Vero las: Marina Folkers – Zoektocht terug

Omdat de paperbacks ‘Zoektocht terug’ en ‘Faye en Sean’ een nieuwe cover kregen, werden wij door Zomer & Keuning benaderd of wij dat wilden promoten. Dit zagen wij natuurlijk wel zitten en als dankjewel kregen we een van de boeken opgestuurd. Wij ontvingen ‘Zoektocht terug’ en omdat ik deze nog niet gelezen had, hoefde ik niet lang te twijfelen en kwam deze op mijn nog te lezen lijstje. We willen Zomer & Keuning dan ook hartelijk bedanken voor dit exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het noorden van Engeland. In de Britse hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al Caitlins zekerheden zoals haar jarenlange stabiele relatie met Steven, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, maar dit wordt haar moeilijk gemaakt door Max Jordan, een beroemde filmster die ook befaamd is om zijn charme. Hij rammelt met plezier aan haar overtuigingen en zet de boel nog meer op zijn kop. Lukt het Caitlin om de weg terug te vinden?

De cover

De cover vind ik echt mooi! Je ziet op de voorgrond een stelletje zitten, in de schemering, aan het water. Op de achtergrond zie je wat lichtjes, maar er is niet echt duidelijk te zien waar de lichtjes van zijn. De cover is in dezelfde stijl als haar andere boeken die ze bij Zomer & Keuning uit gebracht heeft, hierdoor herken je er meteen een ‘Marina Folkers’ aan. 😀 En dat is dus altijd een reden om het boek op te pakken en de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Marina Folkers neemt je in ‘Zoektocht terug’ mee naar het Londense uitgaansleven en de stranden van Cornwell. Deze heerlijke feelgoodroman is perfect om bij weg te dromen.

Het verhaal

Caitlin is een paar dagen met haar vriendin naar Londen. Ze heeft net een stressvolle tijd in haar relatie achter de rug en laat haar vriend Steven, met veel tegenzin, achter in het noorden van Engeland. Als ze in Londen op stap zijn kruisen heden en verleden elkaar onverwachts. En hierdoor lijkt niks meer zeker te zijn in het leven van Caitlin. Ze blijft halsstarrig vasthouden aan haar droombeeld, maar Max Jordan, een beroemde filmster, maakt het haar wel heel moeilijk. Hij zet grote vraagtekens bij haar droombeeld en zet haar leven nog meer op de kop. Lukt het Caitlin om haar droombeeld vast te houden?

Mijn mening

Ik heb al eerder mogen kennis maken met de schrijfstijl van Marina Folkers, in ‘Meer dan ooit‘, en ik kan meteen volmondig toegeven dat die schrijfstijl mij bevalt. Ze schrijft heel toegankelijk en weet de sfeer in een situatie heel goed te omschrijven. Hierdoor heb je het gevoel alsof je zelf midden in die situatie zit. En dat merkte ik bij ‘Zoektocht terug’ ook regelmatig. Ze schrijft zo dat de hoofdpersonages overkomen als echte mensen. Caitlin heeft door haar verleden aardig wat twijfels en wilt daarom aan haar droombeeld vast blijven houden, of dit beeld nu nog realistisch is of niet. En tijdens het lezen had ik soms echt de neiging om Caitlin een schop onder haar kont te geven zodat ze een beslissing zou nemen. Als een boek dat voor elkaar krijgt dan wil dat zeggen dat ik echt meeleef in het boek en niet meer van de zijlijn mee kijk.

De hoofdstukken zijn van een mooie lengte en hierdoor ben je ook snel geneigd om nog even een hoofdstuk verder te lezen. Hierdoor heb je het boek natuurlijk veel sneller uit dan je wilt.

Het einde was voor mij wat ongeloofwaardig en het kwam op mij over alsof er voor de makkelijke weg gekozen is en het boek snel af moest. Dit had wat mij betreft wat ruimer uitgewerkt mogen worden. Echter dit doet niks af aan het gehele verhaal. Dit is en blijft goed. En als je van feelgood-verhalen, kan ik je dit boek zeker aanbevelen.

Het verhaal laat je duidelijk zien dat je soms die sprong in het diepe moet durven maken en je droombeeld niet altijd het beste is, maar dat je soms ook voor het ongewisse moet durven gaan om je geluk te vinden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zoektocht terug
Auteur: Marina Folkers
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 255
ISBN paperback: 9789020537574
ISBN e-book: 9789020537581
Prijs paperback: € 12,50
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge