bloggers, vertellen hoe we ons zelf in Cockleberry wanen.

Ik begon enthousiast te lezen en wat mij meteen opviel is dat Rosa overal hard voor heeft moeten vechten en opeens een winkeltje in haar schoot geworpen krijgt. Doordat ze gewend is om geld problemen te hebben, heeft ze in eerste instantie het idee om het winkeltje te verkopen. Maar dat mag niet. Dan besluit ze er naar toe te gaan en de kans met beide handen aan te grijpen. En dat vond ik erg leuk om te lezen. Dat de stadse Rosa in het kleine kneuterige Cockleberry Bay besluit een nieuw leven te beginnen.

Het verhaal is eenvoudig en goed te volgen. Rosa komt in een klein dorp terecht en daar is het echt ons kent ons. Maar Rosa is van plan niet meteen alles te vertellen, maar dat is nogal moeilijk in zo’n klein dorp. Ondanks dat het zo’n klein dorp is, gebeurt er toch nog genoeg, maar ik vond het niet echt ongeloofwaardig over komen. Al was het wel wat al te toevallig wie er met wie het bed deelde en hoe snel achter elkaar. Maar ach dat moet kunnen in zo’n feelgood verhaal. Wel had ik me bij één personage heel erg in leeftijd vergist. En hierdoor kwam een plottwist voor mij wel heel erg onverwachts. Maar ondanks dat ik me in de leeftijd vergist had, moet ik wel zeggen dat ik dit een leuke en onverwachte plottwist vond.

De hoofdstukken zijn kort en ondanks dat er niet extreem veel gebeurd, blijft het verhaal interessant genoeg waardoor je toch steeds door wilt blijven lezen en je echt met Rosa mee leeft. Ik had door de beeldende schrijfstijl ook echt het gevoel dat ik zelf in Cockleberry rond liep en dat is dan wel weer fijn omdat we zelf ook een staycation houden in Cockleberry bay. Het verhaal wordt verteld, waardoor je als lezer altijd het meeste weet en dat is wel fijn, want je weet bijvoorbeeld wat Rosa denkt en doet, maar ook komt er soms een stukje waar gedachten van andere personages aan bod komen. Hierdoor krijg je als lezer een totaal beeld en kun je je nog beter in de omgeving en de personages inleven.

Ik hoop wel dat de personages in de volgende delen wat verder uitgediept worden, want deze vond ik nog wat oppervlakkig en deze hadden wat mij wat verder uitgewerkt mogen worden, zodat je wat meer een band met ze krijgt. Maar dit kan natuurlijk zijn, dat Nicola May hier bewust voor gekozen heeft.

Ik heb in ieder geval erg genoten van dit eerste deel van de Cockleberry Bay serie en kijk er naar uit om de volgende 2 delen te gaan lezen. Deel 2 ‘Ik zie je in Cockleberry Bay‘ verschijnt al eind mei. En het derde deel ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay‘ mogen we in juni begroeten.

Blogtour

Deze blog maakt, zoals je bovenaan al kon lezen, onderdeel uit van een blogtour. Dit is geen gewone blogtour, maar deze blogtour bestaat ook nog eens 3 boeken en een staycation. Dit wordt met dezelfde groep bloggers gedaan. ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ is het eerste boek in de reeks. Hier zul je al verschillende blogs hebben kunnen lezen over dit boek. Ik zal hieronder even een lijstje maken van de deelnemers, zodat je daar een blik kunt werpen en hun mening over het boek kunt lezen.

Vanaf 28 april kun je ook al de eerste Staycation lezen. In de staycation lees je onze verhalen hoe wij ons zelf in Cockleberry Bay wanen. En ik kan, nu na het lezen van deel 1 al zeggen, dat je jezelf zo in de omgeving ziet lopen, door de beeldende schrijfstijl van Nicola May. Dus ik ben zeker benieuwd naar de staycations van mijn collega bloggers.

Leesfragment

Ben je na het lezen van de recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Het-winkeltje-in-Cockleberry-Bay

Gegevens van dit boek:
Titel: Het winkeltje in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 304
Duur luisterboek: 09:51:56
ISBN paperback: 9789020537598
ISBN e-book: 9789020537604
ISBN luisterboek: 9789020537611
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

2 thoughts on “Vero las: Nicola May – Het winkeltje in Cockleberry Bay *Blogtour*

  1. Wat mij niet loslaat…ik lees nu deel 3 en deel 4.ligt te wachten…waaaar is cockleberry bay..
    .devon bestaat echt…Londen ook natuurlijk..Exeter wordt genoemd…ik heb een reisgids gekocht maar kan dit badplaatsje niet vinden

    1. Hoi Corneli,

      Cockleberry Bay bestaat helaas niet, dat is een plaatsje verzonnen door de auteur. Maar de overige plekken bestaan inderdaad wel. Maar ik denk dat de omgeving van Dorset wel ongeveer de omgeving zal zijn. De mooie omgeving en stranden zul je daar ook beslist vinden. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge