Vero las: Kiki van Dijk – Gstaad

Zoals de mensen die ons al langere tijd volgen weten dat de boeken van Kiki van Dijk hier met veel plezier gelezen worden. Dus toen wij zagen dat Kiki van Dijk een nieuw boek uit ging brengen, hoefden we niet lang te twijfelen. Na een mailtje naar de uitgever ontvingen we het boek al vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen wij Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Journaliste Puck belandt op een persreis naar Zwitserland in het mondaine skioord Gstaad, waar de oude adel en steenrijke Russen zich verzamelen op de prachtige pistes en in chique hotels. Ze verveelt zich stierlijk, totdat de directrice van de elitaire kostschool wordt vermoord.

Als Puck voor de krant op onderzoek uitgaat, raakt ze verstrikt in een web van leugens en verraad. Het wordt nog ingewikkelder als haar ex Matz plotseling opduikt. Wat weet hij, en wat wil hij van haar? Om de duistere waarheid te achterhalen, moet Puck haar eigen leven op het spel zetten…

De cover

Op de cover staat het Palace hotel in Gstaad met een berg op de voorgrond. Voor de berg staat een vrouw met een skibril op haar hoofd en een dikke winterjas. De cover geeft me een echt winters gevoel en de quote onder de titel zorgt er voor dat ik het boek zeker opgepakt zou hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Kiki van Dijk (1968) is in Utrecht geboren en heeft na haar Leidse studie Internationale Betrekkingen op verschillende plekken in de wereld gewoond. Ze schrijft thrillers die zich op bekende zomer- en wintervakantiebestemmingen afspelen, waaronder Ibiza de erfenis, Nice, Bali, Tarifa en Winterberg.

Het verhaal

Puck werkt als journaliste en via haar werk krijgt ze een nogal onverwachte uitnodiging voor een persreis naar het mondaine skioord Gstaad in Zwitserland. Hier komen de oude adel en de steenrijke Russen samen op de prachtige pistes en de chique hotels. Puck verveelt zich in dit chique oord, maar dan wordt de directrice van de elitaire kostschool vermoord.

Puck besluit voor de krant op onderzoek te gaan. Maar al snel raakt ze verstrikt in een web van leugens en verraad. Als dan ook nog haar ex Matz opduikt, is de verwarring compleet. Wat weet hij van de moord? Wat doet hij hier in Gstaad? Om achter de waarheid te komen moet Puck ver gaan en zelfs haar eigen leven staat op het spel.

Mijn mening

Ik lees de boeken van Kiki van Dijk altijd met veel plezier, dus toen ik deze winterthriller zag, wist ik al vrij snel dat ik deze ook wilde lezen. Het toeval wilde dat ze allerlei sneeuw voorspellingen aan het melden waren voor Nederland, dus ik kreeg een echt winter-gevoel en dan is het natuurlijk ook tijd voor een echte winterthriller. Omdat Kiki in dit boek naar Gstaad af reist was dit natuurlijk het ultieme moment om deze te gaan lezen. Heerlijk met een dekentje op de bank bij de verwarming, want ik blijf tenslotte een echte Koukleum. 😉

Het verhaal begint op 5 januari. En na dit hoofdstuk wil je meteen verder lezen, want je wilt weten waarom gebeurd wat er gebeurd. Daarna ga je een paar dagen terug in de tijd en lees je eigenlijk wat er aan vooraf gaat. Dit zorgt dat je nieuwsgierig blijft en tijdens het lezen al meteen naar aanwijzingen zoekt. Dit vind ik sowieso altijd wel fijn bij de boeken van Kiki van Dijk. Je kunt altijd zelf meepuzzelen om de dader te achterhalen.

Dit keer is de hoofdpersoon een journaliste, Puck, die een veelbelovende carrière had, maar tegenwoordig alleen maar middelmatige artikelen aflevert. Als Puck gevraagd wordt om op onderzoek uit te gaan, ziet ze dit wel zitten, en hoopt ze er ook een goed artikel erover te kunnen schrijven.

Samen met Puck ga je op onderzoek uit en natuurlijk gebeuren er ook nog een aantal andere dingen, wat de zoektocht bemoeilijkt. En Kiki heeft het zo geschreven dat ik enkele keren in de verkeerde richting dacht. En daar houd ik van, als de dader niet meteen voor de hand ligt.

De hoofdstukken waren niet al te lang waardoor je al snel geneigd bent om nog snel een hoofdstuk te lezen. Wat ik wel een beetje apart vond, was dat bij de eerste drie hoofdstukken en bij de epiloog een tijdsaanduiding staat, echter bij de overige hoofdstukken niet. Dit is natuurlijk logisch omdat de andere hoofdstukken in chronologische volgorde verlopen, echter had de datum wat mij betreft dan helemaal weggelaten mogen worden en vooraan dan gewoon 3 dagen eerder, zonder datum, of overal een datum door mogen worden gevoerd. Dit is echter een minimaal dingetje.

Het verhaal las weer lekker en hierdoor had ik het boek ook weer in een mum van tijd uit. Ik waande me tijdens het lezen echt in Gstaad en had het gevoel alsof ik door de luxe winkelstraten liep, waar de nouveau riche winkelde, en ik samen met Puck op onderzoek was in de sneeuw.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gstaad

Gegevens van dit boek:
Titel: Gstaad
Auteur: Kiki van Dijk
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
Verteller luisterboek: Jantine van den Bosch
Duur luisterboek: 7:39:54
ISBN paperback: 9789401626163
ISBN e-book: 9789401613415
ISBN luisterboek: 9789401614597
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 7,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Gstaad is ook te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge