Vero las: Lina Bengtsdotter – De kinderen die het bos in gingen

Nadat ik vorig jaar ‘De vrouw die terug moest‘ geschreven door Lina Bengtsdotter gelezen had, wist ik dat ik een vervolg hierop zou willen lezen. Dus toen ik zag dat dit vervolg er inderdaad aan kwam heb ik de uitgever een mailtje gestuurd en ik ontving het boek dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier wil ik HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De tegendraadse detective Charlie Lager moet terug naar haar geboortedorp, het ingeslapen dorp Gullspång. De laatste tijd heeft ze vreemde terugkerende dromen over nachtelijke wandelingen met haar moeder. Steeds weer keert een beeld van een landhuis terug, een landhuis dat een grote rol blijkt te spelen in de cold case waar Charlie op is gezet.
Dertig jaar geleden verdween een jong meisje, Francesca, uit Gullspång. Het lijkt erop dat ze teveel wist over de dood van een klasgenootje. Omdat Francesca zelf nogal een buitenbeentje was in het kleine dorp, geloofde niemand haar aanvankelijk. Totdat ze plotseling zelf verdween.
Samen met journalist Johan Ro duikt Charlie Lager in de als verloren beschouwde zaak. Maar dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft, iemand die de waarheid koste wat kost verborgen wil houden…

Cover

De cover van ‘De kinderen die het bos in gingen’ vind ik persoonlijk niet erg aansprekend. Hij past wel goed bij het eerste deel uit de Charlie Lager serie. Je ziet een jong kind aan de oever van een water staan. Op de achtergrond zie je bergen en een bos. Hierboven staat groot de naam van de auteur en eronder de titel en ‘Een Charlie Lager-thriller’. Door dat de cover in dezelfde stijl is als ‘De vrouw die terug moest’ zou me de cover opgevallen zijn in de boekhandel en zou ik hem opgepakt hebben.

Auteur

Lina Bengtsdotter (1977) groeide op in Gullspång, waar de Charlie Lager-serie zich afspeelt. Tegenwoordig woont ze met haar kinderen in Stockholm, en werkt ze als docente Zweeds en psychologie. De vrouw die terug moest werd in Zweden verkozen tot thrillerdebuut van het jaar.

Het verhaal

Charlie Lager moet op het matje komen en krijgt eigenlijk te horen dat het tijd wordt dat ze vrij af neemt. Ze kampt met enkele problemen na haar zaak van vorig jaar in Gullspång. Dit ziet ze in eerste instantie niet zitten, maar als haar vriendin Susanne belt, dat ze er doorheen zit, besluit ze meteen vrij te nemen en naar Susanne te gaan. Toevallig blijkt journalist Johan Ro ook een verhaal geschreven te hebben over een oude vermissingszaak die daar plaatsgevonden heeft.

Het ideale moment voor Charlie om in deze zaak te duiken. Journalist Johan Ro besluit ook naar Gullspång te komen om de zaak verder te onderzoeken. Dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft… En die wil de waarheid koste wat kost verborgen houden…

Mijn mening

Dit boek is het tweede deel uit de Charlie Lager serie. Al is dit boek ook goed te volgen als je het eerste deel niet gelezen zou hebben, maar ik kan hem wel aanraden. 🙂
Charlie komt ook nu weer in haar geboortedorp terecht, al heeft ze zelf eigenlijk nog maar vrij weinig met haar geboortedorp. Net als in het eerste deel leren we ook veel van Charlies verleden kennen dankzij deze cold-case. Echter ik had nergens het gevoel dat we dit al eens gehad hebben, dus dat vind ik wel goed gedaan.

Charlie probeert de waarheid boven water te halen achter de verdwijning van Francesca. Waarom is de zaak destijds zo snel gesloten en heeft de zelfmoord van haar enige vriend Paul, hier iets mee te maken. Francesca was er van overtuigd dat het geen zelfmoord was, maar wordt helaas door niemand geloofd. Want Francesca zou al eerder gefantaseerd hebben. Charlie gaat op onderzoek uit en komt zo meer over Francesca te weten maar ze heeft ook steeds vaker rare dromen over vroeger waar Francesca ook een rol in speelt.

Verschillende hoofdpersonages kennen we al uit het eerste deel van deze serie. En deze leer je in dit tweede deel nog beter kennen. Ook leer je nog enkele nieuwe personages kennen en ook deze zijn voldoende uitgewerkt zodat je een goed beeld van de personages hebt.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Echter het grootste gedeelte lezen we vanuit Charlie. Ook lezen we sommige stukken met de titel ‘Gaten in de tijd’, hierin lezen we meer over de omgang tussen Francesca en Paul en wordt het verhaal compleet. Dit vind ik persoonlijk erg leuk gedaan en ik begon op een bepaald moment ook echt naar deze stukjes uit te kijken.

Met dit tweede boek laat Bengtsdotter duidelijk zien dat ze weet wat thriller schrijven is. En dat ze haar naam internationaal gevestigd heeft. Ik hoop dat we nog veel over de eigenwijze Charlie mogen lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De kinderen die het bos in gingen
Auteur: Lina Bengtsdotter
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 354
ISBN paperback: 9789402702699
ISBN E-book: 9789402757842
Prijs paperback: € 18,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge