Vero las: Louise Jensen – De date

Nadat ik vorig jaar erg genoten had van het boek ‘Het zusje‘ geschreven door Louise Jensen was ik natuurlijk meteen enthousiast toen ik zag dat er een nieuw boek uitkwam van deze auteur. Na een mailtje naar de uitgever, ontving ik het boek vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier wil ik uitgeverij A.W. Bruna hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Haar zaterdagavond begon normaal. Nadat haar huwelijk onlangs gestrand was, hadden haar vrienden haar ervan overtuigd dat het tijd was dat ze weer eens zou gaan daten.
Ze is er klaar voor, ze is zenuwachtig maar ook opgetogen. Haar nieuwe leven staat op het punt te gaan beginnen.
Maar op zondagochtend is alles anders. Ze wordt wakker en weet meteen dat er iets niet klopt. Ze is thuis, ze is alleen, ze is gewond en heeft geen enkele herinnering aan de voorgaande avond en nacht.
Dan kijkt ze in de spiegel. En de vrouw die haar aankijkt, heeft ze nog nooit eerder gezien…
Een aangrijpende pageturner die je tot in de kleine uurtjes wakker zal houden.

Cover

De cover maakt mij erg nieuwsgierig. Je ziet uitgedroogde rozen en glasscherven verspreidt over de cover liggen. De rozen liggen ook over de titel heen. Waarom zijn de rozen uitgedroogd? Waarom die glasscherven? Ik wil weten wat er gebeurd in dit boek.
Wat ik daarnaast leuk vind, is dat ‘Het zusje’ ook nieuw uitgebracht is en een cover heeft die erg mooi bij de cover van ‘De date’ past. Ik vind dat zelf altijd een leuk extraatje, ook al zijn de boeken geen serie. Maar het ziet er gewoon wat mooier uit in de boekenkast

Auteur

Enkele jaren geleden raakte Louise Jensen gewond bij een ongeluk. Als afleiding voor de pijn en haar beperkte bewegingsvrijheid begon ze te schrijven. Echter, het schrijven bleek meer dan een liefhebberij. Van haar debuutthriller Het zusje werden in het Verenigd Koninkrijk bijna 500.000 exemplaren verkocht.
Louise Jensen woont met haar gezin in Northamptonshire en geeft mindfulnesstrainingen.

Het verhaal

De relatie van Ali is sinds een tijdje voorbij. Haar vrienden vinden dat het tijd wordt dat ze weer eens gaat daten. Ze laat zich overhalen en heeft een date. Haar nieuwe leven staat te beginnen.
Maar de dag erna is alles anders, als ze wakker wordt weet ze dat er iets niet klopt. Ze is thuis, ze is gewond en weet niet meer wat er de voorgaande avond en nacht gebeurd is. Dan kijkt ze in de spiegel… en herkent zichzelf niet… Wat is er gebeurd?

Mijn mening

De korte inhoud van het boek maakte mij al nieuwsgierig. Vooral de laatste zin ‘En de vrouw die haar aankijkt, heeft ze nog nooit eerder gezien…’ Ik had meteen zoiets, wat is hier aan de hand? Waardoor herkent ze zichzelf niet? En Jensen krijgt het voor elkaar dat je binnen een paar pagina’s al helemaal in het verhaal zit en wilt weten wat er aan de hand is. Jensen geeft ook een duidelijke verklaring waarom Ali geen gezichten meer herkent.

Naast het verhaal van Ali lees je soms kleine stukjes van de dader. En dit zorgt er voor dat je steeds nieuwsgieriger wordt wie dit is. En ik heb een hele tijd verschillende daders in mijn hoofd gehad, maar door de daadwerkelijke dader werd ik toch wel verrast, maar achteraf was dit vrij logisch en had ik ook zoiets, ‘Ja het kan ook niet anders’.
De personages zijn goed uitgewerkt en ondanks dat Ali geen gezichten meer kon onthouden, heeft Jensen dit toch op een goede manier opgelost dat ze personen herkende aan stemgeluid of bepaalde andere kenmerken.
Het verhaal heeft me meerdere keren verrast en na het lezen van dit boek, ben ik blij dat ik niet meer hoef te daten. 🙂

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Louise-Jensen-De-date

Gegevens van dit boek:
Titel: De date
Auteur: Louise Jensen
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s E-book: 352
ISBN paperback: 9789400510777
ISBN E-book: 9789044977707
Prijs paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


2 thoughts on “Vero las: Louise Jensen – De date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge