Vero las: Lizzie Shane – Kerstmis met een staartje

In de catalogus van uitgeverij Boekerij zagen we het kerstboek ‘Kerstmis met een staartje’ staan. En door de cover alleen al, was ik eigenlijk al verkocht. Toch de korte inhoud nog maar gelezen en toen wist ik het zeker. Dit boek moest ik lezen. Na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgever, kregen we al snel antwoord terug. En het boek viel dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van de gemeenteraad en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in de gemeenteraad over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke asiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog drie weken de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.

De cover

Op de cover staan 3 honden, in een besneeuwd landschap, met een kerstmuts op. Door deze cover ben ik meteen verkocht. Ik wil dit boek lezen. Hij is zo leuk dat hij me zeer zeker opgevallen was in de boekhandel. En ik denk met mij nog bij velen, want over de cover kreeg ik al veel positieve reacties op sociale media.

De auteur

Lizzie Shane schrijft heerlijk grappige romans en werd maar liefst driemaal genomineerd voor de RITA Award, de hoogste onderscheiding voor romantische boeken. ‘Kerstmis met een staartje’ is haar eerste boek dat in Nederlandse vertaling verschijnt. Lizzie woont in Alaska.

Het verhaal

Ally besluit om terug te gaan naar het kleine stadje Pine Hollow als de huur van haar appartement afloopt. Haar grootouders runnen in dit kleine stadje het plaatselijke asiel.
Ben heeft na het tragisch ongeluk van zijn zus en zwager besloten om in hun huis te gaan wonen en de zorg over hun dochter Astrid op zich te nemen. Ook heeft hij de taken bij de gemeenteraad over genomen van zijn zwager. Dit is in de periode voor kerst geen pretje. Iedereen wil wat van hem en hij wordt gedwongen om een beslissing te nemen die er voor zorgt dat het plaatselijke asiel zijn deuren moet sluiten aan het einde van het jaar.
Ally neemt hem dit niet in dank af. Ze heeft nog drie weken om voor alle honden een nieuw onderkomen te vinden. Ze zint op wraak, maar als ze dan de harteloze ambtenaar tegenkomt blijkt hij veel redelijker te zijn dan verwacht.

Mijn mening

De cover van dit boek deed mij denken aan ‘Een onverwachte kerst‘ wat ik 2 jaar geleden met erg veel plezier gelezen heb, dus ik werd meteen nieuwsgierig en was ongeduldig om het boek te gaan lezen.

Ik ben een echte dierenvriend en boeken over honden en katten vind ik altijd erg leuk. Dus met drie honden op de cover moest ik deze wel gaan lezen. En Lizzie Shane krijgt het voor elkaar dat je de honden echt voor je ziet. Ik heb tijdens het lezen vooral Partridge in mijn hart gesloten en kan jullie zeggen, dat ik waarschijnlijk echt verkocht was als ik in Pine Hollow rond gelopen had.
Maar het verhaal draait eigenlijk om de hoofdpersonages Ben en Ally. Ze hebben alle twee al een verleden, waardoor ze voorzichtiger geworden zijn in de liefde. Maar vooral Ben vindt dat liefde niet kan, zolang hij voor Astrid zorgt. Terwijl Astrid hier heel anders over denkt. Je leeft tijdens het lezen echt mee met de hoofdpersonages. En het dorpje Pine Hollow wordt zo levendig omschreven dat ik het idee had, dat ik tijdens het lezen zelf ook in Pine Hollow rond dwaalde. En ik kan je zeggen. Ik zou er meteen willen wonen. Ondanks dat ik niet echt veel met het vieren van kerstmis heb, vind ik de sfeer ervan wel leuk en kan ik ook echt genieten van de boeken die deze sfeer over weten te brengen. En dat is Shane erg goed gelukt.

Shane weet erg toegankelijk te schrijven. Ze gebruikt nergens ingewikkelde taal en hierdoor ga je nog sneller door het boek en wilde ik het boek dan ook in één ruk uitlezen.

Je merkt tijdens het lezen dat Pine Hollow nog echt een gemeenschap is. Dit betekent natuurlijk ook dat niks geheim blijft. Wat tijdens het lezen voor genoeg hilariteit zorgt voor ons als lezer, maar voor de hoofdpersonen natuurlijk niet. Maar je merkt ook dat als het nodig is de hele gemeenschap klaar staat en dat zorgt voor een echt kerstgevoel.

Ik heb echt genoten van ‘Kerstmis met een staartje’ en zal in de toekomst zeker in de gaten houden of er meer boeken van Lizzie Shane verschijnen, want de schrijfstijl van Shane zorgt er voor dat ik meer van haar hand zou willen lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Kerstmis-met-een-staartje

Gegevens van dit boek:
Titel: Kerstmis met een staartje
Auteur: Lizzie Shane
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Valerie Janssen
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN paperback: 9789022591970
ISBN e-book: 9789402315967
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge