Vero las: Lisette Jonkman – Onbreekbaar 1: Buren with benefits

Ik zag dat bij LS Amsterdam de Onbreekbaar-serie ook als paperback zou verschijnen en omdat ik de schrijfstijl van Lisette Jonkman in het verleden altijd erg goed vond, was ik ook erg nieuwsgierig naar deze serie. Dus na een mailtje aan de uitgever, kreeg ik het boek al vrij snel toegestuurd. Hier wil ik LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Abigail Martens werkt in een café. Ze woont nog steeds op kamers, meer kan ze niet betalen. Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een vereniging en stort zich op al het vrouwelijk schoon.

Ferdi en Abby zijn buren en komen elkaar telkens tegen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar. Abby durft eerst haar interesses niet toe te geven, maar na een gevaarlijke situatie begint ze toch voor Ferdi te vallen.

De cover

De cover is vrolijk. Hij is roze en op de achtergrond staan bloemen. De serie-naam is ‘Onbreekbaar’, deze staat groot op de cover. De titel van dit boek ‘Buren with benefits’ staat klein tussen Onbreekbaar in. Wat ik erg leuk vind, is, dat je op de zijkant, als de serie compleet is, de titel van de serie over de drie boeken ziet staan. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel, want de cover straalt echt vrolijkheid uit.

De auteur

Lisette Jonkman (1988) is niet meer weg te denken uit het Nederlandse feelgoodlandschap. Haar boeken, waaronder de ‘Verkikkerd-‘en ‘Onbreekbaar’-serie, zijn romantisch en zitten boordevol humor.

Het verhaal

Abby Martens heeft haar opleiding afgerond, maar woont nog op kamers in een studentenhuis. Ze werkt in een café. En meer dan een kamer kan ze zich niet permitteren. Ze wil geen vaste relatie, aangezien haar laatste relatie niet echt vlekkeloos verlopen is.
Ferdinand gaat studeren en wil zich echt in het studentenleven storten. Hij sluit zich bij een studentenvereniging aan om volop van dit leven te genieten.
Abby en Ferdi wonen naast elkaar en komen elkaar regelmatig tegen. Ferdi merkt dat Abby iets bij hem los maakt wat hij bij de andere meiden niet voelt. Als Ferdi Abby uit een gevaarlijke situatie redt, merkt Abby dat ze toch wel voor Ferdi begint te vallen…

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar dit boek. Ik kende de schrijfstijl van Lisette al van eerdere boeken. Hierdoor wist ik dat zij een aangename en vlotte schrijfstijl had. Ik was dus benieuwd of dit in Onbreekbaar ook weer zo zou zijn.

Het verhaal wordt afwisselend vanuit Abby en Ferdi verteld. Hierdoor leer je beide personen goed kennen en weet je ook goed hoe ze over bepaalde zaken denken en wat voor gevoelens ze voor elkaar hebben. Je weet als lezer natuurlijk meer als Abby en Ferdi zelf , zo weet je dus ook dat ze elkaar leuk vinden, terwijl ze dit niet van elkaar weten.

Het eerste deel van deze Onbreekbaar-serie is niet zomaar een feelgood te noemen, vind ik. Het is meer dan dat. Het boek laat ook zien dat Lisette Jonkman perfect in staat is in een feelgood-verhaal een serieus onderwerp te verwerken. Zo komt er natuurlijk vriendschap, liefde, drama en grappige anekdotes voorbij, maar ze laat ook een stukje geweld voorbij komen en hoe hier mee om te gaan. Onder andere geweld in een relatie, dat dit niet de bedoeling is en ik denk dat dit perfect werkt om dit in een feelgood-verhaal te verwerken.

De hoofdstukken zijn kort en hierdoor was ik vrij vaak geneigd om nog even een hoofdstuk extra te lezen. Waardoor ik makkelijk alles om mij heen vergat en rustig verder bleef lezen. Dit is natuurlijk altijd een goed teken, want als ik me door niks laat afleiden, tijdens het lezen, dan is het boek voor mij goed en weet ik dat ik volgende boeken zeer zeker ook wil lezen.

Ik ben erg benieuwd hoe het met Abby en Ferdi verder gaat en kijk dan ook uit naar het volgende deel van de Onbreekbaar-serie. Dit tweede deel, ‘Onbegrensde liefde‘ verschijnt gelukkig al vrij snel. Namelijk 10 juli kunnen we van het papieren boek genieten. Het e-boek is natuurlijk wel al te lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Onbreekbaar-Buren-with-benefits

Gegevens van dit boek:
Titel: Buren with Benefits
Serie: Onbreekbaar
Auteur: Lisette Jonkman
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 264
ISBN paperback: 9789024588657
ISBN e-book: 9789024583386
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge