Vero las: Kasper van Beek – De honger + Winactie

In de catalogus van uitgeverij Cargo zag ik het boek ‘De honger’ geschreven door Kasper van Beek’ staan. Nadat ik de korte inhoud gelezen had, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Dit leek me een nagelbijtend spannende thriller te zijn. En ik kreeg gelukkig antwoord terug dat ik dit boek mocht recenseren en we ontvingen het boek dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Cargo dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Liam Sandberg, zijn vrouw Evi en hun dochter Yana komen na een weekendje weg thuis in Amsterdam. Op de salontafel ligt een onbekende afstandsbediening met daarop een gele post-it. Op het papiertje staat PLAY geschreven. Als Liam de afstandsbediening gebruikt verschijnt hun eigen woonkamer op de televisie, gefilmd van een hoog standpunt. Door het beeld loopt Evi, in een badjas. Dan worden er zes afzonderlijke schermen zichtbaar. Op elk beeld is een ander deel van hun huis te zien, en ook Liam en Yana zijn gefilmd. Rechtsboven staan een datum en een tijd, en als Liam doorspoelt vliegen de dagen voorbij.

De volgende dag vindt de politie zeventien verborgen camera’s in het huis van Liam Sandberg. Rechercheur Isabella Neri staat voor een raadsel. Wie heeft de camera’s geplaatst? En waarom wil iemand de familie Sandberg elke minuut van elke dag filmen?

De cover

Op de cover staat een man in een bos. Er schijnt licht door het bos. Dit lijkt me de zon te zijn. De titel ‘De Honger’ staat bovenaan de cover, waarbij de H en de R van Honger naar mijn gevoel te dicht op de rand staan en ik de hele tijd het gevoel heb alsof dit een misproductie is. Ik denk dat ik de cover opgepakt zou hebben om hem aan Bryan te laten zien, dat deze mislukt was. Maar helaas hoor dit zo.

De auteur

Kasper van Beek (1985) is film- en televisieproducent. Hij is medeoprichter van twee productiebedrijven, waarmee hij een breed scala aan nationale en internationale projecten maakt. Hij woont en werkt in Amsterdam. Kasper debuteerde met de zeer goed ontvangen thriller ‘Vogelvrij’, waarmee hij op de shortlist van de Gouden Strop en de Schaduwprijs stond.

Het verhaal

Liam Sandberg is een succesvolle psychiater in hartje Amsterdam. Hij heeft een vrouw, Evi, en dochter Yana. Sinds een tijdje bezitten ze een tweede huis in Limburg wat Liam aan het opknappen is. Als ze na een weekendje weg weer thuis komen in hun huis in Amsterdam, doen ze een rare ontdekking. Er ligt een afstandsbediening met een papiertje PLAY erop geschreven. Ze twijfelen wat ze moeten doen, maar als Liam dan besluit de afstandsbediening te gebruiken staan ze verwonderd te kijken. Ze zien hun eigen woonkamer vanaf een hoog standpunt gezien. Evi loopt door beeld, in een badjas. Dan worden er opeens 6 verschillende schermen zichtbaar. Op elk schermbeeld is een afzonderlijk deel van hun huis te zien, en niet alleen Evi is gefilmd, maar ook Yana en Liam staan op beeld. In het beeld staat een datum en tijd en als Liam doorspoelt vliegen de dagen voorbij op de video.

Als ze de politie inschakelen vinden ze de dag erna 17 verborgen camera’s in het huis van de ‘Sandbergs’. Rechercheur Isabella Neri staat voor een groot raadsel? Wie heeft deze videocamera’s geplaatst en heeft het op deze familie gemunt? Wat is het nut van het gezin iedere minuut te willen filmen?

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar dit boek. Door de unieke inkijk in een leven van een gezin werd ik nieuwsgierig over hoe en waarom. Dit bleef lange tijd onduidelijk. Je leest wel wat er aan de hand is en dat er iemand is die het op de Sandbergs gemunt heeft, maar het is niet duidelijk hoe en waarom. Dit blijft tot ongeveer het einde van het verhaal onduidelijk en zo wordt er voor gezorgd dat de spanning van het verhaal steeds verder oploopt en ik alleen maar verder wilde lezen.

Daarnaast was er ook nog de eigenwijze Isabella Neri. Hier is iets mee aan de hand, waardoor ze een tijdlang op non-actief heeft gestaan, maar het blijft lange tijd onduidelijk wat precies aan de hand was, en Van Beek weet ook hier de spanning op te bouwen en slechts mondjesmaat wat informatie vrij te geven waardoor je steeds net genoeg geprikkeld blijft om het boek niet weg te kunnen leggen. Dit vind ik erg goed gedaan.

Als je daar dan ook nog de flashbacks van Liam Sandberg zelf toevoegt dan heb je een thriller van formaat en is duidelijk dat Van Beek weet hoe hij een thriller moet schrijven. Ik ben verkocht en weet zeker dat een nieuwe thriller van Kasper van Beek snel na verschijning gelezen gaat worden. Als je van een goed in elkaar gezette thriller houdt, die niet te veel informatie weggeeft dan moet je echt ‘De honger’ gaan lezen, want je thriller honger wordt hier zeker mee gestild.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: De honger
Auteur: Kasper van Beek
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 288
Duur luisterboek: 09:26:42
ISBN paperback: 9789403188003
ISBN e-book: 9789403188607
ISBN luisterboek: 9789403100913
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 4,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen een fysiek exemplaar van ‘De Honger’ verloten. Hier willen wij Uitgeverij Cargo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 12 Augustus 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

11 thoughts on “Vero las: Kasper van Beek – De honger + Winactie

 1. Lijkt me heel leuk dit boek te winnen. Ik heb geen FB, Instagram of Twitter. Lees wel altijd jullie berichten via de e-mail berichten.

 2. Het maakt me erg nieuwsgierig, wat hebben al die camera’s te betekenen?
  Ik doe graag mee om het antwoord op mijn vraag te krijgen.
  Ik volg op Bloglovin (loved/saved) en ontvang de mails.

 3. Ik doe erg graag mee, zou het boek heel graag willen lezen ?? Groetjes Anneliese
  Alle stappen doorlopen, alleen niet gedeeld op Instagram en linkendin ????.
  Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge