Vero las: Kiki van Dijk – Nice

In de folder van Xander uitgevers zag ik dat Kiki van Dijk een nieuw boek geschreven had. Aangezien ik van haar eerdere boeken genoten had, wist ik dat ik dit boek ook wilde lezen. Nadat ik Xander uitgevers een mailtje gestuurd had, kreeg ik dit boek dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier wil ik Xander uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het rustige Delftse leventje van Jacky, een bekende parfumeur, wordt ruw verstoord door het bericht dat haar flamboyante zus Christine na een nare val in coma is geraakt. Halsoverkop vliegt ze naar haar geboorteplaats Nice, waar Christine een makelaarskantoor runt. Wakend bij haar zus beseft Jacky dat ze hun mysterieuze familiegeschiedenis niet langer kan negeren, zeker wanneer blijkt dat er mogelijk opzet in het spel was. Wie zou tot zoiets gruwelijks in staat zijn?
Jacky begint aan een confronterende zoektocht en ontdekt dat haar verleden meer geheimen voor haar verbergt dan ze dacht. Tijdens haar verblijf wordt ze gedwongen opnieuw te kijken naar de mensen die ze dacht te kennen en laat het zonnige Nice zich van z’n donkerste kant zien…

Cover

Op de cover zien we een jonge vrouw die op de motorkap van een auto zit, aan het strand. Verder zie je de zee en de skyline van Nice. De lucht is blauw. De cover geeft me een echt vakantiegevoel en zo zijn de thrillers van Kiki van Dijk ook bedoeld. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie Internationale betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Ze schrijft thrillers die zich op tropische en bekende vakantiebestemmingen afspelen, waaronder Ibiza en Bali.

Het verhaal

Jacky leidt een rustig leventje in Delft. Ze is een bekende parfumeur, maar haar leventje wordt ruw verstoord als ze het bericht krijgt dat haar zus Christine na een val in coma is geraakt. Jacky vliegt halsoverkop na haar geboorteplaats Nice, waar Christine woont en een makelaarskantoor runt. Als ze aan het waken is bij haar zus beseft Jacky dat ze hun mysterieuze familiegeschiedenis toch onder ogen moet komen. Zeker als even later blijkt dat er wellicht opzet in het spel is. Wie doet zoiets gruwelijks?
Jacky gaat op onderzoek en ontdekt dat haar verleden meer geheimen heeft dan ze herinnert. Tijdens haar verblijf in Nice wordt ze gedwongen om te kijken of ze haar familie wel echt kent. Nice laat zich van zijn donkerste kant zien…

Mijn mening

Ik heb in het verleden al enkele boeken van Kiki van Dijk gelezen. En haar schrijfstijl nodigt uit om meer van haar te lezen. Dus ik keek er echt naar uit om Nice te gaan lezen. Doordat de cover mij al zo’n vakantiegevoel gaf, kon ik niet wachten om te beginnen met lezen.
De schrijfstijl van Kiki van Dijk is ook nu weer erg aangenaam. De eerste paar pagina’s moest ik even in het verhaal komen. Even ontdekken wie wie is. En wat voor rol ze spelen. Maar na die eerste pagina’s zat er nog maar één ding op. Doorlezen. 🙂

Het verhaal is niet razend spannend, maar dat hoeft voor mij ook niet. Ik ervaar de boeken van Kiki van Dijk als een echte vakantiethriller. Waarbij je ook merkt dat er geen ingewikkelde complotten in verwerkt zitten.
Ondanks dat het niet razend spannend is, gebeurt er wel genoeg waardoor je toch door wilt blijven lezen.

Het verhaal speelt zich af in Nice. En door de beeldende schrijfstijl van Kiki van Dijk kun je je echt een voorstelling maken van de omgeving daar en had ik het gevoel alsof ik onder het lezen zelf ook in Nice ronddwaalde. Dit vind ik tijdens het lezen echt fijn, want hierdoor krijg je echt het gevoel alsof je je door het lezen naar een andere plek kunt verplaatsen.

Ik kijk dan ook zeker weer uit naar een nieuwe Kiki van Dijk en ik denk dat van Dijk zich met gemak kan meten tussen de bekende schrijvers van de vakantiethrillers zoals Linda van Rijn en Suzanne Vermeer.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nice
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 283
Aantal pagina’s E-book: 188
ISBN paperback: 9789401610100
ISBN E-book: 9789401610230
Prijs paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wij mogen namens Xander uitgevers één volger blij maken met een fysiek exemplaar van dit boek. Hoe je hier kans op maakt lees je in het blog: Winactie: Kiki van Dijk – Nice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge