Vero las: Nicola May – Een nieuwe kans in Cockleberry Bay *Blogtour*

Ondertussen zijn we alweer aangekomen bij het derde en laatste deel van de Cockleberry Bay-serie. De eerste twee delen ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay‘ en ‘Ik zie je in Cockleberry Bay‘ zijn mij erg goed bevallen, dus ik keek er naar uit om dit derde deel te gaan lezen. Ook dit derde deel maakt deel uit van een blogtour. Wij willen Zomer & Keuning dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

* Voor dat je verder leest* Mocht je deze serie nog willen gaan lezen… Doordat het derde deel is van de serie bevat deze recensie spoilers van de voorgaande delen.*

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Hoe kan ze ooit zo’n grote beslissing maken? En hoe weet ze of het de juiste zal zijn? Zodra het nieuws naar buiten komt dat Rosa de winkel wil verkopen, stromen de geïnteresseerde kopers naar de kustplaats. Maar niet iedereen heeft goede bedoelingen…

De cover

De cover is in dezelfde sfeer als de andere boeken in deze serie. En hierdoor zou het boek me sowieso opgevallen zijn in de boekhandel. Op de cover staat Hot op een picknickkleedje op een grasveld bij de zee. Ik vind de cover weer erg vrolijk en geeft me weer echt het gevoel van deze serie. Al kan ik de cover achteraf niet helemaal aan het verhaal linken en dat vind ik persoonlijk altijd extra leuk als je na het lezen precies snapt bij welk deel de cover hoort. Maar dat is maar zelden het geval en doordat Hot op de cover staat word je al vrolijk van de cover.

De auteur

Nicola May maakte met haar Cockleberry Bay-serie haar droom waar: als self-made schrijver schopte ze het tot bestsellerauteur! Haar hartverwarmende en grappige serie over Rosa (en Hot) stond meerdere weken in de bestsellerlijsten.

Het verhaal

Rosa runt ondertussen samen met Sara het goedlopende café Rosa’s. Ze wil ook graag samen met Josh een gezinnetje stichten. Daarom denkt ze er over na om haar winkeltje te verkopen, maar dat kan niet zomaar. In het contract staat een clausule opgenomen waarin staat dat ze het winkeltje niet mag verkopen, maar alleen mag nalaten aan iemand die het echt verdient. Maar hoe kan ze ooit zo’n grote beslissing nemen? En hoe komt ze er achter wie de juiste persoon is? Als het nieuws naar buiten komt dat Rosa haar winkeltje van de hand wil doen, komen er geïnteresseerden naar de kustplaats toe. Maar niet iedereen heeft goede bedoelingen met het winkeltje…

Mijn mening

‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’ begint op het moment dat Duchess op het punt staat te bevallen. Rosa wordt gevraagd te komen helpen want Jacob, van de Lobster Pot, is totaal in paniek. Maar dan begint er al snel een zware storm die over Cockleberry Bay trekt. Rosa verricht, in de totale chaos van de storm, een heldendaad en dit zorgt nogal voor wat opschudding, niet alleen in Cockleberry Bay maar ook ver daar buiten.
Maar Rosa heeft in de tijd dat ze in Cockleberry Bay woont, geleerd om voor zichzelf op te komen en vertrouwen in zichzelf te hebben. Hierdoor pakt ze alles op haar eigen manier aan. Doordat ze verder wilt, besluit ze al vrij vroeg in het boek dat het tijd wordt dat ze het winkeltje van de hand doet, maar de vraag rijst aan wie ze die moet geven, want verkopen mag niet. En Rosa zou Rosa niet zijn als ze zich niet netjes aan deze clausule zou houden, maar het wel op haar eigen manier invult. Dus zet ze een actie op en hierdoor blijkt weer dat Rosa een groot hart heeft.

Maar het is ook in dit deel niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook hier gebeuren er weer allerlei dingen, waardoor er niet alleen maar vrolijkheid in het verhaal is, maar er ook een bepaalde spanning in het verhaal komt, wat deze serie voor mij net wat extra’s geeft. Je blijft doorlezen.

De schrijfwijze is eenvoudig en soms wat voorspelbaar, maar dit stoort absoluut niet, dit is op zich wel fijn, hierdoor kan iedereen deze feelgood lezen, want het voordeel van een feelgood is, dat je je enkele uurtjes echt in andere oorden waant en dat weet May goed voor elkaar te krijgen door haar beeldende schrijfstijl. Hierdoor heb je het gevoel alsof je zelf ook vriendschap gesloten hebt met de vaste karakters uit het boek. Het enige nadeel van dit boek en eigenlijk van de hele serie is dat de boeken zo vermakelijk en heerlijk weg lezen, dat je veel te snel aan de laatste pagina toe bent en het boek dus dicht klapt terwijl je nog aan het nagenieten bent van het verhaal.

Ik hoop dat we snel meer horen van Nicola May, want als Feelgood auteur heeft ze mij echt overtuigd. Ze heeft al heel wat boeken in het Engels uitgebracht en ik hoop dat Zomer & Keuning besluit deze boeken ook te vertalen. Ik zou me zeker aanbevolen houden om deze te gaan lezen. Dit is enkele uurtjes heerlijk leesplezier.

Blogtour

Dit blog maakt deel uit van een blogtour. Dit is geen gewone blogtour, maar deze blogtour bestaat uit 3 boeken en een staycation. Dit wordt met dezelfde groep bloggers gedaan. ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’ is het derde deel in de serie. In de blogtour heb je al verschillende blogs kunnen lezen over dit boek. Ik zal hieronder even een lijstje maken van de deelnemers, zodat je daar een blik kunt werpen en hun mening over het boek kunt lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

een-nieuwe-kans-in-Cockleberry-bay

Gegevens van dit boek:
Titel: Een nieuwe kans in Cockleberry Bay
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 269
Duur luisterboek: 08:04:52
ISBN paperback: 9789020537659
ISBN e-book: 9789020537666
ISBN luisterboek: 9789020537673
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge