Vero las: Kate Spicer – Hond vermist

Wij ontvingen een persmail van HarperCollins Holland over dit boek en na de korte inhoud gelezen te hebben, wist ik dat dit echt een boek voor mij was. Dus we hoefden niet lang te twijfelen en hebben snel op de persmail geantwoord. Niet veel later kregen wij het boek dan ook al in de brievenbus. Hier willen wij HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kate is een vrouw van middelbare leeftijd die orde probeert aan te brengen in haar ontspoorde leven. Wanneer ze een hond genaamd Wolfy adopteert, redt de pluizige hond haar van zichzelf. Maar als Wolfy verdwijnt is Kate in alle staten, en is ze vastbesloten hem terug te vinden. Zal ze hem redden, zoals hij haar heeft gered – of zal ze alles verliezen?

In de zoektocht naar Wolfy omarmt Kate de hulp van bloggers, nachtelijke joggers, helderzienden en beroemdheden. Haar relatie en haar verstand worden tot het uiterste gedreven – en de gebeurtenissen zetten haar aan het denken over haar toekomst.

De cover

Op de cover staat een leuke pluizige hond met een rode halsband om. Verder is de cover wit, met boven de hond de titel ‘Hond vermist’ en daar onder ‘Het waargebeurde verhaal over de hond die van een stad een gemeenschap maakte’.

De auteur

Kate Spicer is een populaire Britse journalist (The Sunday Times, The Times, Daily Mail en Vogue) en documentairemaker die lifestyle en cultuur op een eerlijke en grappige manier behandelt. Soms zelfs iets té eerlijk. Dankzij haar muze, haar hond Wolfy, werd ze een Sunday Times-bestsellerauteur.

Het verhaal

Het leven van Kate is redelijk ontspoord. Ze heeft een relatie met Charlie, maar brengt meer tijd door bij haar dealer Tim. Ze gaan voor een Lurcher kijken. Dan gaan ze een hond adopteren, echter heeft deze niet veel weg van de Lurcher die Kate voor ogen had, maar ze besluiten hem toch te nemen. En noemen hem Wolfy. Wolfy redt Kate en zorgt er voor dat ze haar leven weer aardig op de rit krijgt.

Maar dan verdwijnt Wolfy en Kate is over de rooie. Ze is vastbesloten dat ze Wolfy terug vindt. Kan ze hem redden, net zoals Wolfy haar gered heeft? De hele gemeenschap wordt gemobiliseerd om Wolfy te vinden en Kate wordt tot het uiterste gedreven, waardoor ze ook over haar toekomst na gaat denken.

Mijn mening

Aangezien we zelf twee honden en twee katten hebben, hebben boeken over deze dieren ook altijd mijn aandacht. De persmail had dan ook al snel mijn aandacht. Het boek lag dan ook met smart op mij te wachten.

Het boek gaat echter voornamelijk over Kate. Het verhaal wordt vanuit Kate verteld en helaas vind ik Kate geen prettig persoon. Je komt op zich heel wat over Kate te weten, echter blijft het personage heel oppervlakkig. Het gaat voornamelijk over haar feestjes, drank en drugsgebruik en hoe geweldig de drank is. Als de zoektocht naar Wolfy begint wordt Kate iets sympathieker. Ik denk dat je in dit boek heel wat winst had weten te behalen als het verhaal vanuit het perspectief van Wolfy verteld was.

De zoektocht naar Wolfy is het tweede deel in het boek en hierbij leer je Kate als een prettigere persoon kennen. De emoties en spanning lopen hoog op bij Kate. En dit gedeelte is dan ook het meest boeiende gedeelte van het boek. Echter nog steeds weet het verhaal me niet te pakken. Ik merk dat ik me vooral irriteer aan hoofdpersonage Kate. Dit komt naar mijn gevoel vooral doordat de persoonlijke omstandigheden van Kate de boventoon voeren en dit boven de hond en de zoektocht staan.

Ook vond ik de hoofdstukken behoorlijk lang, wat naar mijn gevoel ook de vaart uit het verhaal haalt. Doordat het zo’n lange hoofdstukken zijn, was ik regelmatig geneigd om te kijken wanneer het volgende hoofdstuk begon en dat heb ik niet snel bij een boek.

Daarbij wordt het boek als liefdesverhaal neergezet, terwijl het een waargebeurd verhaal is en ik weet niet of hierbij dan de nadruk op de vermiste hond zou moeten liggen of op Kate, die haar leven op de rit probeert te krijgen en bij wie dit ook aardig lukt dankzij Wolfy?

Ik had gehoopt dat dit boek mij, als hondenliefhebber, echt zou raken, echter helaas is dit niet gebeurd. Hoe hartverwarmend de hele zoektocht ook is, hij wordt overschaduwd door de persoonlijke omstandigheden van Kate. Wellicht als ik meer feeling met de hoofdpersoon zou hebben gehad, dat dit boek inderdaad mij meer had weten te raken.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Hond-vermist

Gegevens van dit boek:
Titel: Hond vermist
Auteur: Kate Spicer
Uitgever: HarperCollins Holland
Vertaald door: Saskia Peeters
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 259
ISBN paperback: 9789402706284
ISBN e-book: 9789402760194
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

One thought on “Vero las: Kate Spicer – Hond vermist

  1. Het klinkt veelbelovend, maar wel een beetje jammer dat Kate, Wolfy overschaduwt. In boeken over dieren gaat mijn hart ook altijd uit naar de viervoeter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge