Vero las: Linda Jansma – Bloedband

Na een hele tijd wachten zag ik dat het derde deel van de serie ‘Cirkel van het kwaad’ zou verschijnen, dus toen we hier de persmail van ontvingen, hoefde ik ook niet lang te twijfelen en heb ik De Crime Compagnie ook meteen terug gemaild, dat we deze erg graag zouden willen lezen. We ontvingen het boek vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen wij De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Cirkel van het kwaad is een thrillerserie over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord.
Komt Jules er eindelijk achter wat er met haar familie is gebeurd?
Officier van justitie Jules Declerck krijgt op haar werk te maken met de dood van de vijftienjarig Amber, die ogenschijnlijk het slachtoffer werd van digitaal kinderlokken, oftewel grooming. Jules heeft al snel het vermoeden dat er iets heel anders speelt. Als haar ex – misdaadjournalist Harry Simones – anonieme tips over de zaak ontvangt, raken ze beiden verstrikt in de duistere plannen van sekteleider Elijah Schillinger. Wat weet deze charismatische man eigenlijk over Jules’ verleden en over de verdwijning van Jules’ moeder?

De cover

Ik vind de cover erg goed bij de andere twee boeken uit deze serie passen. Ook bij dit boek staat er een vrouw in een veld op de cover. Ik stel me voor dat dit Jules is die de sekte in de gaten houdt. Doordat deze cover erg veel op de andere twee boeken lijkt, zou ik dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Linda Jansma schreef de ‘Cirkel van het kwaad’ een driedelige thrillerserie over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord. Na ‘Schaduwkinderen (deel 1) en ‘Uitverkoren’ (deel 2) is dit het spannende laatste deel!

Het verhaal

Officier van justitie Jules Declerck krijgt een zaak voor haar kiezen over grooming. De vijftienjarige Amber werd slachtoffer van digitaal kinderlokken, ook wel grooming genaamd. Jules heeft al snel het vermoeden dat er iets heel anders aan de hand is. En komt ze opnieuw uit bij de sekteleider Elijah Schillinger. Ze raakt verstrikt in de duistere plannen van deze sekteleider en komt oog in oog met hem te staan. Wat weet deze sekteleider over haar verleden en de verdwijning van Jules moeder?

Mijn mening

Door omstandigheden hebben we even op deel 3 moeten wachten, dus ik vond het best fijn dat het boek begint met een opfrissing over de voorgaande twee delen ‘Schaduwkinderen‘ en ‘Uitverkoren‘. Hier worden de belangrijkste details even kort verteld. Hierdoor wist ik meteen weer hoe de boeken in elkaar zaten, maar zonder deze opfrissing was ik echt even het geheel kwijt. Hierna beginnen we in 1995, het moment dat de moeder van Jules een brief aan haar aan het schrijven is, en ze eigenlijk beseft dat dit niet kan. Dit maakt me meteen nieuwsgierig. En ik wil verder lezen. Hierna komen we in het heden en lees je meteen een urgente vermissing.

Je voelt eigenlijk meteen dat deze vermissing een belangrijke rol gaat spelen. Terwijl Jules zich met deze vermissing bezig houdt, spelen er ook een hoop privézaken. Hierdoor kan ze haar focus deze keer niet zo goed bij de zaak houden en heeft ze het gevoel alsof ze overal achteraan rent. En dat vond ik persoonlijk wel fijn om te lezen, want in de andere delen had ik soms het idee dat Jules bijna een computer was, aangezien ze ondanks alle problemen ook alle andere zaken voor de rechtbank zonder problemen afhandelde. In dit laatste deel had ik het gevoel alsof Jules menselijker werd als in de voorgaande delen.

Natuurlijk komen er een aantal elementen terug die we ook al in het tweede deel ‘Uitverkoren’ tegen gekomen zijn, echter dit was absoluut niet storend, omdat dit goed bij het verhaal paste. Jansma heeft erg goed naar een ontknoping toegewerkt en dit doet ze in dit deel ook door meer emoties in het verhaal te brengen.

Dit derde deel is een waardige afsluiter van deze serie en Jansma heeft er voor gezorgd dat alle losse eindjes goed afgesloten zijn. Dit vind ik erg goed gedaan, aangezien er toch veel gebeurd is in deze trilogie.

Van mij mag Jansma meer van deze series schrijven. Dit zorgt ervoor dat je echt uitkijkt naar een vervolg. Nog meer dan bij de losse boeken van Jansma.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bloedband
Auteur: Linda Jansma
Serie: Cirkel van het kwaad (3)
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s e-book: 400
ISBN paperback: 9789461093165
ISBN e-book: 9789461094155
Prijs paperback: € 18,95
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Vero las: Linda Jansma – Bloedband

  1. Ook ik heb als groot fan van Linda Jansma dit boek gelezen en er weer heerlijk van genoten. Het boek heeft een prachtige cover die echt bij de 2 andere delen passen.
    Ik kijk nu al uit naar het volgende boek van Linda Jansma. ?☕??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge