Vero las: Melinda Metz – Poeslief

Toen ik in de catalogus van HarperCollins Holland zag dat er een nieuw boek met Mac in de hoofdrol zou verschijnen was ik meteen nieuwsgierig en na de achterflap gelezen te hebben, wist ik, dit is weer een boek voor mij. Ik heb de uitgever dan ook een mailtje gestuurd toen we de persmail ontvingen en niet veel later hadden we het boek dan ook in de brievenbus. Hier willen we HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een slimme kat met kleptomane neigingen: waar Mac zijn snorharen in steekt, ontstaan de problemen vanzelf. Maar hij heeft ook een gouden hartje, dus als hij op een dag vijf moederloze kittens vindt, kan hij niet anders dan voor ze zorgen. In elk geval tot hij een geschikt baasje voor ze heeft gevonden. Dat valt nog niet mee, want hij heeft huisarrest gekregen van zijn baasjes, die hem verdenken van een nieuwe diefstal…

Maar Mac laat zich niet opsluiten. Hij heeft tenslotte vijf hongerige katjes te voeden. En dan is er nog die politieagent die duidelijk hulp nodig heeft. Mensen weten ook nooit wat goed voor hen is. Mac heeft er zijn pootjes vol aan.

De cover

Op de cover staat een jong katje die uit een koffer lijkt te kruipen. Hij heeft een pootje buiten het koffertje. Door de cover word ik al meteen nieuwsgierig en doordat ik al meer van Melinda Metz gelezen heb, zou ik het boek zeker opgepakt hebben.

De auteur

Melinda Metz studeerde Engels en was onder meer coauteur van de Roswell High-serie, waar de tv-serie Roswell op is gebaseerd. Ze werd genomineerd voor een Edgar Award voor haar Wright and Wrong serie. Dit is het derde boek in de serie avonturen over Mac.

Het verhaal

Mac is terug met een nieuw boek. Mac is een slimme kat, maar heeft kleptomane neigingen. En je weet zeker als Mac zijn snorharen ergens in steekt ontstaan de problemen al bijna vanzelf. Maar hij wilt ook altijd het beste voor iedereen, want hij heeft een gouden hart, dus als hij een vijftal hongerige kittens zonder moeder aantreft in Storybook Court, weet hij wat hem te doen staat. Hij gaat voor ze zorgen. En natuurlijk een geschikt baasje voor ze zoeken. En dat valt nog niet mee, want zijn baasje heeft hem huisarrest gegeven. Er vinden in de Court nieuwe diefstallen plaats en Mac wordt hiervan verdacht…

Maar Mac kan zich natuurlijk niet laten opsluiten, hij moet tenslotte zijn vijf hongerige kittens verzorgen. En dan is er nog die ene politieagent die beslist wel wat hulp in de liefde kan gebruiken. Mensen weten nog steeds niet wat goed voor ze is. Mac heeft er zijn pootjes er weer vol aan.

Mijn mening

Dit is het derde boek met kat Mac in de hoofdrol. Ik heb de eerdere delen, ‘Hartendief op pootjes‘ en ‘Als de kat van huis is‘, met erg veel plezier gelezen, dus ik keek erg uit naar de nieuwe avonturen van Mac in Storybook Court. En deze keer is Mac niet alleen, hij heeft vijf kittens ontdekt die ook een grote rol in het verhaal krijgen.

Echter in de andere delen las je ook veel over de pesterijtjes tussen Mac en de hond Diogee. Echter doordat Mac weinig thuis is bij Jamie en David, omdat Jamie niet zichzelf is en daardoor anders ruikt, en Mac verontwaardigd is dat ze hem probeerden op te sluiten, speelt Diogee deze keer maar een kleine rol. Dat vind ik op zich wel jammer, want dit vond ik altijd extra leuk, vooral door de herkenning. Hier hebben de honden zich ook regelmatig in de haren met de katten. Maar ondanks dat ik Diogee een beetje miste in het verhaal, heb ik als vanouds genoten van Mac en zijn streken.

Het verhaal speelt zich eigenlijk ook nu weer geheel af in Storybook Court en er zijn een aantal bewoners die we ook al tegen komen in de voorgaande verhalen. Je kunt ‘Poeslief’ zeer zeker als standalone lezen, maar ik denk dat je dan toch een gedeelte van het verhaal mist, omdat je de voorgeschiedenis van bepaalde personages niet zo goed kent, en dat is zonde. En daarbij is het gewoon een leuk extraatje als je de voorgaande delen nog niet gelezen hebt, dan heb je gewoon nog drie boeken te lezen met Mac in de hoofdrol… En ik kan zeggen, als je van katten houdt… dan ga je van deze boeken genieten…

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Poeslief

Gegevens van dit boek:
Titel: Poeslief
Auteur: Melinda Metz
Uitgever: HarperCollins Holland
Vertaald door: Ingrid Zweedijk
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 247
ISBN paperback: 9789402705898
ISBN e-book: 9789402760064
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge