Vero las: Mary Kubica – De onbekende vrouw

Toen ik zag dat er een nieuw boek ging verschijnen van Mary Kubica hoefde ik niet lang na te denken. Ik had erg genoten van ‘Laatste leugen‘, van haar hand, dus was ik ook erg benieuwd naar dit nieuwe boek. Nadat ik de korte inhoud gelezen had, wist ik het helemaal zeker. Dit boek moest ik lezen. Dus na de persmail hebben we snel gereageerd en kregen we al redelijk snel antwoord terug dat we een recensie-exemplaar zouden ontvangen. Deze viel dan ook na verschijning op onze deurmat. Hier willen we HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Sadie en Will zijn pas net met hun twee kinderen verhuisd naar een klein kustplaatsje, als hun nieuwe buurvrouw Morgan dood gevonden wordt. Iedereen is geschokt, vooral Sadie, die doodsbang is bij de gedachte dat er zo dichtbij een moord is gepleegd.
Maar het is niet alleen Morgans dood die haar de stuipen op de lijf jaagt. Het is ook het donkere nieuwe huis, dat ze na het onverwachte overlijden van Wills zus erfden, en de aanwezigheid van Wills nichtje, een tiener als een donderwolk. Sadie bijt zich vast in het mysterie van Morgans dood. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze zich realiseert wat er op het spel staat als de waarheid aan het licht komt…

De cover

Op de cover staat een gedeelte van een gezicht van een vrouw. Je ziet vooral het oog van de vrouw, waarbij de make-up iets uitgelopen is. Ik stel me voor dat dit het gezicht van Sadie moet voorstellen. Het oog kijkt je indringend aan en zou me in de boekhandel zeker nieuwsgierig gemaakt hebben, zelfs nog voordat ik de auteur of titel gezien zou hebben.

De auteur

Mary Kubica schreef al verschillende psychologische thrillers, waarvan de New York Times-bestseller ‘The Good Girl’ de bekendste is. Dat boek verkocht wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren. Kubica studeerde geschiedenis en Amerikaanse literatuur, en woont met haar man en twee kinderen net buiten Chicago.

Het verhaal

De zus van Will is net gestorven en hierdoor verhuist Will met zijn vrouw Sadie en hun twee kinderen naar een klein kustplaatsje. Hier staat het huis waar de zus van Will woonde. Ze worden ook de voogd van Imogen, het nichtje van Will. Imogen is nogal dwars en vooral Sadie heeft hier nogal een moeilijke band mee.

Als dan ook nog de buurvrouw Morgan vermoord wordt, voelt Sadie zich helemaal niet meer veilig in dit donkere huis. Om zich veiliger te voelen besluit ze zelf op onderzoek te gaan wie de dood van Morgan op zijn of haar geweten heeft. Maar dan komt ze achter dingen, waarbij ze zich langzaam afvraagt of ze dit wel allemaal wilt weten…

Mijn mening

Het boek wordt verteld vanuit verschillende personages. Het grootste deel wordt verteld vanuit Sadie, de ik-persoon. Maar er komen ook nog een Camille, Muis en verder naar het eind komt Will ook aan het woord. Camille is een boze en jaloerse jonge vrouw, en Muis is een jong meisje dat de bijnaam Muis gekregen had. Tijdens het lezen denk je te weten wie deze personen zijn, maar zo simpel als ik dacht zit het natuurlijk niet en ik werd hier dus echt op het verkeerde been gezet.

De hoofdstukken zijn kort, en hierdoor was ik regelmatig geneigd om steeds nog even snel een hoofdstuk te lezen. Het boek heeft een onderhuidse spanning, waardoor je echt op het puntje van je stoel zit. Hier houd ik van. Het boek laat je een verhaal geloven, wat uiteindelijk heel anders in elkaar zit. Dit vind ik erg goed gedaan. Ik was dus erg verrast door het einde. Ik had wel het gevoel dat er ergens iets niet klopte, maar de uiteindelijke uitwerking had ik dus echt niet zien aankomen. Heerlijk.

Ondanks dat de verschillende personages toch anders zijn dan verwacht, vond ik ze toch erg goed uitgewerkt en leer je ze toch goed genoeg kennen. Ik leefde vooral ook met Muis mee en hierdoor vallen sommige puzzelstukjes op het einde ook meer op zijn plek en werden dingen duidelijk.

Wat ik vooral erg goed gedaan vind, is dat er van alles gebeurd en je er met je neus op zit, tijdens het lezen, en je het toch eigenlijk niet mee krijgt. Dit deed Kubica ook al in ‘Laatste leugen’ het andere boek wat ik van haar gelezen heb, en dit flikt ze nu weer op zo’n manier dat je achteraf soms denkt, hoe heb ik dat kunnen missen… Ik weet zeker als Kubica een nieuw boek uitbrengt, zal ik deze zeker weer gaan lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De onbekende vrouw
Auteur: Mary Kubica
Uitgever: HarperCollins
Vertaald door: Karin Schuitemaker
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s e-book: 334
ISBN paperback: 9789402704921
ISBN e-book: 9789402759457
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge