Vero las: Laura Jane Williams – Liefde met vertraging

Wij ontvingen een persmail van HarperCollins over het boek ‘Liefde met vertraging’. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, leek me dit echt zo’n boek waar van alles mis zou gaan en waar echt humor in zou zitten. En dat soort boeken lees ik op zijn tijd erg graag. Dus ik heb op de persmail geantwoord. En niet veel later hadden we het boek op de deurmat liggen. Hier willen we HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Nadia neemt elke ochtend de metro van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de metro van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen.

Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek ‘Aansluiting gemist’: ‘Aan dat waanzinnig leuke blonde meisje op de Northern Line met de designertas en de jurk met koffievlekken. Ik ben die gast die bij de deuren van jouw wagon staat. Een keer iets drinken?’

Nadia weet het zeker: dit gaat over háár! De mysterieuze Metroman intrigeert haar, en ze haast zich de volgende morgen, ruim op tijd, naar het station. Maar op de een of andere manier lopen ze elkaar steeds mis. Tot het hen dan toch eindelijk lukt een afspraakje te maken… en Daniel niet komt opdagen!

De cover

Op de cover staat de jurk van een jonge vrouw met een handtas in de hand en je ziet een beker koffie. Ook zie je koffie vlekken verspreid over de cover. Ik vind deze cover erg goed passen bij het verhaal. Vooral ook als je alleen de achterflap nog maar gelezen hebt, dan kun je de cover al meteen met het boek linken. Erg goed gedaan. Ik vind de cover echt super!

De auteur

Laura Jane Williams geeft les in Creative writing. Zelf schrijft ze voor diverse tijdschriften en kranten, waaronder ‘The Guardian’. Voor het blad ‘Grazia’ heeft ze een tijdlang een datingcolumn geschreven. Ze heeft twee non-fictie boeken op haar naam staan. ‘Liefde met vertraging’ is haar eerste roman.

Het verhaal

Nadia probeert iedere dag om half acht de metro te nemen. Dit lukt haar op maandag meestal wel, omdat dat meestal de eerste dag van haar nieuwe-regime-voor-een-beter-leven is. En daar hoort bij dat ze op tijd in de metro zit… Echter de rest van de week is ze dat regime alweer vergeten en lukt de metro halen ook niet meer zo goed. Daniel haalt wel iedere morgen de metro van half acht. Dat is voor hem geen probleem, want sinds zijn vader overleden is heeft hij nog geen nacht goed geslapen.

Als Nadia’s vriendin Emma haar op een ochtend een berichtje uit de rubriek ‘Aansluiting gemist’ laat lezen, weten beiden bijna zeker dat het over Nadia moet gaan. Nadia is nieuwsgierig naar deze metroman en ze haast zich de volgende morgen, ruim op tijd, naar het station… Maar ze lopen elkaar steeds mis dus ze houden contact via ‘Aansluiting gemist’. Als het dan toch eindelijk lukt om een afspraakje te maken, komt Daniel niet opdagen, met alle gevolgen van dien….

Mijn mening

Ik houd steeds meer van romans en kan hier tegenwoordig echt van genieten. En deze ‘Liefde met vertraging’ is ook nog eens heel beeldend geschreven waardoor je het gevoel hebt alsof je zelf met Nadia en Daniel meereist in de metro.

Doordat het verhaal vanuit beide personages geschreven is, weet je natuurlijk als lezer veel meer dan de beide hoofdpersonages en dat is erg leuk. Hierdoor zie je steeds dat dingen dreigen mis te gaan. En dit gebeurd natuurlijk ook regelmatig.

De personages zijn realistisch geschreven. Het zou zo over je collega, vriendin of zelfs over jezelf kunnen gaan. En dat waardeer ik in een boek als het geschreven is alsof je het echt ziet gebeuren als je bijvoorbeeld in de metro in Londen zou zitten.

De verhaallijnen lopen lange tijd langs elkaar en hierdoor krijg je twee aparte verhalen en wat mij betreft hadden de verhaallijnen elkaar al iets eerder mogen raken, zodat er al iets tussen de hoofdpersonen zou gebeuren. Dit duurde voor mijn gevoel iets te lang. Het verhaal was niet saai, maar je kijkt uit naar het punt dat ze elkaar nu echt gaan ontmoeten en dit wordt maar steeds uitgesteld. Hierdoor blijf je lange tijd met een onbestemd gevoel zitten. Echter dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je verder wilt lezen, omdat je gewoon wilt weten wanneer ze elkaar nu gaan ontmoeten, want dat dit gebeurd, is zeker.

Dit boek zou ook zeer geschikt zijn als een feelgoodfilm waarbij van alles wat mis kan gaan ook echt mis gaat. Ik denk dat dit zeker een kaskraker zou worden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Liefde met vertraging
Auteur: Laura Jane Williams
Uitgever: HarperCollins
Vertaald door: Angela Knotter
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 276
ISBN paperback: 9789402705461
ISBN e-book: 9789402759815
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge