Vero las: Lis Lucassen – Misverstand in de middle of nowhere + Winactie

In de catalogus van Zomer & Keuning zag ik dat Lis Lucassen een feelgood-serie uit zou gaan brengen. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, was mijn interesse gewekt en heb ik een mailtje gestuurd naar de uitgever. Ik kreeg al snel antwoord terug dat we dit boek zouden ontvangen. En dit boek viel dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Eerst vertrekt haar vriend naar het buitenland, dan verliest ze haar baan: kan er ook nog iets goed gaan in het leven van Dorothee? Het lijkt er niet op, totdat ze van de notaris te horen krijgt dat ze, onder voorwaarde dat ze erheen gaat en minstens dertig dagen blijft, een boerderij heeft geërfd in de Achterhoek. Omdat ze toch niets te verliezen heeft, reist ze in haar eentje naar de middle of nowhere. Er liggen hier dierbare herinneringen, die al snel naar boven komen wanneer ze in de boerderij van haar grootouders is.

Maar er komt ook iets anders naar boven. Of liever gezegd: iemand. De boerderij blijkt namelijk een packagedeal. Er woont al ene Wes, die blijkbaar een goede band had met haar opa. In haar verplichte dertig dagen hier mag Dorothee niets veranderen of verwijderen. Dus ook Wes niet. Ze zitten kortom een maand lang met elkaar opgescheept. En die maand belooft geen makkie te worden.

De cover

Op de cover zie je twee benen die uit een auto steken, tegen een blauwe lucht. Op de achtergrond staat een boerderij getekend. De cover geeft mij een vakantiegevoel en hierdoor zou ik hem zeker opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Lis Lucassen (Enschede) maakt met de Misverstand-serie haar debuut als feelgoodschrijfster nadat ze haar naam al flink op de kaart heeft gezet als new adult-auteur. Haar feelgoodserie is superaanstekelijk en humoristisch, met liefdeslijntjes die altijd weer nét anders lopen dan de hoofdpersoon denkt.

Het verhaal

De vriend van Dorothee vertrekt voor zijn werk naar het Amerika, maar doet dit zonder haar. Dan heeft ze een dagje vrij omdat ze naar de notaris moet, en als ze na het weekend op het werk komt, blijkt dat haar werkgever haar vergeten is te vertellen dat het bedrijf failliet is en dat ze geen werk meer heeft. Bij de notaris heeft ze te horen gekregen dat ze een boerderij geërfd heeft, mits ze er dertig dagen blijft en niks veranderd. Aangezien ze nu toch niks meer te verliezen heeft, besluit Dorothee dat ze net zo goed naar de Achterhoek kan gaan. Eenmaal aangekomen merkt ze dat haar dierbare herinneringen weer boven water komen.

Maar er komt ook nog iets anders boven water. Een bewoner van de boerderij, Wes. Hij blijkt op de boerderij te wonen en een erg goede band gehad te hebben met haar opa. En omdat een van de voorwaarden van de erfenis is, dat ze niks mag veranderen of verwijderen, zal ze Wes op de koop toe moeten nemen. Ze zitten hoe dan ook met elkaar opgescheept. En het belooft absoluut niet makkelijk te worden.

Mijn mening

Ik had nog nooit iets gelezen van Lis Lucassen. Dit vooral, doordat ze vooral New-Adult boeken schreef, en dit niet echt mijn genre is. En ik merk dat ik Feelgood-romans steeds leuker begin te vinden. Dus deze kans kon ik niet voorbij laten gaan om iets van Lis te gaan lezen.

Ik merk tijdens het lezen dat Lis ervaring heeft met schrijven. De personages waren erg goed uitgewerkt. Je merkt dat ze erg goed nagedacht heeft over de personages. Vooral Dorothee kon zo je buurmeisje zijn. Er zit herkenning in de personages, doordat ze erg dichtbij staan vind ik het ook altijd veel leuker om te lezen. Je kunt je hierdoor beter verplaatsen in de personages.

Deze feelgoodroman is wel een roman die bepaalde onderwerpen durft aan te snijden. Zo komt o.a. zwangerschap op jonge leeftijd ter sprake, en wat dit met je toekomst kan doen, armoede en pleeggezinnen. Maar ook dromen durven najagen komt aan bod. Dit vind ik bij een feelgoodroman wel altijd positief als er ook een serieus onderwerp in voorkomt. Dit geeft een boek toch altijd wat diepgang.

De hoofdstukken zijn kort, waardoor je al snel geneigd bent om nog even een snel een extra hoofdstuk te lezen. En hierdoor vlieg je al snel door het boek. Met het enige nadeel… Het boek is te snel uit.

Gelukkig komt er in december ‘Misverstand in de urban jungle‘ uit. Het tweede deel uit deze serie. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Misverstand-in-the-middle-of-nowhere

Gegevens van dit boek:
Titel: Misverstand in de middle of nowhere
Auteur: Lis Lucassen
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 240
Duur luisterboek: 06:50:01
ISBN paperback: 9789020538281
ISBN e-book: 9789020538298
ISBN luisterboek: 9789020538304
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen twee fysiek exemplaren van ‘Misverstand in de middle of nowhere’ verloten. Hier willen wij Zomer & Keuning natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 2 september 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes!

6 thoughts on “Vero las: Lis Lucassen – Misverstand in de middle of nowhere + Winactie

 1. Dit lijkt me een heerlijk boek om te lezen.
  Ik heb me aangemeld voor de nieuwsbrief.
  Facebook like, en delen en vrienden getagd.
  Twitter follow en retweet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge