Vero las: Lisette Jonkman – Onbreekbaar 2: Onbegrensde liefde

Nadat ik het eerste deel ‘buren with benefits’ gelezen heb van de ‘Onbreekbaar’-serie, wist ik dat ik het volgende deel ook graag zou willen lezen. Na een mailtje gestuurd te hebben, kreeg ik al snel een bevestiging en het boek viel dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier wil ik LS Amsterdam dan ook hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het zou bij scharrelen blijven. Vrienden met benefits. Dat hadden ze zich allebei voorgenomen, maar Ferdi en Abby moeten toegeven dat ze tot over hun oren verliefd zijn op elkaar. Ferdi zou dat het liefst van de daken schreeuwen, maar Abby wil het een beetje onder de pet houden – niet alleen vanwege haar snel ontluikende modellencarrière, maar ook vanwege haar gestoorde ex Tom. Toch wordt het in rap tempo serieuzer tussen hen. Net als zij zich wil overgeven aan haar gevoel, staat ze er onverwacht helemaal alleen voor.

De cover

De cover is vrolijk. Hij is oranje gestippeld met op de achtergrond driehoekjes en bloemen. De serie-naam is ‘Onbreekbaar’, deze staat groot op de cover. De titel van dit boek ‘Onbegrensde liefde’ staat klein tussen Onbreekbaar in. Wat ik erg leuk vind, is, dat je op de zijkant, als de serie compleet is, de titel van de serie over de drie boeken ziet staan. Deze cover past erg goed bij het eerste boek uit deze serie. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel, want de cover straalt echt vrolijkheid uit.

De auteur

Lisette Jonkman (1988) is niet meer weg te denken uit het Nederlandse feelgoodlandschap. Haar boeken, waaronder de ‘Verkikkerd-‘en ‘Onbreekbaar’-serie, zijn romantisch en zitten boordevol humor.

Het verhaal

Ferdi en Abby hebben zich allebei voorgenomen om buren met benefits te blijven. Maar dit lukt hun beiden niet zo heel goed en ze moeten beiden toegeven dat ze tot over hun oren verliefd op elkaar zijn. Ferdi zou het het liefst van de daken willen schreeuwen, echter Abby houdt het liever een beetje low-profile. Niet alleen vanwege haar beginnende carrière als model, maar ook vanwege haar, nogal agressieve, ex-vriend Tom. Echter, het wordt toch snel serieuzer tussen Ferdi en Abby. En net als Abby denkt dat haar relatie serieus is en ze aan haar gevoel wilt toegeven, staat ze er toch weer onverwachts helemaal alleen voor.

Gesigneerd

Bij dit boek zat een persoonlijk kaartje van Lisette Jonkman, waarin ze me veel plezier met lezen wenste. Dit vind ik persoonlijk altijd een leuk extraatje. Als er een persoonlijk berichtje bij zit, als het boek gesigneerd is, of zoals nu als de auteur zelfs de tijd genomen heeft om een kaartje te schrijven voor me. Dit geeft het boek altijd meteen wat extra’s naar mijn gevoel.

Mijn mening

Nadat ik ‘Buren with benefits‘ met erg veel plezier gelezen had, kon ik niet wachten om met dit tweede deel te beginnen. Het boek begint met jaar 2. Hierdoor weet je dat ze een nieuw jaar begonnen zijn, maar het zou ook zomaar een paar dagen na de afsluiting van deel 1 kunnen zijn.

De meeste personages uit het eerste deel komen weer terug en leer je hierdoor nog beter kennen. Deze zijn erg goed uitgewerkt en ik had het gevoel alsof ik echt een band met bepaalde personen kreeg.

Jonkman heeft een geweldige humoristische schrijfstijl. Ze schuwt het niet om soms even lekker bot uit de hoek te komen. Dit kan ik alleen maar waarderen en hier worden de personages alleen maar menselijker van. Dit zorgt er ook voor dat ze bepaalde scenes naar mijn gevoel ook beter op papier krijgt.

Natuurlijk ben je tijdens het lezen vooral nieuwsgierig hoe het verder gaat met Abby en Ferdi. Er komen een aantal seksscènes voor, maar het wordt nergens te zoetsappig. In het begin merk je dat het echt een super goede relatie is, maar je weet al bijna zeker dat er iets moet gebeuren omdat het anders te saai zou worden. En zo is het natuurlijk ook. Echter dat het zo heftig zou zijn, (wat er gebeurd is, kom je natuurlijk achter als je het boek zelf leest 🙂 ) had ik niet verwacht. En hierdoor kon ik het boek op een bepaald moment ook niet meer wegleggen, want ik wilde weten hoe het nu zou aflopen. Zou het nog goed komen met Abby en Ferdi? Jonkman laat ons met een gigantische cliffhanger achter en hierdoor kun je alleen maar reikhalzend uitkijken naar deel 3.

Gelukkig hoeven we op deel 3 niet lang meer te wachten, want de paperback van deel 3 ‘Op gevoel‘ verschijnt 6 augustus al en is dus nu al te reserveren.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Onbreekbaar-Onbegrensde-liefde

Gegevens van dit boek:
Titel: Onbegrensde liefde
Serie: Onbreekbaar
Auteur: Lisette Jonkman
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 264
Verteller luisterboek: Maarten Smeele, Dafne Holtand
Duur luisterboek: 08:17:34
ISBN paperback: 9789024588664
ISBN e-book: 9789024583393
ISBN luisterboek: 9781989510100
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 4,99
Prijs luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge