Vero las: Lauren Weisberger – Leugens & Lattes

In een ver verleden heb ik ‘De duivel draagt Prada’ gelezen van deze schrijfster, en daar heb ik toen zo van genoten dat ik dit nieuwe boek van Lauren Weisberger ook gewoon moest lezen. Dus na een mailtje naar de uitgever ontving ik dit boek vrij snel in de brievenbus. Hier wil ik uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.

Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.


Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?

Cover

Op de cover zien we drie pumps in verschillende kleuren en modellen. Dit geeft je meteen een gevoel van mode en vrouwen. En dat past natuurlijk bij de boeken van ‘Lauren Weisberger’. Wat ik erg leuk vind, is dat in de binnenkant van de cover de pumps in het klein herhaaldelijk terug komen. Dit geeft het boek een luxere uitstraling, vind ik, dan wanneer de binnenkant van de cover gewoon wit is. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben, vooral omdat er ook op de cover staat ‘Auteur van De duivel draagt Prada’.

Auteur

Lauren Weisberger werkte als assistent bij een bekend modeblad. Haar debuutroman, gebaseerd op deze ervaringen, was het met veel succes verfilmde ‘De duivel draagt Prada’. Daarna verschenen ‘Gossip & Gucci’, ‘Chanel chic’, ‘Champagne in Chateau Marmont’ en ‘De wraak van Prada’, dat het vervolg is op ‘De duivel draagt Prada’. Lauren Weisberger woont en werkt in New York.

Het verhaal

Emily Charlton, de hoofdpersoon uit ‘De duivel draagt Prada’ is weer terug. En hoe! Emily heeft jaren geleden al Runway en Miranda Priestly vaarwel gezegd en is als imagomanager voor zichzelf gaan werken. Ze werkt voor de grootste sterren van Hollywood. Maar ondertussen staat een jongere generatie klaar om de boel over te nemen en Emily heeft een grote klus nodig om zichtbaar te blijven. Bijvoorbeeld topmodel Karolina Hartwell.

Dit topmodel leeft het perfecte leven. Ze heeft een fantastische man, die ook nog eens senator is, een geweldig kind en een succesvolle modellencarrière. Maar dan wordt ze aangehouden met kinderen in de auto en beschuldigd van rijden onder invloed. Dit lijkt het einde van zowel haar carrière, haar huwelijk en haar leventje in de jetset.

Dit is voor Emily haar kans. Samen met haar vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan gaan ze Karolina helpen. Met hun drieën zetten ze alles op alles om erachter te komen wat er aan de hand is en waarom Karolina erin wordt geluisd. Ze bedenken een plan om wraak te nemen. En hier kunnen ze het beste de hulp inroepen van Miranda Priestly.

Mijn mening

Het was al een hele tijd gelden dat ik ‘De duivel draagt Prada’ gelezen had. Aan de ene kant was ik heel nieuwsgierig, omdat ik nog wist dat ik heel erg genoten had van dat boek, maar aan de andere kant was ik ook een beetje huivering. Want ik wist nog wel dat ik genoten had van ‘De duivel draagt Prada’, maar daar was dan ook ongeveer alles mee gezegd. Meer wist ik er niet meer vanaf. Maar het boeken eerst herlezen, voelde ik eerlijk gezegd ook niet veel meer voor, maar dat is ook helemaal niet nodig. Het boek is ook te lezen als je niks meer van ‘De duivel draagt Prada’ weet of het boek nog nooit gelezen hebt. Ideaal dus. Je kunt ook als je onbekend bent, met de schrijfstijl van Lauren Weisberger gewoon instappen en ik kan je dit aanraden. Er wordt soms wel even terug geblikt in het boek, maar deze herinneringen zijn niet noodzakelijk om het verhaal te kunnen volgen.

Wat ik op zich leuk vind, is dat Weisberger o.a. door deze kleine terugblikken, duidelijk laat zien dat de tijd verder gegaan is en dat Emily ook ouder geworden is. Ze is ondertussen getrouwd, succesvol in haar werk als imagomanager.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit de verschillende personages. Bovenaan ieder hoofdstuk zie je de naam van de hoofdstukken en meteen eronder door wie het verteld wordt. Dit is Emily, Karoline of Miriam. Dit is ook vrij snel uit het verhaal te halen wie aan het woord is, doordat ze zo verschillend zijn.

Het verhaal is in een gezellige humoristische stijl geschreven die je regelmatig laat lachen. Het verhaal zelf is natuurlijk best een ver van mijn bed show, door de Amerikaanse toestanden van de hoofdpersonages leven ze absoluut een heel ander leven dan mij, maar toch door de luchtige schrijfstijl kon ik het me absoluut voorstellen en vond ik het ook geweldig om te lezen. Ik denk doordat Weisberger bepaalde aspecten toch iets vergroot heeft waardoor deze extra opvallen en je er gewoon om moet lachen. Ik weet zeker, ondanks mijn dubbele gevoelens voor het lezen kan ik achteraf volmondig zeggen dat ik genoten heb van dit boek, en ik een volgend boek van Weisberger zeer zeker weer oppak.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Leugens-en-lattes-leesfragment

Gegevens van dit boek:
Titel: Leugens & lattes
Auteur: Lauren Weisberger
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 310
ISBN paperback: 9789022576892
ISBN E-book: 9789402306255
Prijs paperback: € 16,99
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge