Vero las: Marina Folkers – Ik hou je vast

Wij zagen dat er bij Zomer & Keuning een nieuw boek zou verschijnen van Marina Folkers, en omdat haar vorige boeken erg in de smaak vielen, hoefden we niet lang na te denken en hebben we de uitgever een mailtje gestuurd. Direct na verschijning kregen wij het boek in de brievenbus. Hier willen wij Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor ‘The Guardian’. Een relatie heeft ze niet, maar ze geniet van het leven en mist niks. Behalve iemand van vroeger. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over het bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit dé manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

De cover

Op de cover staat een koppeltje in de avond met, volgens mij, op de achtergrond de St. Paul’s Cathedral. Door de oranje kleur van de cover komt deze erg warm over en zou hij zeker mijn aandacht getrokken hebben in de boekhandel.

De auteur

Marina Folkers is de auteur van alweer vijf feelgoodromans. Met haar eerdere boeken ‘Faye en Sean’, Zoektocht terug’, ‘Onder de sterren van Montpellier’ en ‘Meer dan ooit’ maakte ze veel indruk en veroverde ze een groot lezerspubliek.

Het verhaal

Millie woont samen met haar beste vriendin in een appartement in Londen. Ze heeft een leuke baan bij ‘The Guardian’, ze geniet van het leven en mist niks. Of… Toch… Iemand uit haar verleden. Ethan heeft nog steeds een speciaal plekje in haar hart en één keer per jaar, op haar verjaardag, mag ze de hele dag aan hem denken en herinneringen ophalen. Millie heeft nog een hoop onbeantwoorde vragen en kan Ethan daarom niet loslaten. Als ze de mogelijkheid krijgt om een artikel te schrijven over het bedrijf waar Ethan werkt, hoeft ze niet lang na te denken. Wellicht kan ze zo weer met hem in contact komen. Maar Ethan doet alsof ze een wildvreemde is.

Mijn mening

Ik heb eerder met veel plezier ‘Meer dan ooit‘ en ‘Zoektocht terug‘ gelezen, van de hand van Marina Folkers, dus ik keek er naar uit om dit boek te gaan lezen. En ik kan nu alvast zeggen dat ik absoluut niet teleurgesteld ben.

Het begint als een luchtig verhaal waarbij je wel merkt dat er iets is. Millie mist iets in haar leven en éénmaal per jaar, op haar verjaardag, mag ze hieraan denken, aan Ethan. Je merkt dat er iets gebeurd is, maar het blijft nog onduidelijk wat er tussen hun gebeurd is. In het begin wist ik niet goed wat ik van Millie moest denken. Ze leek me een beetje wanhopig, dat ze nog steeds bleef vasthouden aan Ethan, terwijl Ethan jaren geleden al een punt achter hun relatie gezet had. Ook ontkent Millie dat ze hier nog steeds mee bezig is. Echter naar mate het verhaal vordert begin ik Millie steeds beter te begrijpen en snap ik haar steeds beter en vind ik haar steeds sympathieker.

Wat ik ook erg apart vond, is dat ik ook bepaalde bijpersonages erg sympathiek vond, en ik merk dat dit niet zo snel voorkomt als ik een boek lees. Bij het lezen van ‘Ik hou je vast’ merkte ik dat ik Sam ook een erg prettig personage vond. Sam had wat mij betreft best een grotere rol mogen hebben, al zou ik niet een, twee, drie weten hoe dit in te passen zou zijn in het verhaal. 🙂

Naarmate het verhaal vordert merk je dat er veel gebeurd is in het verleden van Ethan. Hierdoor krijgt het verhaal ook meer diepgang. Tijdens het lezen van het verhaal wordt ook de titel duidelijk en ik kan zeggen dat de titel echt perfect gekozen is.

In ‘Ik hou je vast’ merk je dat Marina Folkers echt taboedoorbrekend is. Ze snijdt een onderwerp aan, waar eigenlijk nooit over gepraat wordt, misbruik van jongens, en geeft deze groep hiermee een duidelijke stem. Ze laat met dit boek ook duidelijk zien hoeveel invloed dit op latere leeftijd heeft. Echter, dit vertelt ze, zonder dat het boek ergens te zwaar wordt. Het verhaal blijft luchtig en je leest het nog steeds als een feelgood. Hierdoor wordt het verhaal naar mijn gevoel nog krachtiger, omdat de boodschap nog duidelijker overgebracht wordt, doordat het plezierig lezen blijft, maar het verhaal zich wel vastzet in je gedachten en je er over na blijft denken. En dat is wat je wilt bereiken met zo’n verhaal.

‘Ik hou je vast’ is een verhaal met een boodschap en Folkers heeft wederom bewezen dat ze weet wat schrijven is. Eenmaal begonnen aan het boek, leg je hem pas aan de kant als je het boek uit hebt, want je wilt weten wat er gebeurd is en of het nog allemaal goed komt.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Ik-hou-je-vast

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik hou je vast
Auteur: Marina Folkers
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s e-book: 267
ISBN paperback: 9789020538113
ISBN e-book:9789020538120
Prijs paperback: € 16,00
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge