Vero las: Marijke Vos – Ik pleit voor jou! + Winactie

In het verleden heb ik van Marijke Vos al ‘Ik kom je halen!’ met veel plezier gelezen, dus toen ik zag dat er een nieuw boek van haar uitkwam werd ik meteen benieuwd waar het boek over ging. Nadat ik de korte inhoud gelezen had, wist ik, dit boek wil ik lezen, na de persmail van de uitgever heb ik meteen terug gemaild en toen het boek uitkwam ontvingen wij deze dan ook snel. Hier willen we HarperCollins natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest zeer belangrijke documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjes-schoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjes-schoenen…

De cover

De cover is wit met luchtbellen in verschillende kleuren en enkele in de vorm van een hartje. Midden op de cover staat de auteursnaam en de titel van het boek. De cover komt vrolijk over. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Marijke Vos (1985) is auteur en freelance tekstschrijver. Een finaleplek bij de schrijfwedstrijd van Chicklit leidde tot een aantal digitale publicaties, zoals ‘Van Chanel naar flanel’ en ‘De weddingplanner’. Nu is het tijd voor haar papieren debuut. In haar vrije tijd is ze een echte boekenwurm, zorgelijk schoenverslaafde en een ambitieuze wijnfanaat.

Het verhaal

Janna heeft op een vrijdagmiddagborrel iets teveel gedronken en hierdoor wordt ze op een bankje gevonden door een vriendelijke man met gaatjes-schoenen. Deze man wil haar erg graag helpen. Maar tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over zijn schoenen heen. Als ze de dag erna weer redelijk ontnuchterd is, valt haar op dat ze haar tas met belangrijke documenten kwijt is.

Van haar baas krijgt ze nog één kans om indruk op hem te maken zodat ze partner kan worden. Ze moet een vechtscheiding tussen twee bekende Nederlanders tot een goed einde brengen. Ze heeft er alles voor over om de rechtszaak voor haar Gooische cliënte en haar verwende tweeling te winnen. Maar dan ziet ze, wie de advocaat van de tegenpartij is…. de man met de gaatjes-schoenen…

Mijn mening

Ik kende de schrijfstijl van Marijke Vos natuurlijk al van haar boek ‘Ik kom je halen!‘. Hier was ik al erg enthousiast over, dus ik was benieuwd of Marijke dit kon overtreffen. En ik kan volmondig ja zeggen. Had ik in ‘Ik kom je halen!’ nog soms enkele dingetjes die onafgewerkt waren, dit ben ik in ‘Ik pleit voor jou!’ niet tegengekomen. In ‘Ik pleit voor jou!’ zie je duidelijk de groei die Marijke Vos in de loop der tijd doorgemaakt heeft. Het boek is veel volwassener en haar schrijfstijl is ook beter, voor mijn gevoel.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en zijn nergens over the top. Ik merk dat personages in een roman of feelgood vaak overdreven zijn, maar hier komen de personages echt waarheidsgetrouw over en Janna zou zomaar een kennis of goede vriendin van je kunnen zijn die als advocaat werkt. Wat ik zelf ook erg leuk gedaan vind, is het geflirt via mail onder de serieuze werk mails. Ook dit komt geloofwaardig over en zorgt er voor dat je het je zo kunt voorstellen dat je dit zelf ook zou doen.

Daarnaast heeft Marijke naar mijn gevoel ook nog twee boodschappen in het boek verwerkt. Namelijk dat je aan de ene kant altijd bewust moet zijn wat je doet. Want voor dat je het weet kan het gene wat je vraagt zich ook tegen je keren en ze laat je subtiel weten dat je altijd je dromen na moet jagen.

Het boek heeft 38 redelijk korte hoofdstukken waardoor je al snel geneigd bent om nog een hoofdstuk te lezen. Hierdoor is er maar één minpunt aan het boek… Je hebt het boek te snel uit. Gelukkig heb ik ‘Van Chanel naar Flanel’ en de novelle serie ‘De weddingplanner’ nog niet gelezen. Deze staan natuurlijk wel nog op mijn ‘Nog te lezen lijst’, want de schrijfstijl van Marijke Vos zorgt er gewoon voor dat je een aantal uurtjes met een grote glimlach op je gezicht aan het lezen bent.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik pleit voor jou!
Auteur: Marijke Vos
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 302
ISBN paperback: 9789402705454
ISBN e-book: 9789402759808
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen drie fysieke exemplaren van ‘Ik pleit voor jou!’ verloten. Hier willen wij HarperCollins natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

  • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
  • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 2 oktober 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes!

14 thoughts on “Vero las: Marijke Vos – Ik pleit voor jou! + Winactie

  1. Voor mij is Marijke Vos nog onbekend. Je enthousiasme maakt me toch wel erg noieuwsgierig, daarom doe ik graag mee! Ik volg op Bloglovin, en ontvang de nieuwsbrief.

  2. Dit boek zou ik heel graag willen lezen! Even ontspannen met een goed boek, kop thee erbij en een dekentje; wat wil een mens nog meer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge