Vero las: Nancy Bastiaans – Het verloren lijk

Ik zag al regelmatig het boek van Nancy Bastiaans langs komen op mijn Sociale media kanalen en ik werd iedere keer nieuwsgieriger naar dit boek. Dus de uitgever een mailtje gestuurd en ik kreeg het boek een paar dagen later al in de bus. Hier willen we uitgever Ambilicious hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Vijf jaar na de moord op haar man wordt Lil Magill gerekruteerd voor de geheime organisatie ‘Dravenge’.
Haar missie ‘Eliminatie Hofman’ wordt, naarmate ze meer te weten komt over haar verleden, steeds persoonlijker.
Wanneer zelfs haar grote liefde onbetrouwbaar blijkt, ligt het lot van vele kinderen in haar handen.

De cover

Op de cover zie je een kraai met op de achtergrond enkele bloemen. Dit vind ik erg goed bij het verhaal passen. Ik denk wel dat de cover me niet direct opgevallen zou zijn in de boekhandel.

De auteur

Nancy Bastiaans (1971) nam na jarenlang beroepsmatig schrijven de ‘creatieve pen’ in de hand. Meerdere malen verschenen haar korte verhalen in Schrijven Magazine. In diverse bundels werden verhalen van haar gepubliceerd, waaronder Vrouwenthrillers.nl.
Het verloren lijk is haar debuut.

Het verhaal

Lil Magill ontdekte vijf jaar geleden dat haar man rare praktijken op zijn computer uitvoerde. Dat was een reden voor Lil om maatregelen te treffen. Vijf jaar later wordt Lil benaderd door de geheime organisatie ‘Dravenge’ en krijgt ze een opleiding bij hun. Ze krijgt de missie ‘Eliminatie Hofman’ en naarmate ze meer te weten komt over haar verleden, wordt deze missie steeds persoonlijker. Het lot van vele kinderen ligt in haar handen, maar wie kan ze nog vertrouwen?

Mijn mening

Het verhaal begint meteen met een spannende proloog. Je vraagt je af wie Leon is en wie is Michel? En wat is er aan de hand dat deze twee geen vrienden meer zijn. Dit zorgt er meteen voor dat ik verder wil lezen. Hierna kom je in een bizar verhaal. Lil is op weg naar haar vriendin Els en komt in een bizarre situatie terecht, waardoor ze niet bij haar vriendin aankomt.

Hierdoor zit je al snel in een James Bond-achtige thriller. De hoofdstukken zijn kort, en doordat de spanning eigenlijk het hele verhaal aanwezig is, kun je eigenlijk maar één ding en dat is doorlezen.

Sommige gebeurtenissen gebeuren natuurlijk wel erg toevallig, maar ondanks dat heb ik dit boek met heel veel plezier gelezen. Wat ik wel erg goed vind in dit boek, is dat, ondanks dat het een James Bond-achtige thriller is, er ook aan de goede kant doden en gewonden vallen. En het niet zo is dat ‘de goeden’ alles in een keer winnen. Doordat pas op het einde duidelijk wordt wie er te vertrouwen is en er aardig wat plotwendingen in het verhaal zitten, bleef het boek spannend tot het einde en kon ik het dus ook echt niet aan de kant leggen voordat ik de laatste bladzijde gelezen had.

Ik hoop dat Nancy Bastiaans haar creatieve pen vast blijft houden en met een vervolg komt op ‘Het verloren lijk’.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het verloren lijk
Auteur: Nancy Bastiaans
Uitgever: Ambilicious
Aantal pagina’s paperback: 160
ISBN paperback: 9789492551566
Prijs paperback: € 17,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

Ben je benieuwd naar Nancy Bastiaans? Op 29 september organiseren wij het evenement ‘Koukleum meets auteurs bij brasserie Jolo’s in Landgraaf (Limburg) en hier zal Nancy ook aanwezig zijn… Dus kom gezellig langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge