Vero las: Melissa Skaye – Verzwegen trauma

We ontvingen van uitgeverij LetterRijn een persmail over het nieuwe boek van Melissa Skaye. Dit zesde deel uit de VT-serie, ‘Verzwegen trauma’, wilden wij natuurlijk graag lezen, want we waren erg nieuwsgierig naar dit nieuwe deel. Dus nadat we terug gemaild hadden naar de uitgever, hadden we het boek nog voor verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgever LetterRijn hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen op de achterflap van dit boek: In Hoorn komt een man tot de afgrijselijke ontdekking dat zijn onderbenen zijn geamputeerd, terwijl hij sliep. Hij heeft niets gemerkt en kan zich niets herinneren. De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden op de zaak gezet en komen erachter dat dit niet het eerste slachtoffer van amputatie is. Het motief van de dader is moeilijk te achterhalen en er is angst voor meer slachtoffers. Ondertussen krijgen de rechercheurs te maken met een andere zaak, de moord op een negenendertigjarige vrouw.

Elize, de vrouw van paragnost Will de Jager, overleed in 2004. Will heeft nooit in zelfmoord geloofd, zoals wordt beweerd. Sanne, die een relatie met Will heeft, onderzoekt de oorzaak achter de dood van Elize. De waarheid is schokkend. Onbedoeld komt Sanne ook nog eens achter een geheim van Will. Zijn verleden strekt zich uit naar het heden. Met alle gevolgen van dien.

De cover

De cover is in een groene tint, dit past goed bij de 2 eerdere delen uit deze serie die ook bij LetterRijn verschenen zijn. Op de cover staat een rolstoel in een verlaten ruimte. Doordat in het boek amputaties een hoofdrol spelen, vind ik de cover erg goed gekozen en maakt het me nieuwsgierig naar het verhaal.

De auteur

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst en Verknipte tegenstander. Verzwegen trauma is het zesde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn.

Het verhaal

In Hoorn wordt een man wakker en komt tot de afgrijselijke ontdekking dat zijn onderbenen geamputeerd zijn. Hij heeft hier niets van gemerkt en kan zich ook niets herinneren. Het rechercheursduo Sanne Philips en Luca Borra gaan de zaak onderzoeken en komen er achter dat dit niet het eerste slachtoffer is. Het is moeilijk te zeggen wat het motief van de dader is, want de slachtoffers lijken elkaar niet te kennen. Ondertussen gebeurt er ook een moord op een negendertigjarige vrouw. Deze moeten de beide rechercheurs ook nog onderzoeken.

Elize, de vrouw van Will de Jager, paragnost en vriend van Sanne, heeft in 2004 zelfmoord gepleegd. Will heeft hier nooit in geloofd. Sanne besluit op onderzoek te gaan. De waarheid blijkt schokkend te zijn. Onbedoeld komt Sanne echter achter nog een geheim van Will. Hierdoor leert Sanne hem van een hele andere kant kennen. Dit geheim heeft dramatische gevolgen.

Mijn mening

De boeken van Melissa Skaye worden hier thuis erg graag gelezen. Dus toen er een nieuw deel verscheen van Skaye met Sanne en Luca in de hoofdrol waren we meteen nieuwsgierig.

De proloog begint meteen goed. De dader is aan het woord en hierdoor word je meteen nieuwsgierig gemaakt om verder te lezen. Vervolgens merk je dat het verhaal soms verspringt in de tijd en dat er verschillende personages aan het woord komen. Hierdoor krijg je als lezer een goed beeld.

Wat mij tijdens het lezen wel opviel was, dat Luca in dit deel een kleinere rol speelt en dat Sanne deze keer ook veel met agenten op pad gaat. Het blijft lang onduidelijk wat het motief van de dader is. Skaye heeft dit ook weer erg goed uitgedacht en ingenieus uitgedacht. Ik vraag me soms af hoe ze op de ideeën komt.

Aan de andere kant wordt er nog een moord op een negendertige jarige vrouw onderzocht en onderzoekt Sanne eindelijk de zelfmoord op Elize, de vrouw van Will. Ondanks dat er best veel gebeurd in het boek, heb ik nergens het gevoel dat er teveel gebeurd of dat dingen afgeraffeld worden. Skaye krijgt het iedere keer weer voor elkaar om het verhaal geloofwaardig neer te zetten. Ook de verhaallijn die om Will draait is geloofwaardig neergezet en ik leefde heel erg met Sanne mee.

Wel heeft Skaye wederom enkele losse eindjes gehouden, waardoor ik hoop dat er ook nog een deel 7 van deze VT-serie komt. Waar, voor mijn gevoel, Luca wel weer een grotere rol mag spelen.

Als je van thrillers houdt die goed opgebouwd zijn en die niet meteen weggeven wat er gebeurd kan ik je deze serie echt aanraden. En ondanks dat je ook dit deel heel goed losstaand kunt lezen, raad ik je toch aan om deze serie vanaf het begin te lezen, want de serie is zo goed, dat het gewoon zonde is als je er een deel van mist.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verzwegen trauma
Auteur: Melissa Skaye
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s e-book: 284
ISBN paperback: 9789491875892
ISBN e-book: 9789491875953
Prijs paperback: € 18,00
Prijs e-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge