Vero las: Linda Green – Haar laatste woorden

Toen ik in de folder zag dat er een nieuw boek van Linda Green verscheen, werd ik nieuwsgierig en moest ik de korte inhoud lezen. Hierna wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Wij hebben hierna uitgeverij Boekerij een mailtje gestuurd en ontvingen het boek vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Er zijn baby’s achter in de tuin. Zorg goed voor mijn baby’s.

Vlak voor Betty sterft, vraagt ze haar kleindochter Nicola om goed voor haar baby’s te zorgen. In eerste instantie denkt Nicola dat Betty het over de beeldjes heeft die achter in de tuin staan. Maar als haar dochter tijdens het spelen een botje vindt, schakelt ze de politie in.

Terwijl het onderzoek in volle gang is, doet men ook in de tuin van de buren een gruwelijke vondst. Langzaam wordt duidelijk dat deze keurig onderhouden achtertuinen al jaren een verschrikkelijk geheim verbergen. En dat iemand tot alles in staat is om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt.

De cover

Op de cover zie je een jong kind met blauwe ogen met een dode blik in het gras liggen. Dit zorgt er bij mij voor dat ik me meteen afvraag wat er hier gebeurd is. En of de titel op dit kind slaat. Echter, nadat ik het boek gelezen heb, vind ik de cover niet zo goed bij het boek passen. Ik zou door deze cover het boek wel opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Linda Green (1970) werkte jarenlang als journalist voor ze zich op het schrijven van boeken richtte. Inmiddels is ze fulltime thrillerschrijver. Green woont in West-Yorkshire met haar familie.

Het verhaal

Nicola had een goede band met haar oma. Als haar oma op sterven ligt is zij dan ook bij haar. Haar laatste woorden zijn ‘Zorg goed voor mijn baby’s.’ Nicola denkt dat het over de beelden gaat, die in de tuin staan. Echter als de dochter van Nicola een botje vindt, bij een van de beelden besluit ze contact op te nemen met de politie.

Het onderzoek levert eigenlijk niks op en terwijl het onderzoek afgesloten is, stuiten ze door toeval op een zelfde soort beeld in de tuin van de buren. Als de politie opnieuw ingeschakeld wordt, blijkt er opnieuw een gruwelijke vondst bij het beeld te liggen. Er blijkt al jaren een gruwelijk geheim verborgen in de keurig onderhouden achtertuinen. En wie wil voorkomen dat dit geheim aan het licht komt?

Mijn mening

Nadat ik eerder het boek ‘Ik tel tot tien‘ van Green gelezen had, wist ik dat ik een volgend boek van haar weer wilde lezen. Green durft onderwerpen aan te snijden wat het liefst vermeden worden. Dit merk je ook in ‘Haar laatste woorden’, waarbij o.a. misbruik en familiegeheimen aan bod komen.

Het verhaal wordt afgewisseld met cursief gedrukte stukjes. Hier zitten brieven tussen, maar ook vertelt een vrouw een verhaal. Voor mij was een hele tijd onduidelijk wie deze vrouw was. Echter dit wordt op een bepaald moment duidelijk en dan vallen er ook stukjes op zijn plek. In eerste instantie dacht ik dat de brieven en de vrouw in cursief een verhaallijn waren, maar dit waren twee afzonderlijke verhalen. Dit vond ik wel even verwarrend. Echter op een bepaald moment wordt dit ook duidelijk en dan snap je ook bepaalde keuzes van deze persoon.

Green krijgt het ook deze keer weer voor elkaar. Zonder dat het boek razend spannend is, blijf je toch doorlezen. Er gebeuren genoeg dingen in het verhaal waardoor je steeds verder wilt blijven lezen en wilt weten hoe het verder gaat en of alles goed komt met het gezin van Nicola. Want je krijgt meteen sympathie voor Nicola. Ondanks de tweestrijd waar ze regelmatig in zit wil ze het juiste doen, ook al gaat dit soms ten koste van haar zelf.

Maar soms vroeg ik me tijdens het lezen wel af of ik een echte thriller aan het lezen was of dat het meer een spannende roman was. En ik denk bij mezelf dat dit beter gerangschikt kan worden onder een spannende roman, aangezien de boodschap die het boek naar mijn gevoel heeft en doordat het boek nergens echt spannend is, maar je meer over familiebanden en geheimen leest en dit beter bij een roman past.

Ik denk als je een echte thriller liefhebber bent, is het boek te mild en zal je het te laag waarderen. Als roman wordt hij echt sterk weggezet. Maar het is natuurlijk de vraag welke verwachtingen heb je als je begint te lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Haar-laatste-woorden

Gegevens van dit boek:
Titel: Haar laatste woorden
Auteur: Linda Green
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 269
ISBN paperback: 9789022586679
ISBN e-book: 9789402313666
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge