Vero las: Michelle Adams – Tussen de leugens

In de catalogus van uitgeverij De Fontein zag ik het boek ‘Tussen de leugens’ staan. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, werd ik nieuwsgierig. Dit leek me een boek wat je echt onder de huid ging zitten. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken en nadat ik de uitgeverij een mailtje gestuurd had, kreeg ik een bericht terug dat ik dit boek mocht recenseren voor ze. Hier wil ik uitgeverij De Fontein dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Chloë Daniels bijkomt in een ziekenhuis, is haar geheugen verdwenen, en heeft ze geen idee hoe ze er beland is. Ze herkent de mensen aan haar bed niet en ze weet haar eigen naam niet meer.
Terwijl ze langzaam herstelt, vullen haar ouders en haar zus haar geheugen met details over haar succesvolle carrière, haar huis aan de kust en het bijna fatale auto-ongeluk. Maar Cloë krijgt het gevoel dat er dingen voor haar verborgen worden gehouden en ze is vastbesloten de waarheid te achterhalen…

De cover

Op de cover zie je het hoofd van een jonge vrouw net boven het water uitkomen. Je kijkt tegen het water aan en ziet hierdoor dus een gedeelte water, maar ook nog de wolkenlucht. Het geeft me het gevoel alsof de vrouw in zee ligt. De titel staat in feloranje letters op de cover en er boven staat ‘Je kunt je familie vertrouwen… Toch?’ Deze tekst valt op en hierdoor zou ik het boek opgepakt hebben om de achterflap te lezen. De cover vind ik niet echt goed bij het verhaal passen.

De auteur

Michelle Adams groeide op in Engeland en woont tegenwoordig op Cyprus. Sinds ze op haar negende voor het eerst Stephen King las, is ze verslaafd aan thrillers. ‘Tussen de leugens’ is haar tweede thriller, na ‘Mijn zus’.

Het verhaal

Chloë Daniels heeft een ernstig auto-ongeluk gehad, waarvan ze zich zelf niks meer kan herinneren. Als ze bij komt in het ziekenhuis herkent ze haar ouders en zus niet meer. Ook weet ze haar naam niet meer. Ze gaat mee naar het huis van haar ouders om te herstellen. Haar ouders en zus helpen haar om haar geheugen terug te krijgen. Maar haar vader gebruikt hier methodes voor waar ze op een bepaald moment haar twijfels over heeft. Als ze het gevoel krijgt dat er dingen voor haar achtergehouden worden, besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan met de enige persoon die ze denkt te vertrouwen…

Mijn mening

Tussen de leugens was voor mij de eerste kennismaking met Michelle Adams. Ik had wel al veel goede dingen gehoord over haar eerste boek ‘Mijn zus’. Dus natuurlijk was ik, als thrillerliefhebber, wel benieuwd naar haar schrijfstijl.
Het boek begint met een cursief geschreven stuk. Dit zie je meerdere keren terug komen in het boek, en lange tijd blijft onduidelijk van uit wie deze stukken geschreven zijn. Het is in ieder geval duidelijk dat diegene een band heeft met Chloë.

Als je begint met Hoofdstuk 1 wordt je meteen het verhaal ingetrokken. Je wilt weten wat er aan de hand is. Dus zit er maar 1 ding op, doorlezen. En dat is absoluut geen straf. Je voelt continue een onderhuidse spanning die gedurende het gehele verhaal aanwezig is.

Je voelt tijdens het lezen continue met Chloë mee. Al viel het me wel soms op dat het wel heel toevallig was dat haar leven voor het ongeluk totaal op zijn kop stond. Maar tijdens het lezen, wordt ook dit een stuk duidelijker en wordt dit ook logisch. Het plot had ik dan absoluut niet zien aankomen en vond ik ook wel wat erg onverwacht. Bepaalde stukjes van het einde kwamen op mij dan ook wel iets ongeloofwaardig over, maar dit waren zo’n kleine details, dat ze niet echt afbreuk deden aan het gehele verhaal, maar het was naar mijn gevoel net iets ‘over the top’. Het was ook goed geweest als dat wat minder geweest was.

De personages zijn erg goed uitgewerkt en je krijgt een erg goed beeld van de denk- en werkwijze van de verschillende hoofdpersonages. Hierdoor had ik soms echt de neiging om bepaalde personages even door elkaar te schudden en ze zo weer een normale denkwijze te geven, want vooral bij de vader van Chloë had ik soms echt de neiging om te roepen, waar ben je in godsnaam mee bezig.

Adams heeft me met dit boek overtuigd. Ze zorgt er voor dat je tijdens het lezen op het puntje van je stoel zit en ze weet hoe een thriller in elkaar hoort te zitten.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Tussen-de-leugens

Gegevens van dit boek:
Titel: Tussen de leugens
Auteur: Michelle Adams
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s e-book: 282
ISBN paperback: 9789026149009
ISBN e-book: 9789026149016
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge