Vero las: Melissa Daley – Winter in het kattencafé

Nadat ik eerder het boek ‘Moley & het kattencafé‘ met erg veel plezier gelezen had, wist ik, dat ik een eventueel vervolg zou willen lezen. Dus toen ik zag dat er een nieuw boek over het Kattencafé uitkwam, heb ik dan ook meteen een mailtje gestuurd naar de uitgever en ik ontving het boek dan ook vrij snel in huis. Hier wil ik A.W.Bruna uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het stadje Stourton-on-the-Hill, in de groene heuvels van de Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woont Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan.

Als Debbies zus met een gebroken hart aanklopt bij het café, staat Debbie erop dat ze bij hen blijft logeren, zolang ze maar wil. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau. En dit is niet het enige wat tegenzit – Molly’s bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…

De cover

Op de cover staan 2 katten, wat ik hierbij een beetje jammer vind is dat dit niet dezelfde kat is als bij ‘Molly en het kattencafé’. Het gaat tenslotte weer grotendeels om Molly en haar kinderen. In het kitten op de cover herken ik wel een van de kittens uit het verhaal. Maar ik zou het leuker gevonden hebben als de kat hetzelfde gebleven was. Door de handschoen, ster, ed. zie je wel meteen dat dit boek rond de kerstmis afspeelt dat vind ik dan wel weer erg leuk gedaan. Ik zou het boek wel opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Melissa Daley woont in Hertfordshire met haar twee katten, twee kinderen en man. Een van haar katten is op facebook te vinden als Nancy Harpenden-Cat. Melissa liet zich inspireren door het stadje Stow-on-the-Wold in de Cotswolds als setting voor ‘Molly en het kattencafé’.

Het verhaal

Molly woont in haar eigen kattencafé samen met haar kittens. Dit is een waar kattenparadijs. Eigenaresse Debbie serveert haar gasten ondertussen haar huisgemaakte delicatessen. Maar zelfs in deze mooie, prettige omgeving loopt niet altijd altijd volgens plan.

Op een bepaald moment komt Debbies zus in het café langs. In eerste instantie zegt ze dat ze komt kijken hoe het met Debbie gaat. Maar dan blijkt dat Linda een gebroken hart heeft. En Debbie staat er op dat Linda bij hen blijft logeren. Maar wat Linda niet verteld heeft, is dat ze niet alleen komt. Ze heeft haar woest keffende hond Beau bij zich en de katten zijn hierdoor flink van de kaart. En alsof dit nog niet genoeg ellende is, wordt Molly’s bestaan ook nog onverwachts bedreigd door een Siamese rivaal. Dan verdwijnt ook nog een van de kittens…. dan rest alleen nog de vraag of de komende feestdagen wel zo feestelijk worden…

Mijn mening

Net als ‘Molly en het kattencafé’ is het verhaal vlot geschreven. Het verhaal wordt geschreven vanuit Molly de kat. Hierdoor krijg je al een heel andere kijk op het verhaal, want Molly kan zich natuurlijk niet in een gesprek in mengen en toch is het verhaal absoluut niet oppervlakkig te noemen. Je leert de terugkerende personages nog beter kennen en ook de nieuwe personages leer je voldoende kennen zodat je begrip voor ze kunt opbrengen. Doordat het verhaal vanuit Molly is geschreven is het verhaal wel wat afstandelijker geschreven. Je zit onder het lezen zelf qua gevoel niet in de situatie, maar door de humoristische en luchtige schrijfstijl van Daley is dat absoluut geen probleem. Ondanks dat het een luchtig verhaal is komen er toch serieuze onderwerpen aan bod, zoals vriendschap, liefde, loslaten en keuzes maken aan bod. En dit vind ik erg goed gedaan door Daley, want deze serieuze onderwerpen komen zo aan bod dat je er wel bij stil staat en bewust van bent, maar niet in blijft hangen. Ik hoop dat er nog een deel komt met Molly en haar kroost waar wellicht doorborduurt wordt over het loslaten van de kroost en wellicht de bruiloft van Debbie en John aan bod kan komen? Ik blijf er in ieder geval op hopen, want dit soort luchtige verhalen zorgen voor een grote lach op mijn gezicht.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

winter-in-het-kattencafé

Gegevens van dit boek:
Titel: Winter in het kattencafé
Auteur: Melissa Daley
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 302
Verteller luisterboek: Miryanna van Reeden
Duur luisterboek: 6:53:28
ISBN paperback: 9789400511712
ISBN e-book: 9789044978384
ISBN luisterboek: 9789046173008
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge