Vero las: Melinda Metz – Als de kat van huis is…

Ik zag in de folder van HarperCollins dat het boek ‘Als de kat van huis is… geschreven door Melinda Metz uit zou komen. Aangezien ik eerder al een boek van haar gelezen had, wat mij goed was bevallen wist ik dat ik dit boek ook graag zou willen lezen. Dus nadat ik hun een mailtje gestuurd had, ontving ik vlak na verschijning het boek al in de bus. Hier wil ik HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Zijn oppas wil voorlopig liever alleen blijven, maar hij is vastberaden haar te koppelen.
Mac is dik tevreden. Door zijn toedoen heeft zijn vrouwtje de perfecte partner gevonden, en is ze nu zelfs op huwelijksreis! Mac kan van zijn welverdiende rust genieten. Tot Briony, de kattenoppas, arriveert. Zoals de meeste mensen blijkt ze hopeloos in de liefde, en wie moet er dus weer in actie komen?
Briony heeft haar verloofde voor het altaar laten staan en voelt zich daar vreselijk schuldig over. Voorlopig is Mac de enige ‘man’ met wie ze durft te knuffelen. Maar Mac is het daar niet mee eens en lokt Briony naar Nate, een knappe jongen uit de buurt. Eerst lijkt het liefde op het eerste gezicht, maar mensen moeten nu eenmaal altijd moeilijk doen. Waarom volgen ze niet gewoon hun instinct? Mac ziet het kopschuddend aan, en is niet van plan zijn pootjes ervan af te trekken. Het zál hem lukken deze twee te koppelen!

De cover

De cover heeft een zandkleur en het is net alsof de kat door het papier heen komt. En met een pootje richting de titel uithaalt. Ik vind de cover erg leuk en ik denk dat iedere kattenliefhebber overstag gaat bij deze cover.

De auteur

Melinda Metz studeerde Engels en was onder meer coauteur van de Roswell High-serie, waar de tv-serie Roswell op werd gebaseerd. Ze werd genomineerd voor een Edgar Award voor haar Wright and Wrong-serie.

Het verhaal

MacGyver heeft zijn doel bereikt. Zijn vrouwtje heeft haar perfecte partner gevonden en zijn nu zelfs op huwelijksreis! Nu kan Mac eindelijk uit gaan rusten na al zijn inspanningen. Maar dan arriveert Briony, de kattenoppas. Ze blijkt hopeloos in de liefde en dus zit er voor Mac niks anders op dan weer in actie te komen.

Briony heeft haar verloofde aan het altaar laten staan. Ze heeft hier een gigantisch schuldgevoel over. Voorlopig is Mac de enige ‘man’ waar ze mee wilt knuffelen. Maar Mac zou Mac niet zijn als hij dit zou goedkeuren. Hij lokt Briony in de richting van Nate, de knappe beheerder van het complex The Gardens. Eerst lijkt het liefde op het eerste gezicht, maar dan komen de problemen om de hoek en moeten de mensen toch weer moeilijk doen. Maar Mac is vastberaden en weet zeker dat het hem zal lukken om deze twee mensen samen te brengen.

Mijn mening

Nadat ik eerder al ‘Hartendief op pootjes‘ gelezen had, wist ik dat ik een nieuw boek van Melinda Metz ook weer erg graag zou willen lezen. En ik kan nu volmondig zeggen dat ook dit tweede boek weer goed bevallen is.

In het begin had ik even wat moeite om in het verhaal te komen, doordat er enkele nieuwe personages in voorkwamen die ik even moest leren kennen. Ook was ik bang dat het boek veel zou gaan lijken op het eerste boek, echter het wordt een heel nieuw verhaal wat erg leuk en onverwachts is.

Ook heeft Metz deze keer een stukje spanning ingebouwd, aangezien The Gardens gesaboteerd worden en Nate zich daar behoorlijk zorgen over maakt en zich absoluut niet kan indenken wie dit doet. Hier kun je een beetje meepuzzelen en ondanks dat ik, als regelmatige thrillerlezer, al redelijk snel een gevoel had over wie hier de ‘foute’ was, was het een leuk extraatje in deze roman en kan ik dit altijd erg waarderen in een roman als er ook wat spanning in zit.

Metz heeft een erg fijne schrijfstijl. Deze had ik natuurlijk al in haar vorige boek leren kennen, maar dit komt in dit deel natuurlijk weer terug. Hierdoor leest het boek erg makkelijk en ben je snel geneigd om iedere keer weer even wat langer door te lezen.

Dit boek is een echte aanrader voor diegene die zelf een kat als huisdier heeft, maar ik denk dat menig andere dierenliefhebber ook zal genieten van dit boek en de streken die Mac uithaalt om de mensen om hem heen gelukkig te maken en te houden. Ik hoop dat er nog meer boeken met Mac in de hoofdrol komen al zal het voor Metz een uitdaging worden om een nieuw origineel verhaal te bedenken.

Leesfragment

Gegevens van dit boek:
Titel: Als de kat van huis is…
Auteur: Melinda Metz
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 241
ISBN paperback: 9789402703665
ISBN e-book: 9789402758450
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge