Vero las: Kiki van Dijk – Winterberg + Winactie

Nadat ik al een aantal boeken van Kiki van Dijk gelezen heb, kan ik echt zeggen dat ik echt uit kijk naar een nieuw boek van Kiki van Dijk. Dus nadat ik in de folder van Xander uitgevers zag dat Kiki met een nieuw boek uit kwam, hoefde ik niet lang na te denken. Dit wilde ik lezen. Na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgever, ontving ik het boek vrij snel na verschijning in de bus. Hier willen we Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Roos is toe aan een break en nodigt haar twee beste vriendinnen uit voor een weekendje skiën in Winterberg. Ze verblijven in het knusse Hotel Bremberg, waar Roos als kind regelmatig kwam. Het hotel is niets veranderd en ze voelt zich er meteen weer op haar gemak. Hun verblijf wordt nog leuker als de vriendinnen gezelschap krijgen van sportjournalist Frank, met wie Roos direct een klik voelt.

Die nacht breekt een hevige sneeuwstorm uit en de gasten mogen het hotel niet verlaten. De volgende ochtend blijkt Roos spoorloos verdwenen. De plaatselijke politie gaat uit van een ongeluk, maar Frank vertrouwt het niet. Wat heeft het hotel en de rest van Winterberg te verbergen en hoe kan hij op tijd achterhalen wat er met Roos is gebeurd?

IJzingwekkend spannend, romantisch en mysterieus: Nat het lezen van Winterberg ervaar je de populair pistes nooit meer hetzelfde.

De cover

Op de cover zie je op de voorgrond een jonge vrouw met een dikke winterjas aan. Ze lijkt in de kou te staan. Op de achtergrond zie je een bergbeklimmer. De cover geeft me echt een winters gevoel maar geeft me niet direct een link met het verhaal. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel, vooral ook omdat de naam van Kiki van Dijk groot op de cover prijkt.

De auteur

Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie Internationale betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Ze schrijft thrillers die zich op bekende vakantiebestemmingen afspelen, waaronder ‘Bali‘, ‘Nice‘, ‘Ibiza de erfenis‘ en ‘Lech‘.

Het verhaal

Roos neemt haar twee vriendinnen mee voor een weekendje skiën in Winterberg. Roos kwam hier als kind al omdat ze last had van astma. Hotel Bremberg waar ze verblijven is in al die jaren niks veranderd. In het hotel verblijft ook sportjournalist Frank. Roos heeft hier meteen een klik mee. Maar voelt dat ze dit niet kan maken. Dan gebeuren er vreemde dingen…

Die avond breekt er een hevig sneeuwstorm uit waardoor de gasten het hotel niet mogen verlaten. Maar Roos heeft een dringende reden om dit te negeren. De volgende ochtend blijkt Roos spoorloos verdwenen. De plaatselijke politie gaat uit van een ongeval, maar Frank vertrouwt het niet en besluit zelf een onderzoek te starten. Wat heeft Winterberg en het hotel te verbergen? En kan hij op tijd er achter komen wat er allemaal aan de hand is? En is hij op tijd om Roos te vinden?

Mijn mening

Ik keek weer erg uit naar dit nieuwe boek van Kiki van Dijk. En het begint weer vertrouwd goed met een spannende proloog. Hierna kom je even in rustiger vaarwater om de hoofdpersonages te leren kennen. De belangrijkste hoofdpersonages zijn Frank en Roos en als lezer kom je er sneller achter waarom Roos verdwijnt, maar ook hier wordt niet alles prijs gegeven. Wat ik als lezer altijd erg fijn vindt.
En in dit boek heeft Kiki van Dijk me echt weten te verrassen, ze laat gebeurtenissen uit de tweede wereldoorlog een rol spelen in het boek en dit had ik niet verwacht maar paste perfect in het verhaal. Je merkte tijdens het lezen dat Kiki van Dijk hier aardig wat research aan besteed heeft. Dit zorgt er bij mij voor dat Kiki van Dijk de titel ‘Vakantiethriller’, zoals de boeken van haar toch vaak genoemd worden, ontstegen is.

De ontknoping was voor mij nogal een verrassing en liep anders dan ik verwacht had. Dit vind ik altijd extra leuk. Dan word ik nog een keer extra verrast terwijl ik onder het lezen al mee heb zitten puzzelen en dan blijkt het verhaal toch anders in elkaar te zitten.

Ik ben over dit boek van Kiki van Dijk nog enthousiaster als over de andere boeken van haar. Vooral doordat duidelijk is dat ze deze keer naar mijn gevoel nog meer research gepleegd heeft en weet waar ze over schrijft. Dit is niet zomaar een vakantiethriller. Al leest hij wel nog steeds even fijn.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Winterberg
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 288
Verteller luisterboek: Jantine van den Bosch
Duur luisterboek: 07:49:19
ISBN paperback: 9789401611657
ISBN e-book: 9789401611732
ISBN luisterboek: 9789401612050
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 7,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

We mogen één fysiek exemplaar van ‘Winterberg’ geschreven door Kiki van Dijk, verloten. Hier willen we Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

  • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 12 januari 2020. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

6 thoughts on “Vero las: Kiki van Dijk – Winterberg + Winactie

  1. Nog steeds niets gelezen van Kiiki van Dijk. Daar moet snel maar eens verandering in komen ?
    Het klinkt goed, ik ben erg nieuwsgierig en daarom loot ik graag weer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge