Vero las: Michel Boerebach & Rob Pietersen – Nooit meer zaterdag

Nadat ik ‘Hoi papa‘ gelezen had en hiervan een foto op Instagram geplaatst had, schreef @Mamavanes dat zij het boek ‘Nooit meer zaterdag’ zo mooi gevonden had en of ‘Hoi papa’ net zo mooi was. Ik gaf aan dat ik het een erg mooi boek vond, en werd dus nog eens extra nieuwsgierig naar ‘Nooit meer zaterdag’ aangezien dit boek natuurlijk ook in ‘Hoi papa’ ter sprake was gekomen. Ik heb het boek dan ook meteen aangeschaft en ben het vrij snel na ontvangst gaan lezen.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kun je ooit nog gelukkig worden als in één klap alles wat je liefhebt wordt weggevaagd? Als je beide zoons bij een vreselijk auto-ongeluk om het leven komen? Dat is wat voormalig profvoetballer Michel Boerebach overkwam: in juli 2003 moet hij afscheid nemen van zijn twee zoons, Lesley (12) en Sven (9).

De cover

Op de cover zie je de benen van twee kinderen met de benen van een volwassene voetballen op een natte ondervloer. Dit geeft mij het gevoel dat dit Michel Boerebach samen met Sven en Lesley is. De cover maakt me nieuwsgierig, vooral ook door de tekst ‘Het aangrijpende verhaal van een vader en zijn verlies’.

De auteur

Michel Boerebach tekende samen met Rob Pietersen het verhaal op van een verslagen vader die worstelt met het leven en zijn herinneringen, en soms, heel soms, toch weer kan genieten van een mooi doelpunt. Dit boek is een monument voor zijn mannetjes .

Mijn mening

Eigenlijk is dit boek de voorloper van ‘Hoi papa‘ maar die las ik eerst, omdat ik eigenlijk pas later erachter kwam dat er nog een boek was over het verlies van de zoontjes Sven en Lesley. Ik hoefde dus ook niet lang te twijfelen om deze te bestellen. Nadat ik hem binnen had, ben ik ook meteen gaan lezen en eigenlijk pas gestopt toen ik hem uit had. Dat is natuurlijk een goed teken. Dan heeft het boek mijn aandacht echt vast weten te houden.

Het boek is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel is vrij kort na de gebeurtenissen en deel twee is vijf jaar later. Na die vijf jaar zie je dat Boerebach toch weer een beetje opkrabbelt en zo weer de zon een beetje ziet schijnen. Ook staan er enkele gedichten in, die Boerebach zelf geschreven heeft. Deze gedichten zijn rauw en laten duidelijk het gemis voelen, maar ook de hoop dat hij het wel goed doet en dat, als Sven en Lesley het nog zouden zien trots op hem zouden zijn. ‘Nooit meer zaterdag’ laat zien hoe een vader alles verliest, en met behulp van vrienden, familie en zijn werkgever toch uit een dal weet te klimmen en hij uiteindelijk ook weer de zon soms ziet schijnen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nooit meer zaterdag
Auteur: Michel Boerebach & Rob Pietersen
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 222
Aantal pagina’s e-book: 222
ISBN paperback: 9789022553978
ISBN e-book: 9789460926822
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Vero las: Michel Boerebach & Rob Pietersen – Nooit meer zaterdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge