Vero las: Maren Stoffels – Room service

We hebben al eerder boeken van Maren Stoffels gelezen, dus toen we zagen dat ze een nieuw boek uit ging brengen waren we meteen nieuwsgierig. Nadat we gelezen hadden waar het boek over ging, wisten we het zeker. Dit was weer een boek voor ons. Dus hebben we meteen een mailtje gestuurd naar de uitgever. En we ontvingen het boek dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Leopold hartelijk voor bedanken.

Het is bijna zover.

De datum die ik nooit meer zal vergeten.

Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.

En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.

Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

De cover

Op de cover zie je een silhouet van een meisje met een jurkje aan en een ballon in de hand. Het meisje loopt in de richting van een fel licht. Ik vind de cover wel goed bij het verhaal passen. Het gaat tenslotte om een verjaardagsfeestje. En door de ballon moet ik wel aan een feestje denken.

De auteur

Maren Stoffels (1988, Amsterdam) groeide op in haar geboortestad bij haar ouders en oudere broer Wadse. Zodra Maren kon schrijven deed ze het.
Op haar negende maakte ze haar eerste boek, over een eskimootje dat zijn vader zoekt. Via auteur Hans Kuyper zocht ze contact met uitgeverij Leopold. Die publiceerde in 2005 haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift. Sinds dit eerste boek zijn er veel boeken van Maren Stoffels verschenen. De laatste jaren schrijft ze thrillers voor jongeren (12+), waaronder Escape Room, Fright Night en Room Service. Met deze thrillers werd ze meermaals genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury.

Het verhaal

Kate viert samen met haar vrienden Fender, Lucas en Linne haar verjaardag in een chic hotel. Vorig jaar heeft ze haar verjaardag ook gevierd en toen is er iets verschrikkelijks gebeurd. En nu zint er een onbekende op wraak. Er worden dreigbrieven gestuurd, die steeds enger worden en ook onderling wordt de spanning steeds heftiger. Want waarom heeft nieuwkomer Linne de naam Isolde nooit gehoord? Wat is er een jaar geleden gebeurd? en kunnen ze ontsnappen aan de onbekende?

Mijn mening

Nadat ik in het verleden zelf al ‘Ik zie je tussen de wolken‘ van Maren Stoffels gelezen had, en Bryan ook enthousiast was over ‘Escape room‘ en ‘Fright night‘, wisten we dat we dit boek ook graag wilden recenseren. En ik kan zeggen, dat ik geen moment spijt heb. Ook in dit boek weet Maren de spanning weer goed op te bouwen, waardoor je continue door wilt blijven lezen.

De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en hierdoor kun je je ook goed verplaatsen in deze personen. En vooral de gevoelens van Linne kon ik goed begrijpen en ik kon me helemaal in haar verplaatsen.

Het boek wordt verteld vanuit de verschillende personages. Ook lees je korte handgeschreven fragmenten. Dit zijn gedachten van diegene die wraak wil nemen. Het blijft lange tijd onduidelijk wie dit is en waarom diegene op wraak uit is. Doordat de verhaallijn vanuit de verschillende personages verteld wordt, is het verhaal vanuit verschillende kanten belicht en heb je als lezer meer kennis dan de hoofdpersonages in het boek. En toch blijft het ook voor mij als lezer lang onduidelijk hoe het in elkaar zit.

Wel had ik soms het gevoel dat sommige dingen niet realistisch waren. Zo wordt er in een vijf sterren hotel op de muren geschreven met zwarte stift. Mij lijkt dat dit toch redelijk snel op zou vallen door de kamermeisjes die regelmatig op een kamer komen. Echter daar lees je in dit boek niks over. Net als dat de jongeren vrij door de gangen van het hotel konden lopen. Ik denk dat er bij menig hotel toch al eens vragen gesteld waren als kinderen/jongeren alleen een kamer huurden.

Echter ondanks dat kleine minpuntje was het boek weer een heerlijke boek wat het thema vriendschap, durf en bij jezelf blijven centraal stelt. Ook wordt er in dit boek duidelijk gemaakt als iemand qua uiterlijk verandert door iets, dat diegene nog niet als persoon verandert. Ook gaf het mij duidelijk de boodschap dat je soms zelf actief iets moet ondernemen in plaats van passief te blijven wachten als je wilt dat iets of iemand terug komt.

Dit boek zal weer heel wat herkenning brengen bij jongeren, maar ook veel volwassenen zullen dit boek met plezier lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Room-service

Gegevens van dit boek:
Titel: Room service
Auteur: Maren Stoffels
Uitgever: Leopold
Aantal pagina’s paperback: 176
Aantal pagina’s e-book: 240
ISBN paperback: 9789025877484
ISBN e-book: 9789025877491
Prijs paperback: € 14,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge