Vero las: Lisette Jonkman – Onbreekbaar 3: Op gevoel

Nadat ik deel 1 en 2 met heel veel plezier gelezen had, moest ik deel 3 natuurlijk ook lezen. Deze ontvingen wij, vlak na verschijning in de brievenbus van de uitgever. Hier willen we LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Abby en Ferdi zijn verleden tijd. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om professioneel model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is. Het verenigingsleven is niet wat hij ervan had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby aangedaan heeft.

Abby’s dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema’s. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…

De cover

De cover is vrolijk. Hij is groen gestippeld met op de achtergrond verschillende soorten bloemen. De serie-naam is ‘Onbreekbaar’, deze staat groot op de cover. De titel van dit boek ‘Op gevoel’ staat klein tussen Onbreekbaar in. Wat ik erg leuk vind, is, dat je op de zijkant, als de serie compleet is, de titel van de serie over de drie boeken ziet staan. Deze cover past erg goed bij de eerste twee delen uit deze serie. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel, want de cover straalt echt vrolijkheid uit en is ondertussen herkenbaar door de andere twee delen.

De auteur

Lisette Jonkman (1988) is niet meer weg te denken uit het Nederlandse feelgood-landschap. Haar boeken, waaronder de ‘Verkikkerd’- en ‘Onbreekbaar’-serie, zijn romantisch en zitten boordevol humor.

Het verhaal

De relatie tussen Abby en Ferdi is voorbij. Ferdi besluit zich op zijn studie te concentreren en op de meiden van de vereniging. Abby verhuist naar Dubai en gaat daar aan de slag als professioneel model. Ferdi voelt zich niet gelukkig in zijn leven en heeft het gevoel alsof hij in een slecht toneelstuk speelt. Het verenigingsleven valt hem tegen en hij vindt de meiden niet echt interessant. Hij heeft steeds meer spijt van wat hij Abby aangedaan heeft.

Abby’s dagen rijgen zich aan elkaar met sporten, fotoshoots, catwalkshoots en vooral eetschema’s. Ze moet afvallen. En daar heeft ze eigenlijk wel genoeg van, maar ze moet om aan haar contract te voldoen.

Als Abby weer in Nederland is, is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, maar daar denkt Ferdi beslist anders over. Om dit voor elkaar te krijgen loopt Abby regelrecht in de armen van haar ex Tom. Ferdi moet ze vergeten, want Ferdi en zij, dat is iets wat geweest is, toch….

Mijn mening

In de voorgaande delen van de ‘Onbreekbaar’-serie, ‘Buren with benefits‘ en ‘Onbegrensde liefde‘ las je om en om een hoofdstuk van Abby en Ferdi. Nu las je steeds enkele hoofdstukken van Abby en daarna enkele hoofdstukken van Ferdi. Dit was anders als de voorgaande delen, maar ook dit las erg prettig.

In dit derde deel is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook hier komen weer de minder zonnige kanten van het leven aan bod. Maar Jonkman weet dit wel op zo’n manier te schrijven dat het boek nergens te zwaar wordt. Het verhaal blijft een echte feelgood, maar wel met inhoud. En dat maakt een feelgood voor mij altijd extra goed. Het echte leven is ook niet alleen maar positief en daar gebeuren ook de minder leuke dingen, wellicht niet zo extreem als in ‘Op gevoel’ maar daarom is het ook een boek.

Maar geen feelgood zonder happy end, door wat er gebeurd is tussen Abby en Ferdi komt dat niet zomaar goed, en Jonkman heeft er echt een stukje thriller in verwerkt, waarbij je gewoon door moest lezen, omdat je wilt weten hoe het afloopt. En dit stuk was echt nodig om bepaalde zaken te keren in het leven van Abby en Ferdi. Daarna is nog niet zomaar alles weer koek en ei, maar het begin is er. En hier is echt over nagedacht, want anders kwam het geheel een beetje gemaakt over en zou ik het verhaal niet geloofd hebben, maar nu komt het geloofwaardig over en snap je ook waarom het toch weer goed komt…. Want het is en blijft natuurlijk een feelgood.

Ik heb “gelukkig” de Verkikkerd-trilogie nog niet gelezen, dus heb nog wat heerlijk leesvoer op de plank liggen. Want dat deze gelezen moeten worden, staat natuurlijk als een paal boven water. De schrijfstijl van Lisette Jonkman vraagt gewoon steeds naar meer…

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Op-gevoel

Gegevens van dit boek:
Titel: Op gevoel
Serie: Onbreekbaar
Auteur: Lisette Jonkman
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 313
Verteller luisterboek: Maarten Smeele, Dafne Holtland
Duur luisterboek: 8:07:46 uur
ISBN paperback: 9789024588671
ISBN e-book: 9789024583409
ISBN luisterboek: 9781989510117
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge