Vero las: Kyra Rutgers – Grenzeloze liefde *Blogtour*

Ik had al eerder gezien dat Kyra Rutgers een waargebeurd verhaal uit zou brengen, en aangezien wij hier in huis graag non-fictie lezen was de interesse meteen gewekt. Het boek is een tijdje uitgesteld tot vandaag. Want vandaag verschijnt het boek bij Zomer & Keuning. Wij ontvingen een vooruitleesexemplaar zodat wij het boek nog voor verschijning mochten lezen. Hier willen we Zomer & Keuning natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De roman ‘Grenzeloze liefde’ van Kyra Rutgers is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit haar eigen leven. Het verhaal begint in Blackpool, Engeland, begin jaren negentig. Julia beleeft een intens gelukkige tijd met haar man, de Iraanse zakenman Mohsen, en hun zoontje Omar. Haar nare jeugdjaren met een liefdeloze moeder heeft ze eindelijk achter zich gelaten. Maar dan komt haar schoonfamilie naar Engeland en verandert de idylle in een nachtmerrie. Als Mohsen op een dag samen met Omar verdwijnt, besluit ook Julia tot een drastische aanpak.

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw met een kind op de arm. Ze zijn naar mijn gevoel aan het strand, maar de jonge vrouw maakt op mij wel een gejaagde indruk. De cover houdt me bezig en ik vraag me af wat er met de jonge vrouw aan de hand is. Dit boek zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Kyra Rutgers is werkzaam als journalist. Over haar eigen ervaringen als voetbalvrouw op Cyprus vertelde ze in haar column in ‘Flair’. Als auteur schreef ze de feelgoodromans ‘Buitenspel gezet’ en de ‘Flamingo’-serie. ‘Grenzeloze liefde’ is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen uit haar eigen leven.

Mijn mening

Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en dat zorgt er bij mij altijd voor dat ik extra bewust ben dat hetgeen wat ik lees ook daadwerkelijk gebeurd is. En hierdoor komt het ook anders binnen dan wanneer ik een gewone roman of thriller lees, waarbij het gehele verhaal verzonnen is en overeenkomsten op toeval berusten.

Grenzeloze liefde begint met een proloog, waarbij je meteen merkt dat de familie van Mohsen Julia niet accepteert. En wat mij, en Julia zelf, ook opvalt is dat Mohsen het niet voor zijn vriendin opneemt. Hierna begint het verhaal en merk je dat Mohsen een lieve en zorgzame man is, die veel respect heeft voor Julia. Ik merkte dat Mohsen zich echt aan de Europese cultuur aangepast heeft en hierdoor had Julia een erg fijne relatie. Zelfs de vriendinnen van Julia die ook een Oosterse man als vriend of man hebben zijn eigenlijk allemaal jaloers op Julia. En je merkt dat Julia echt gelukkig is. En hun zoontje Omar maakt het gezin echt compleet.

Echter dan krijgt het verhaal helaas een akelige wending. En dat is het moment waarop de moeder en zussen van Mohsen op bezoek komen. Vanaf dat moment lijkt Julia samen te wonen met een andere man. En er gebeuren zoveel dingen dat ze echt gaat beseffen dat ze weg moet vluchten met haar zoontje Omar, wil ze hem en zichzelf nog een gelukkig leven kunnen geven.

En vanaf dat moment leest het boek bijna als een thriller. Kyra heeft het zo opgeschreven dat je het gevoel hebt dat je zelf de gebeurtenissen meemaakt. En als een waargebeurd boek dit bij mij voor elkaar krijgt dan vind ik dit echt geslaagd.

Ik had tijdens het lezen echt zoveel respect voor Julia. Ondanks alles wat haar overkwam hield ze moed en dacht ze bij alles ook in het belang van haar zoontje Omar. Ze doorstond bepaalde dingen, omdat ze niet kon vluchten en haar zoontje achter kon laten. Dan doorstond ze liever de ellende, om het maar even zo te zeggen.

Toen ik het boek dichtklapte, voelde ik me echt vereerd dat ik dit verhaal mocht lezen. Julia komt op mij over als zo’n sterke vrouw. Ze bleef ondanks alles steeds het positieve van mensen zien. Zo is ze zelfs over haar schoonmoeder positief, terwijl zij eigenlijk alleen maar gemeen tegen Julia doet. Maar zelfs dan ziet ze toch het goede nog in de mens. Dat is wel iets om over na te denken, want ik denk dat wij dit normaal nogal eens snel vergeten.

En ondanks dat Julia veel tegenslagen te verwerken krijgt, wordt ze nergens verbitterd. Wat ik wel een beetje miste is hoe het Julia en Omar vergaan is na hun ontsnapping. Hier heb ik het ook met Kyra over gehad na het lezen van het boek. En zij gaf inderdaad aan dat dit bewust gedaan was, omdat ze het liefst nog een tweede deel wilt schrijven, omdat er daarna nog een hoop gebeurd is. Ik kan je zeggen… Ik kan niet wachten om dit volgende deel te lezen… Want wat is Julia een bijzondere vrouw en wat heb ik een respect voor haar.

Eerder vandaag plaatsten we ook een interview wat wij hadden met Kyra. We spraken o.a. met haar over haar nieuwe boek ‘Grenzeloze liefde. Lees er alles over in het artikel ‘In gesprek met… Kyra Rutgers‘.

Kyra heeft ook besloten een deel van de opbrengst van haar boek ‘Grenzeloze liefde’ te doneren aan de opvangcentra voor zwerfhonden op Cyprus: Paphiakos Animal Welfare en Stray Haven. De donatie gaat zij persoonlijk overhandigen. Dus de opbrengst komt ook zeker op de goede plek terecht. Natuurlijk een extra reden om het boek te kopen, naast dat het boek ook steengoed is. Het boek is vanaf vandaag overal te koop.

Blogtour

Deze recensie maakt onderdeel uit van een blogtour. Echter geen gewone blogtour, want alle deelnemers plaatsen vandaag, op de dag van verschijning, een recensie van dit boek. Dus neem vandaag zeker ook nog een kijkje op de website van de onderstaande andere deelnemers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Grenzeloze liefde
Auteur: Kyra Rutgers
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 240
ISBN paperback: 9789020542837
ISBN e-book: 9789020542844
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge