Vero las: Marina Folkers – Meer dan ooit

Ik zag dat Marina Folkers het boek ‘Meer dan ooit’ geschreven had en ik was zo vrij geweest om Marina een berichtje te sturen omdat haar boek mij erg interessant leek. Na een leuk gesprek met Marina, zou ze mijn adresgegevens doorgeven aan de uitgever en zou ik het boek na verschijning van de uitgever ontvangen. Dit gebeurde dan ook. Hier wil ik dan ook Marina Folkers en uitgeverij Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na een schokkende ontdekking, stort Lucie’s wereld in. Ze verlangt naar warmte en troost en er is dan maar één persoon naar wie ze kan gaan: David. Ze laat alles in Nederland achter en gaat naar Zuid-Frankrijk, naar hem. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waar ze op had gehoopt. David is eigenaar van de camping Les Lauriers Roses en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.

De cover

Op de cover zie je een silhouet van een man en een vrouw onder een haag met lampjes doorlopen. Dit geeft me meteen een romantisch gevoel. Ook staat er een mooie quote op van Charlotte de Monchy. Ik zou dit boek door de mooie cover zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Marina Folkers heeft zich in enkele jaren ontwikkeld tot een van dé feelgoodauteurs van Nederland. Na het succes van ‘Onder de sterren van Montpellier’ dat zich ook afspeelde in Frankrijk is ‘Meer dan ooit’ weer een heerlijke wegdroomroman.

Het verhaal

Na het overlijden van Lucies man heeft Lucie nog steun van haar vader en haar beste vriendin Emily, maar ze voelt zich natuurlijk niet gelukkig. Echter dan ontdekt ze in de spullen van haar man iets wat haar leven op de kop zet en ze vraagt zich af wat er echt was aan haar leven. Ze besluit haar leven hals over kop te verlaten. Ze zegt haar baan op, ze zet haar huis te koop en vertrekt op goed geluk naar Frankrijk.
Maar het is natuurlijk de vraag of Frankrijk nog steeds dat vertegenwoordigd wat Lucie hoopt. Eenmaal aangekomen in Frankrijk is David, de eigenaar van de camping waar Lucie heen gegaan is, niet blij met haar komst. Hij heeft zijn leven goed voor elkaar en dan staat Lucie voor zijn neus, de persoon die hij nooit meer verwacht had te zien. Zijn goede humeur is meteen verdwenen en hij wil nog maar één ding. Dat Lucie verdwijnt.

Mijn mening

‘Meer dan ooit’ is voor mij de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Marina Folkers. En ik kan meteen zeggen dat ik meteen verkocht ben. Haar schrijfstijl nodigt uit om te blijven lezen.

Ik merk dat mijn smaak qua boeken sowieso aan het veranderen is. Waar ik vroeger alleen thrillers en non-fictie las, lees ik tegenwoordig toch ook steeds vaker een goede roman. Wat ik wel belangrijk vind, is dat het wel een roman met inhoud is, en dat is deze roman zeer zeker. Want het is geen roman waar alles met de hoofdpersonen goed gaat en meteen alles goed is en ze leefden nog lang en gelukkig. Nee de hoofdpersonen hebben zeer zeker een rugzakje, die een grote rol speelt in het boek, waardoor het niet allemaal van een leien dakje gaat en ook onderwerpen als vertrouwen aan bod komen. Want als vertrouwen eenmaal beschaamd is heb je een tijd nodig om er achter te komen wie je nog kunt vertrouwen en voor je weer voldoende zelfvertrouwen terug hebt. Dit weet Folkers erg goed onder woorden te brengen. Deze weg terug naar vertrouwen en zelfvertrouwen maak je als lezer ook echt mee en Folkers heeft dit op zo’n manier beschreven dat je je heel goed in de hoofdpersonen kunt verplaatsen. Niet alleen in Lucie, maar ook in David. Ook heeft ze een bepaalde spanning in het boek gebracht, doordat een tijd onduidelijk blijft wat er in het verleden nu tussen David en Lucie gebeurd is. Hier blijf je nieuwsgierig naar. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je heel graag door wilt lezen. Dit nodigt mij heel erg uit om meer van Marina Folkers te gaan lezen.

Zijn er dan helemaal geen minpunten te noemen? Jawel er zijn wat kleine dingetjes die me opvielen. Zo wordt er op een bepaald moment in het verhaal verteld dat de vader van Lucie naar Frankrijk zou komen, maar dit komt dan nergens terug. Dit zijn voor mij losse eindjes waarbij ik dus regelmatig terug ga zoeken of ik wellicht wat gemist heb. Ook stond het verhaal op een bepaald moment een beetje stil, er gebeurde veel van het zelfde maar er was geen vooruitgang in de situatie tussen Lucie en David. Ik snap dat dit in het echte leven ook zo is, maar in een boek verwacht je hier toch zeker wat meer vaart in. Echter dit zijn zo’n kleine puntjes. Deze vallen in het niets bij het leesplezier wat ik bij dit boek gehad heb. Want… Ik heb dit boek in de winter gelezen, maar tijdens het lezen waande ik me in de zomer op een camping in Frankrijk. En als een boek dit voor elkaar krijgt, dan is een boek geslaagd.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Meer-dan-ooit

Gegevens van dit boek:
Titel: Meer dan ooit
Auteur: Marina Folkers
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 295
ISBN paperback: 9789020536102
ISBN e-book: 9789020536119
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge