Vero las: Leona Deakin – Mind games

In de folder van Boekerij zagen we het boek ‘Mind games’ staan. Nadat we gelezen hadden waar het boek over ging, werden we beiden erg enthousiast over het boek. Dus na een mailtje naar Boekerij kregen we al snel antwoord dat we het boek zouden ontvangen na verschijning. Dit boek lag dan ook al snel in de brievenbus. Hier willen we Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Vier vreemden worden vermist en er is maar één aanwijzing over hun verblijfplaats. Op de plaats waar ze voor het laatst zijn gezien, ligt een verjaardagskaart met een korte tekst: “Het spel is je cadeau. Durf je te spelen?’

De politie neemt de zaak in eerste instantie niet serieus: het heeft er alle schijn van dat het om een grap gaat. Maar de families zijn ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is. De dochter van een van de slachtoffers haalt dokter Augusta Bloom, psycholoog en privédetective, over om zich in de verdwijningen te verdiepen. Naarmate Augusta zich steviger in de zaak vastbijt en het gedrag, de beweegredenen en de persoonlijkheden van de vermisten onder de loep neemt, komt ze tot een angstaanjagende ontdekking. Er is één heel duidelijke verbindende factor, een overeenkomende karaktertrek, en die karaktertrek maakt hen heel erg gevaarlijk.

Terwijl het spel steeds meer spelers verzamelt en meer families hun geliefden verliezen, bindt dr. Bloom de strijd aan met de tijd om de slachtoffers te vinden. Maar speelt ze op deze manier niet gewoon mee met het spel?

Cover

De cover is zwart en in het licht staat een wit cadeautje met een rood lint eromheen. De cover maakt me op zich nieuwsgierig. Maar achteraf gezien had ik het leuker gevonden als dit cadeautje een witte kaart was geweest. Dit was toepasselijker geweest, maar had wellicht minder indruk op de cover gemaakt. De cover spreekt me wel aan en zorgt er zeker voor dat ik wil weten waar het boek over gaat.

Auteur

Leona Deakin is arbeidspsycholoog. Ze begon haar carrière als politiepsycholoog in West Yorkshire. Mind games is haar debuut als schrijver.

Het verhaal

Jane, de dochter van Lana, meldt zich bij Jameson, omdat haar moeder op haar verjaardag verdwenen is. Het enige wat ze nog vind, is een verjaardagskaart.
De politie neemt de zaak niet serieus vandaar dat Jane zich tot Jameson wendt. De zus van Jameson past vaker op Jane op als Lana voor langere tijd naar het buitenland moet. Jameson werkt samen met Dr.Bloom, psycholoog en privédetective.

Jameson en Dr. Bloom gaan op onderzoek uit, Lana blijkt niet de enige die verdwenen is. Er zijn in totaal vier totaal vreemden van elkaar verdwenen. Dan blijkt dat ze allemaal iets gemeen hebben, iets wat ze levensgevaarlijk maakt.

Wellicht moeten ze niet bang zijn voor de ontvoerder, maar voor de ontvoerden. Kan ze hen tegenhouden zonder zelf in het spel meegesleept te worden?

Mijn mening

Voordat Jameson en Dr. Bloom in beeld komen, krijg je al de verhaallijn van Seraphine. Deze verhaallijn is in het begin niet echt te rijmen met de andere verhaallijn. Echter deze verhaallijn riep ook genoeg vragen op, waardoor ik ook erg nieuwsgierig bleef naar Seraphine en haar uiteindelijke rol in het verhaal.

Op een bepaald moment was ik wel even verwart door de tijdspanne waarin de beide verhaallijnen zich afspeelden. (Ik kan dit niet duidelijker omschrijven, omdat ik niet wil spoileren.) Dit had ik er niet zo goed uitgehaald en hierdoor had ik op een bepaald moment een heel erg ‘Huh?’-gevoel, maar dit was ook weer weg, toen ik verder las. En na dat moment vielen bepaalde stukjes op hun plek.

De personage van Dr. Bloom vond ik erg goed uitgewerkt, hierdoor kreeg je een goed beeld van haar. Jameson had wat mij betreft iets verder uitgewerkt mogen worden, maar wellicht heeft Deakin dit bewust gedaan om de vaart in het verhaal te houden. Want er zit beslist vaart in het verhaal. Je wilt gewoon continue verder lezen.

Wel had ik het gevoel dat de ontknoping iets te geforceerd over kwam. Gedurende het hele verhaal liep het heel vloeiend, echter op het einde had ik het gevoel alsof het moeizamer ging en Deakin een oplossing zocht om het verhaal goed af te kunnen sluiten. Echter bleef ik toch nog met enkele vragen zitten. Ik weet niet of Deakin dit bewust gedaan heeft, omdat er nog een vervolg komt. Mocht dit het geval zijn, zal ik dit vervolg zeer zeker ter hand nemen en gaan lezen. Want dit debuut belooft nog heel veel goeds voor de toekomst.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Mind-games

Gegevens van dit boek:
Titel: Mind Games
Auteur: Leona Deakin
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book:292
ISBN paperback: 9789022587133
ISBN E-book: 9789402313307
Prijs paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge