Vero las: Liselotte Stavorinus – De verleiding

Nadat het boek van Liselotte Stavorinus verschenen was, kregen we haar boek als verrassing in de bus. Nadat we gelezen hadden waar het boek over ging, waren we enthousiast en wisten we dat het boek gelezen moest worden. We willen De Crime Compagnie dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Edward van Vrijberghe de Koning is fotograaf. Zijn familie is rijk en succesvol en woont in ’t Gooi. Edward is altijd het zwarte schaap geweest, maar daar lijkt verandering in te komen als hij wordt genomineerd voor de World Press Photo. Zakenman en advocaat Robert Ambrosius is onder de indruk van Edwards foto’s en heeft een bijzondere opdracht voor hem. Is dit puur vanwege de kwaliteit van zijn werk, of spelen er andere belangen? En wat heeft de bloedmooie echtgenote van Ambrosius hiermee te maken?

De cover

De cover van het boek is voornamelijk roze met een stuk van een bed. In een rode sticker staat ‘Gooische thriller’. De cover spreekt mij niet aan en zou ik niet zo snel opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Liselotte Stavorinus (1967) komt uit ’t Gooi en schreef haar debuut ‘Het Reservaat’ in 2013. Een aantal maanden na het verschijnen van het boek spande Saskia Noort een rechtszaak aan omdat ‘Het Reservaat’ dezelfde kenmerken zou vertonen als ‘De Eetclub’. De rechtbank wees echter alle vorderingen af en Stavorinus won de rechtszaak.

Het verhaal

Edward van Vrijberghe de Koning is een van de kinderen uit de rijke en succesvolle familie Vrijberghe de Koning. Aangezien Edward fotograaf is, wordt hij nooit serieus genomen en is hij een beetje het zwarte schaap van de familie. Maar nu hij genomineerd is voor de World Press Photo lijkt daar verandering in te komen. Hij wordt eindelijk serieus genomen. Zakenman en advocaat Robert Ambrosius heeft een bijzondere opdracht voor hem, aangezien hij erg onder de indruk is van zijn foto’s. Is dit alleen vanwege de kwaliteit van de foto’s of spelen hier andere zaken mee? En heeft zijn bloedmooie vrouw hier ook iets mee te maken?

Mijn mening

Stavorinus eerste boek ‘Het reservaat’ heb ik niet gelezen, dus ‘De Verleiding’ was voor mij de eerste kennismaking met haar schrijfstijl. En wat meteen opvalt is dat zij heel toegankelijk schrijft. Het verhaalt leest makkelijk weg, waardoor je snel geneigd bent om door te lezen. Het verhaal op zich is niet echt razend spannend, er gebeuren wel dingen die je niet aan ziet komen. Maar er zijn ook wel gebeurtenissen die erg voorspelbaar zijn en die je al van ver aan ziet komen en je gewoon weet dat het fout is. Echter Stavorinus weet toch nog zo’n draai aan het verhaal te geven waardoor je verbaasd achter blijft.

De hoofdpersoon Edward wordt erg goed uitgewerkt. Deze leer je heel goed kennen. Vooral ook doordat de flashbacks naar het verleden van Edward. Dankzij deze flashbacks wordt de titel al gedeeltelijk verklaard, echter deze titel wordt verder in het verhaal ook nog duidelijk.

Ik vind de titel dan ook erg goed gekozen, want door de verleiding worden dingen gedaan, die soms anders uitpakken dan gedacht.
Wel vraag ik me af of dit boek echt onder thriller valt. De spanning miste ik op sommige momenten en hierdoor had ik soms meer het gevoel alsof ik een roman aan het lezen was. Echter dan kwam er iedere keer weer iets waardoor de spanning weer terug was en het boek ook weer niet echt bij roman thuis hoort. Ik denk dat het meer een romantische thriller of een spannende roman is. Maar Stavorinus is wel weer een auteur om in de gaten te houden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar het boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Verleiding
Auteur: Liselotte Stavorinus
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
Aantal pagina’s e-book: 350
ISBN paperback: 9789461094063
ISBN e-book: 9789461094148
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge