Vero las: Marlen Visser – Noodlot

We zagen op Facebook dat Marlen Visser een nieuw boek uit zou gaan brengen. Aangezien wij erg genoten hebben van haar eerdere werk, was onze interesse natuurlijk gewekt. Na een bericht gestuurd te hebben naar Marlen Visser en de uitgever ontvingen wij het boek al vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we Marlen Visser en uitgeverij Prometheus hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren.
Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader?
Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.

De cover

Op de cover is het avond. Er brand licht in het huis en er staat een vrouw voor het raam. Je ziet alleen haar schim. Er staat op de cover groot Noodlot en de naam van Marlen Visser. Door de naam van de auteur zou ik het boek opgepakt hebben. Het boek had eerst een andere cover, deze vond ik persoonlijk meer aanspreken en beter bij het verhaal passen.

De auteur

Marlen Visser is auteur en schrijfcoach. Naast haar boeken ‘Stem!’ (genomineerd voor de Schaduwprijs) en ‘Meesterdeal’, schreef zij de succesvolle Storytel Original luisterserie ‘Latte Macchiato’.

Het verhaal

Journalist Evy Benders werkt als journalist bij een kleinere krant. Deze heeft tegenvallende cijfers en er zal bezuinigd moeten worden. Evy besluit om in haar vakantie haar oom op te zoeken. Hij woont in Vierschoten waar de postcodeloterijhoofdprijs op de enige postcode van het kleine dorpje gevallen is. Evy neemt zich voor om een artikel te schrijven hoe het nu met de winnaars en verliezers gaat. Tijdens haar gesprekken merkt ze al snel dat er veel meer speelt en dat de verhoudingen in het dorp op scherp staan. Als ze verder vraagt blijkt dat dit alles te maken heeft met een gebeurtenis die jaren geleden in dit kleine dorpje plaats gevonden heeft. Over deze gebeurtenis wordt angstvallig gezwegen. Alleen Manuel lijkt te willen vertellen wat er destijds gebeurd is met de toen veertienjarige Linsey. Maar is het verhaal van Manuel te vertrouwen? En is destijds wel de goede dader opgepakt. Was de wereldvreemde Benjamin destijds wel werkelijk de dader? Evy bijt zich hierin vast en er gebeuren steeds meer dingen waardoor ook Evy niet meer kan ontsnappen.

Mijn mening

Ik heb eerder met veel plezier ‘Meesterdeal‘ van Marlen gelezen, dus ik was ook erg benieuwd hoe haar nieuwste boek zou zijn. Ik begon enthousiast te lezen en ik merkte dat ik al snel het verhaal ingezogen werd. Dan gebeuren er wel wat kleine dingetjes, maar is het niet zo dat ik echt op het puntje van mijn stoel zit van de spanning, maar Marlen weet het verhaal wel zo te schrijven dat ik nieuwsgierig genoeg blijf en door wil blijven schrijven.

De personages zijn wel verdomd goed uitgewerkt. Niet alleen Evy, maar ook de verschillende andere personages. Je hebt tijdens het lezen echt het gevoel alsof je ze samen met Evy leert kennen.

Marlen weet me een enkele keer goed op het verkeerde been te zetten en ik had het einde dus echt niet aan zien komen. Hier was ik erg verrast door en de boodschap die ze hier naar mijn gevoel mee wilt geven vind ik erg goed. Hoe vaak gebeurt dit niet. (Ik kan niet zeggen wat, daar moet je echt het boek voor lezen, want anders ga ik dingen weggeven en dat is zonde) Maar dat bepaalde acties, reacties als gevolg hebben blijkt uit dit boek. En ik denk dat dit een mooie afsluiter is van dit boek.

Ik denk wel dat het boek voor echte thrillerliefhebbers wellicht niet spannend genoeg zal zijn, maar ik kon het boek erg goed waarderen en heb echt genoten tijdens het lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker ook het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Noodlot
Auteur: Marlen Visser
Uitgever: Prometheus
Aantal pagina’s paperback: 296
Aantal pagina’s e-book: 193
ISBN paperback: 9789044636987
ISBN e-book: 9789044637014
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge