Vero las: Mhairi McFarlane – Vergeet me niet

Wij ontvingen van HarperCollins een persmail over het boek ‘Vergeet me niet’ geschreven door Mhairi McFarlane. Nadat ik de cover gezien had, werd ik al enthousiast. Ik ging meteen de achterflap lezen en toen wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Na een mailtje naar de uitgever kregen we al snel bericht terug dat we het boek na verschijning zouden ontvangen. Hier willen we HarperCollins dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Georgina ontslagen wordt bij het vreselijkste restaurant van de stad én op dezelfde dag haar vriend met iemand anders in bed aantreft, weet ze even niet waar ze het moet zoeken. Nauwelijks bekomen van deze dubbele vernedering besluit ze de eerste de beste baan te accepteren die haar aangeboden wordt: barvrouw in een pas geopende pub, die wordt gerund door Lucas McCarty, de jongen op wie ze op school verliefd was.

Terwijl Georgina in de afgelopen twaalf jaar niets dan betekenisloze baantjes heeft gehad, is Lucas uitgegroeid tot een gekmakend knappe man, met een hond en een echt bedrijf. De hernieuwde ontmoeting met Lucas legt Georgina’s weinig indrukwekkende heden onder een vergrootglas en brengt tegelijkertijd een donker geheim uit haar verleden naar de oppervlakte…

De cover

De cover komt vrolijk op mij over. Met bloemen langs de rand en daartussen enkele kleurrijke cocktails. Deze cocktails passen natuurlijk perfect bij dit boek. Onder de titel staat ‘Je eerste liefde vergeet je niet. Of wel?’ Vooral deze zin maakt me nieuwsgierig naar dit verhaal. En ik zou het boek dan ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Mhairi McFarlane (1976) is geboren in Schotland. Na een carrière als journalist debuteerde ze in 2012 met haar roman ‘You Had Me at Hello’, die direct op de bestsellerlijsten belandde. Inmiddels heeft McFarlane vijf succesvolle romans op haar naam staan. Ze woont in Nottingham, met haar man en haar kat.

Het verhaal

Georgina wordt, tijdens het bedienen van een recensent in het vreselijkste restaurant van de stad, waar ze op dat moment werkt, op staande voet ontslagen, alleen omdat ze de waarheid sprak. Dit wordt haar niet in dank afgenomen. Als ze hierdoor vroeger dan normaal bij de woning van haar vriend aankomt, treft ze hem in bed aan met zijn assistente. De chaos is compleet. Georgina heeft geen baan meer, en haar vriend hoeft ze ook niet meer. Aangezien ze toch geld nodig heeft, besluit ze de eerste de beste baan aan te nemen die ze aangeboden krijgt. Als barvrouw in een nieuw geopende pub gaat Georgina aan de slag. De pub wordt echter gerund door Lucas McCarty, de jongen op wie ze in haar schooltijd ontzettend verliefd was.

Terwijl Georgina de afgelopen twaalf jaar geen carrière gemaakt heeft. blijkt dat Lucas uitgegroeid is tot een echte zakenman, met een echt bedrijf, een hond en blijkt hij ook nog super knap te zijn. Door de hernieuwde kennismaking wordt het leven van Georgina, en dan vooral de dingen die ze niet bereikt heeft, voor haar gevoel onder een vergrootglas gelegd en ook komt hierdoor een goed weggestopt geheim weer boven water….

Mijn mening

Het boek begint met toen. En dat wordt pas later duidelijk wat dat stukje toen met het verhaal te maken heeft. Meteen erna begint hoofdstuk 1 gewoon in het heden, waar Georgina aan het werk is. Ik had tijdens het eerste stuk van het boek echt het gevoel waar ben ik in godsnaam aan begonnen. Ik vond het boek erg afstandelijk geschreven, en had echt niet het gevoel dat ik een roman aan het lezen was. Het verhaal stond echt ver van me af en Georgina kwam op mij erg naïef over. Echter op een bepaald moment merk je dat het verhaal anders verteld wordt. En vanaf dat moment begint het personage Georgina ook echt te leven en zou het zo je beste vriendin of buurmeisje kunnen zijn. Hierdoor kreeg ik vanaf dat moment ook echt sympathie voor haar. Vanaf dat moment kom je ook wat meer te weten over de achtergrond van Georgina en begrijp je bepaalde beslissingen ook beter.

De personages zijn in het begin wat vlak, maar worden wat verder in het boek dieper uitgewerkt, waardoor je ook met de personen mee gaat voelen. Dit zorgt ervoor dat je ze beter begrijpt en dat het verhaal meer diepgang krijgt.

Dit boek is uiteindelijk een echte feelgood maar ook met een boodschap. Dat geheimen toch altijd uitkomen en vaak voor veel misvattingen zorgen. Dus vraag liever wat er is als er dingen gebeuren die je niet verwacht. En spreek de dingen uit die je dwars zitten om misverstanden te voorkomen. En tja… Die eerste liefde vergeet je dus inderdaad niet. Ik ga Mhairi McFarlane’s volgende boek zeker nog lezen, want doordat het tweede gedeelte van het boek zoveel beter was dan het eerste gedeelte weet ik dat ik bij een volgend boek zonder twijfel doorlees. Waar ik nu nog wel wat twijfel had tijdens het lezen, zal ik dit bij een volgend boek zeker niet meer hebben.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vergeet me niet
Auteur: Mhariri McFarlane
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 432
Aantal pagina’s e-book: 384
ISBN paperback: 9789402704389
ISBN e-book: 9789402758979
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge