Vero las: Louise Jensen – De familie

Nadat ik van Louise Jensen al ‘Het zusje’ en ‘De date’ gelezen had, wist ik dat ik een nieuw boek van Louise Jensen zeker zou willen lezen. Dus toen ik ‘De familie’ in de catalogus zag staan, hoefde ik niet lang na te denken en heb ik A.W.Bruna uitgevers een mailtje gestuurd met het verzoekje of ik dit boek mocht recenseren. Ik kreeg al vrij snel een positief antwoord terug en ontving het boek dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Laura is in de rouw na het plotselinge overlijden van haar echtgenoot. Ze heeft verdriet en worstelt ook om financieel het hoofd boven water te houden. Ze is dankbaar wanneer een lokale gemeenschap, Oak Leaf Organics, haar en haar 17-jarige dochter Tilly een huis aanbiedt.

Maar als Laura en Tilly eenmaal zijn ingetrokken bij hun nieuwe familie, blijken er sinistere dingen te gebeuren. Op een dag overlijdt een van de leden van de gemeenschap. Laura heeft er een unheimisch gevoel over en wil vertrekken, maar Tilly, die onder de indruk is van Alex, de charismatische leider van de Familie, weigert.

Laura probeert uit alle macht haar dochter uit de klauwen van Alex te redden en ontdekt een verontrustend geheim over hem. Maar dan komt ze erachter waarom de Familie haar en haar dochter ooit hebben toegelaten in hun midden – en waarom ze hen nooit meer zullen vrijlaten…

De cover

De cover past erg goed bij de nieuwe covers van ‘De date’ en ‘Het zusje’. Ik heb van ‘Het zusje’ de eerste cover-editie. Deze nieuwe zijn allemaal in dezelfde stijl. Je ziet bladeren en een groot verroest slot op de cover en dit vind ik erg goed bij het verhaal passen. Ik zou het ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel. Vooral ook omdat de cover in dezelfde sfeer als de andere boeken is.

De auteur

Enkele jaren geleden raakte Louise Jensen gewond bij een ongeluk. Als afleiding voor de pijn en haar beperkte bewegingsvrijheid begon ze met schrijven. Echter, het schrijven bleek meer dan een liefhebberij. Van haar thrillers werden in het Verenigd Koninkrijk al meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht.

Het verhaal

De man van Laura is pas overleden en Laura heeft hier nog veel verdriet om. Daarnaast heeft ze door het verlies financiële problemen en heeft ze moeite om haar hoofd boven water te houden. Als ze dan in aanraking komt met iemand van de plaatselijke gemeenschap Oak Leaf Organics lijken haar problemen voor een groot deel opgelost, want hun leider wil haar helpen. Ze krijgt ook samen met haar 17-jarige dochter Tilly een plek om te wonen aangeboden. Maar als ze eenmaal bij de gekozen familie, Oak Leaf Organics, geïnstalleerd zijn gebeuren er rare dingen. Tot er op een dag een van de leden van Oak Leaf Organics verongelukt. Laura krijgt steeds meer haar bedenkingen, maar Tilly is onder de indruk van Alex, de leider van Oak Leaf Organics.
Laura doet er alles aan dat Tilly los komt van Alex, maar dit drijft haar juist steeds verder van Laura af. Maar dan ontdekt ze waarom ze ooit zijn toegelaten tot deze familie. En waarom ze er nooit meer weg zal komen…

Mijn mening

Zoals ik aan het begin van mijn recensie al schreef, heb ik eerder ‘Het zusje‘ en ‘De date‘, geschreven door Louise Jensen, met veel plezier gelezen. Dus het was vrij voor de hand liggend, dat als het verhaal mij aansprak ik dit boek ook zou willen lezen. En het verhaal klonk veelbelovend. Dus ik was al snel overtuigd dat dit ook weer een boek voor mij zou zijn.

Het boek begint meteen met een spannende proloog. Hierdoor wil je meteen verder lezen. De proloog is verteld in het heden vanuit Laura. Hierna ga je terug in de tijd en wordt het verhaal verteld vanuit Laura, Tilly en Alex. Hierdoor krijg je als lezer een totaalbeeld, wat de verschillende hoofdpersonages natuurlijk niet hebben. Het boek is opgedeeld in vier delen en deze vier delen zijn weer opgedeeld in hoofdstukken. De hoofdstukken zijn niet heel lang, en hierdoor was ik al vrij snel geneigd om nog snel een extra hoofdstuk te lezen.

De hoofdpersonage Laura komt op mij nogal naïef over, echter dit kan natuurlijk ook komen, doordat ze net haar man verloren heeft. Wie weet hoe jezelf bent als je je partner verliest.

Tijdens het verhaal wordt duidelijk dat er iets gebeurd is tussen Tilly en haar vader voordat hij gestorven is en dat ze dit niet meer hebben kunnen uitpraten. Het blijft lange tijd onduidelijk wat er voorgevallen is en ik begon me op een bepaald moment te irriteren dat ik niet wist wat er gebeurd was en dat er iedere keer alleen maar gezegd werd ‘Heb je het je moeder nu verteld’. Maar als een boek dit soort emoties oproept betekend het dat ik echt in het boek zit en meeleef, en dat is een goed teken.

Ik was wel compleet verrast door het einde van dit boek. Dit had ik absoluut niet aan zien komen en bracht allerlei puzzelstukjes op een nieuwe plek. Hier houd ik van als een boek op het laatst toch nog alles even opschud en dat hierdoor alles toch nog anders in elkaar blijkt te zitten dan gedacht. Heerlijk. Ik kijk dan ook uit naar een nieuw boek van Louise Jensen. De kracht die zij in haar boeken legt zorgt er voor dat je tot de laatste pagina aan het boek gekluisterd bent.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

de-familie

Gegevens van dit boek:
Titel: De familie
Auteur: Louise Jensen
Uitgever: A.W.Bruna
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s e-book: 352
Duur luisterboek: 10:41:27
ISBN paperback: 9789400512061
ISBN e-book: 9789044978773
ISBN luisterboek: 9789046173343
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,49
Prijs luisterboek: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge