Vero las: Nacho Carretero – Sneeuw

We zagen bij LS Amsterdam dat er een non-fictie boek uit zou komen dat over de drugssmokkel in Spanje ging. Aangezien we erg graag non-fictie boeken lezen, was onze interesse natuurlijk gewekt. En hebben we LS Amsterdam gemaild. Na verschijning ontvingen we dan ook het recensie-exemplaar in de bus. Hier willen we LS Amsterdam ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In Sneeuw laat Nacho Carretero de vuile geschiedenis van de dagelijkse praktijk van de drugshandel in Galicië zien. Voor de liefhebbers van Gomorra, Mocro Maffia en Narcos.
Dit is het verslavend gevaarlijke verhaal over Galicië, een onschuldig lijkende hoek van Spanje die het importcentrum van cocaïne in Europa werd. Carretero laat de gevolgen zien die de handel had voor deze Spaanse regio en de rest van Europa. Het is een fascinerend relaas over drugshandel en de capo’s die ervoor verantwoordelijk ware, inclusief alle geweld en corruptie.
Het verhaal is nu ook te zien als een serie op Netflix.

De cover

De cover ziet er uit als een pak coke. Waarbij een stuk opengesneden is, waar je de poeder van de coke ziet, en waar de titel ‘Sneeuw’ dan ook staat. Onderin staat de quote ‘Een uniek verhaal geschreven als een thriller, maar pas op: het is allemaal echt gebeurd. ‘Roberto Saviano, Schrijver van Gomorra. De cover inclusief de quote van Saviano zorgen ervoor dat ik het boek zeker opgepakt zou hebben.

Mijn mening

Ik begon erg enthousiast aan dit boek, vooral ook omdat er ook een stempel op zat dat het verhaal nu ook als Netflix-serie te zien was. Dus dit boek moest wel goed zijn, anders zouden ze het niet verfilmen.

Het boek laat eerst een landkaart zien van Galicië (met in het klein de kaart van Spanje) zodat goed duidelijk word over welk gebied het gaat.

De cover belooft een verhaal als een thriller, maar dat mis ik… Het boek is naar mijn gevoel eerder een geschiedenisboek met feiten uit het verleden van Galicië. Galicië heeft in het verleden hun bestaan opgebouwd met sigarettensmokkel en dit is later uitgegroeid tot drugssmokkel doordat hier sneller en makkelijker geld mee te verdienen is. Je krijgt een beeld van de verschillende grote dealers die in Galicië actief zijn. Ook wordt er regelmatig naar andere boeken verwezen, waardoor ik steeds meer het idee krijg dat het een naslagwerk is en niet een verhaal wat als een thriller leest zoals de cover beloofd.

Wellicht toch de Netflix-serie Fariña eens gaan kijken. Wellicht dat deze beter bevalt dan het boek. Want helaas heb ik me echt door het boek heen moeten worstelen en was het niet het spannende verhaal waar ik op gehoopt had.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Sneeuw

Gegevens van dit boek:
Titel: Sneeuw
Auteur: Nacho Carretero
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 408
ISBN paperback: 9789024585595
ISBN E-book: 9789024585601
Prijs paperback: € 20,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge