Vero las: Kiki van Dijk – Tarifa + Winactie

Ik las de eerdere boeken van Kiki van Dijk met erg veel plezier. Dus toen Xander uitgevers ons benaderde met de vraag of wij aandacht wilden besteden aan het nieuwe boek ‘Tarifa’ van Kiki van Dijk hoefden we hier niet lang over na te denken. Dit wilden wij zeer zeker! Wij willen Xander uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor deze samenwerking.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Liv en Alex, een succesvol stel dat festivals organiseert, besluiten te gaan relaxen in hun geliefde surfstad Tarifa. Terwijl Alex en puberzoon Pepijn de golven trotseren, kan Liv genieten van de zon, haar boek en een gin-tonic.
Als Liv na hun eerste avondje ’s nachts wakker wordt, blijkt Pepijn niet in zijn bed te liggen. De volgende dag is hij nergens te bekennen.
Het stel begint aan een zenuwslopende zoektocht naar hun zoon. Maar dan gebeurt er iets waardoor Livs leven voorgoed verandert. Ze ontdekt dat achter het bruisende stadje dat ze zo goed dacht te kennen een gewelddadige en donkere wereld schuilgaat. En dat niemand zomaar te vertrouwen is.
Tarifa is een wervelende achtbaan van spanning en emotie – hou jij je hoofd boven water?

De cover

Op de cover zit een vrouw aan het strand met een glas champagne in de handen. Ze kijkt naar iemand die aan het surfen is. De cover geeft me meteen een vakantiegevoel. En dit is ook het gevoel wat voor mij bij de boeken van Kiki van Dijk horen. Dus ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Kiki van Dijk (1968) schrijft thrillers die zich op bekende zomer- en wintervakantiebestemmingen afspelen, waaronder Ibiza, Nice, Bali, Lech en Winterberg.

Het verhaal

Liv en Alex hebben een succesvol bedrijf dat festivals organiseert. Om even weg te zijn van de drukte besluit Liv een vakantie te boeken naar hun favoriete vakantieplaats Tarifa, die ook bekend staat als surfstad. Alex gaat met hun zoon Pepijn natuurlijk de golven trotseren en ondertussen geniet Liv van de zon, een goed boek, en een gin-tonic.
Na de eerste gezellige avond wordt Liv ’s nachts wakker omdat Pepijn niet in zijn bed ligt. Hij blijkt ook de volgende dag spoorloos.
Aangezien de politie niet zo heel veel doet, besluiten ze zelf op onderzoek te gaan. Maar dan staat het leven van Liv totaal op zijn kop en hierdoor zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn. Ze ontdekt dat haar geliefde Tarifa ook een donkere kant heeft. Ook blijkt dat ze niemand zomaar moet vertrouwen. Komt Liv de schok nog te boven?

Mijn mening

Ik heb al meerdere boeken met veel plezier gelezen van Kiki van Dijk. Dus ik keek echt uit naar Tarifa. Tarifa begint als een echt zomers verhaal. Een druk werkend stel is toe aan vakantie en wil naar hun geliefde vakantieoord Tarifa. Daar merk je al snel dat ze in een vertrouwd en warm bad terecht komen. Iedereen kent hen daar en Liv voelt zich al meteen op haar gemak. Hierdoor krijg je als lezer ook echt een vakantiegevoel. Maar dan slaat het om. Hun puberzoon Pepijn komt niet thuis en vanaf dat moment wordt het verhaal ook meteen spannend. Er begint meteen een zoektocht en wat meteen opvalt… De politie doet weinig. Dat gebeurt natuurlijk vaak in spannende verhalen, maar helaas is dit ook zeer regelmatig werkelijkheid. De politie zegt vaak. Diegene is jong… Hij zal wel een nachtje stappen zijn. Kiki laat de spanning goed oplopen en je vraagt je af wat Liv nog allemaal moet meemaken.
Sommige gebeurtenissen waren wellicht iets vergezocht, maar toch was het niet zo dat het verhaal er ongeloofwaardig door werd. Ik werd ook door sommige dingen compleet verrast en tegen het eind zat ik met ingehouden adem te lezen. In de hoop dat die gebeurtenis in ieder geval goed zou aflopen. Als lezer weet je op dat moment evenveel als Liv, maar hierdoor leef je ook extra mee en hier wordt de spanning echt tot de top gedreven. Ik had het gevoel alsof ik samen met Liv op deze locatie was. Ik kan hier niet te veel over uitweiden omdat ik geen spoilers wil weggeven. Maar op dat moment zat ik me echt af te vragen hoe de puzzelstukjes nog in elkaar moesten vallen om een goed afgewerkt verhaal te krijgen. Maar dit bleek eenvoudiger dan gedacht. En Van Dijk heeft dit op een erg mooie manier gedaan. Ik heb weer erg genoten van Tarifa en kijk nu alweer uit naar Gstaad die we in november van Kiki van Dijk mogen verwachten.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Tarifa
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 186
ISBN paperback: 9789401612142
ISBN e-book: 9789401612234
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen twee fysieke exemplaren van ‘Tarifa’ verloten. Hier willen wij Xander uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 14 juli 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes!

8 thoughts on “Vero las: Kiki van Dijk – Tarifa + Winactie

 1. Ik heb de actie geliked en gedeeld op facebook.
  Ik heb een duimpje gegeven op LinkedIn.
  Ik heb de actie geplaatst in mijn story op instagram en jullie getagd. En geliked op instagram.

 2. Ik doe heel graag mee, zou het boek heel graag willen lezen.
  Ben erg benieuwd naar de schrijver.
  Groetjes Anneliese

 3. Maak graag kans. Bericht op FB geliked en gedeeld.
  Op Twitter bericht geliked en ook retweeted.
  Volg op Instagram en oto met winactie een like gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge