Vero las: M.W. Craven – Zwarte zomer + Winactie

In de catalogus van de uitgever zag ik dat er een boek uit zou komen van M.W. Craven. Na de korte inhoud gelezen te hebben, leek me dit geen standaard verhaal. Dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Dus ik heb de uitgever gemaild en vrij snel na verschijning kregen we het boek in de bus.
Hier willen we LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Jared Keaton: Sterrenchef, charmant, charismatisch, psychopaat… en veroordeeld voor de brute moord op zijn dochter Elizabeth. Har lichaam is echter nooit gevonden, en Keaton is grotendeels veroordeeld op de getuigenis van rechercheur Washington Poe.
Als vervolgens een jonge vrouw een afgelegen politiebureau binnenstrompelt met onweerlegbaar bewijs dat zij Elizabeth Keaton is, komt Poe in grote problemen.

Geholpen door zijn enige vertrouweling, de briljante maar sociaal onhandige Tilly Bradshaw, moet Poe als een razende op zoek naar het antwoord op slechts één vraag: hoe kan iemand zowel dood als levend zijn?

Als Elizabeth daarna weer verdwijnt, leiden alle wegen van het onderzoek terug naar Poe. Is hij dit keer te ver gegaan?

De cover

Op de cover zie je een hal met allerlei deuren en de vloer is rood. Is dit bloed? Achter in de gang staat een persoon. Het is niet te zien wie het is. Er staat erg veel tekst op de cover. Naast de titel en de auteur staan er verschillende quotes op. Van mij had de cover iets minder druk gemogen. Al vind ik de cover wel interessant, want ik blijf er naar kijken, dus ik denk wel dat ik hem opgepakt zou hebben in de boekhandel.

De auteur

Mike Craven werkte als reclasseringsambtenaar en is nu fulltime schrijver. Zwarte zomer is de eerste vertaling van zijn serie rond rechercheur Washington Poe en zijn partner Tilly Bradshaw. De tv-rechten zijn al verkocht.

Het verhaal

Elizabeth Keaton is zes jaar geleden vermoord. Haar lichaam werd echter nooit gevonden. De dader is opgepakt en veroordeeld door toedoen van rechercheur Washington Poe. Haar vader Jared, sterrenchef, charmant, charismatisch en psychopaat wordt als dader gezien. Maar dan verschijnt Elizabeth opeens in de bibliotheek waar de politie één keer per maand gevestigd is. Dit lijkt onmogelijk en toch bewijst het onderzoek dat het Elizabeth is… Poe komt in grote problemen. Heeft hij een onschuldige man laten veroordelen?

Hij wordt geholpen door zijn enige vertrouweling, de sociaal onhandige Tilly Bradshaw. Deze briljante data-analist moet samen met Poe razend snel op zoek naar het antwoord op slecht één vraag? Hoe kan iemand zowel dood als levend zijn?

Maar dan verdwijnt Elizabeth opnieuw en alle wegen van het onderzoek leiden naar Poe. Is hij dit keer te ver gegaan?

Mijn mening

Dit is voor mij de eerste kennismaking met M.W. Craven. Tijdens het lezen merkte ik al snel dat ik ergens iets miste. Nu blijkt het inderdaad zo te zijn dat er al een deel voor zit. ‘The puppet show’. Met dit eerste deel heeft Craven ook de Gold Dagger Award gewonnen dus eigenlijk is het een beetje jammer dat het eerste deel niet ook vertaald is.

Echter nadat ik door las worden deze missende dingen al snel naar de achtergrond gedrongen, want het verhaal zit erg goed in elkaar. Ook de personages in het boek zijn uniek te noemen. Deze keer geen norse vrouwelijke hoofdpersonage maar een rechercheur die gerechtigheid het belangrijkste vindt. Dit is zelfs belangrijker dan de wet. Deze rechercheur, Poe, werkt samen met Tilly Bradshaw, een data-analist, die weinig met de buitenwereld heeft, maar des te meer kennis heeft van computers. De interactie tussen Poe en Bradshaw is erg interessant om te lezen en dit houdt het verhaal ook steeds boeiend.

Wat ik vooral erg origineel vond is het uitgangspunt van dit boek. Hoe kan iemand tegelijkertijd dood en levend zijn? Ook het uitzoeken hiervan en het wetenschappelijk onderzoek wat Bradshaw hierbij gebruikt vond ik niet alledaags en zorgde ervoor dat ik het boek met erg veel interesse bleef lezen.

Craven balanceert soms wel op het randje van de geloofwaardigheid, maar door de mooie vertelstijl en het boeiende verhaal erom heen vergeef ik hem dat en lees ik hier met gemak over heen. Ik hoop dan ook dat er meer boeken van M.W. Craven vertaald zullen worden naar het Nederlands. Want de schrijfstijl van Craven is erg makkelijk te lezen en houd je gedurende het hele verhaal aan het boek gekluisterd. Ik ga M.W. Craven zeker in de gaten houden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zwarte zomer
Auteur: M.W. Craven
Uitgever: LS Amsterdam
Vertaald door: Fons Oltheten
Aantal pagina’s paperback: 360
Aantal pagina’s e-book: 351
ISBN paperback: 9789024590421
ISBN e-book: 9789024585526
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen drie fysieke exemplaren van ‘Zwarte zomer’ verloten. Hier willen wij LS Amsterdam natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 27 oktober 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes!

11 thoughts on “Vero las: M.W. Craven – Zwarte zomer + Winactie

 1. Klinkt als een erg spannend boek. Ik doe graag mee!

  Ik heb het bericht geliked op facebook en gedeeld.
  Geliked op instagram en gedeeld in mijn story (relax_read_books) en jullie in het bericht getagt.
  En ik volg jullie via de mail.

 2. ik lees veel thrillers ,spijtig dat het voorafgaande boek niet is vertaald ,maar met de korte inhoud komt men ook al ver ,dus ik kom graag in aanmerking voor dit boek

 3. Ik ben toch wel nieuwsgierig geworden en maak graag kennis met de schrijfstijl van Craven.
  Op Bloglovin volg ik je en ontvang de mails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge