Vero las: Karen Swan – De Spaanse belofte + winactie

In de catalogus van Xander uitgevers zag ik het boek ‘De Spaanse belofte’ van Karen Swan staan. De cover maakte me nieuwsgierig en na de korte inhoud gelezen te hebben, wilde ik meer over het boek weten. Dus na een mailtje naar de uitgever, kregen we al snel antwoord dat we het boek zouden ontvangen bij verschijning. Niet lang na verschijning werd het boek dan ook afgeleverd bij ons. Hier wil ik Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Charlotte Fairfax is vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Mateo Mendoza, erfgenaam van een enorm Spaans landgoed, heeft gevraagd of ze hem wil helpen een kwestie met zijn vaders testament op te lossen. De timing is niet perfect: Charlottes bruiloft staat gepland voor de week erna. Ze is ervan overtuigd dat het probleem snel en efficiënt zal oplossen, zodat ze snel terug kan naar Londen, waar haar verloofde ongeduldig op haar wacht.

Zoals bij de meeste families met geld, macht en privileges is niet alles altijd wat het lijkt, en achter de merkkleding en prachtige huizen van de Mendoza’s schuilt een overvloed aan geheimen, verraad, schandalen, rivaliteit en liefdesverdriet. Tijdens haar zoektocht, wordt Charlotte ingehaald door haar eigen verleden, en staat alles waar ze zo hard voor heeft gewerkt op het spel, zelfs haar aanstaande huwelijk.

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw voor een appartementencomplex. Ik neem aan dat dit het appartementencomplex van Marina is. En dat de vrouw op de voorgrond Charlotte is, die onderweg is naar Marina. De cover maakt me nieuwsgierig. Vooral door de quote ‘Avontuurlijk, kleurrijk en enorm spannend!’ Dat belooft veel goeds en dat zou er in de boekhandel zeker voor gezorgd hebben dat ik hem opgepakt zou hebben om de achterflap te lezen.

De auteur

Karen Swan begon als modejournalist maar gaf haar baan op om een langgekoesterde schrijfambitie waar te maken. Inmiddels zijn haar boeken bestsellers in onder andere Engeland, Duitsland, Italië en Noorwegen. In Nederland verscheen eerder ‘ Een Noorse winternacht’.

Het verhaal

Charlotte Fairfax wordt door Mateo Mendoza, erfgenaam van een enorm Spaans landgoed, om hulp gevraagd. Charlotte is vermogensadviseur en moet een probleem met het testament van de vader van Mateo oplossen. Hiervoor moet ze op korte termijn naar Madrid. Dit komt eigenlijk niet goed uit, want Charlottes bruiloft staat op korte termijn gepland. Ze verwacht echter het probleem snel op te lossen zodat ze snel terug kan naar Londen, waar haar verloofde Stephen ongeduldig op haar wacht.

Zoals bij de meeste families met geld, macht en privileges is niet alles altijd wat het lijkt. Er schuilen heel wat geheimen, schandalen en liefdesverdriet achter de façade van merkkleding en prachtige huizen. Tijdens haar zoektocht wordt Charlotte achtervolgd door haar eigen verleden. Hierdoor komt alles waar ze zo hard voor gevochten heeft op het spel te staan. Kan ze haar huwelijk nog redden?

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar dit boek van Karen Swan. Dit zou voor mij de eerste kennismaking met haar boeken zijn. Ik was al benieuwd naar haar schrijfstijl sinds haar boek ‘Een Noorse winternacht’ verschenen was. Dus nu moest ik dit boek gewoon gaan lezen. En ik kan zeggen, ik heb er geen spijt van. Normaal lees ik, behalve boeken over de tweede wereldoorlog, niet zo snel historische romans, en dit had ik ook niet verwacht, toen ik de flaptekst las van ‘De Spaanse belofte’, maar wat was ik aangenaam verrast.

Er lopen verschillende verhaallijnen in het boek en boven aan de hoofdstukken lees je steeds wanneer het hoofdstuk zich afspeelt. Er is een verhaallijn die zich in de Spaanse burgeroorlog afspeelt en een die zich in het heden (2018) afspeelt.

De proloog speelt zich af in de Spaanse burgeroorlog en hier gebeurt iets, waardoor je meteen verder wilt lezen. Je wilt weten wat er precies gebeurd is. Maar dit wordt pas aan het einde duidelijk. Er vallen tijdens het lezen wel steeds kleine puzzelstukjes op zijn plek.

In dit verhaal speelt de liefde een belangrijke rol. En wordt duidelijk dat liefde geen rekening houdt met rangen en standen. Dit is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven. Dit heeft Swan op een mooie manier weten te omschrijven. Maar ze laat tijdens dit verhaal ook duidelijk zien dat geld niet altijd voor geluk zorgt.

Wel bleef lange tijd onduidelijk wat er in het verleden van Charlotte gebeurd was. Dit zorgde bij mij soms voor wat verwarring. Ik was soms even kwijt of het nu over Charlotte of over Marina ging. Maar als ik dan door las, vielen de stukjes weer op zijn plek en was weer snel duidelijk over wie het ging.

Ik heb erg genoten van dit boek, en zal wellicht in de toekomst toch vaker een historische roman oppakken. Want de stukjes over de Spaanse burgeroorlog vond ik erg boeiend om te lezen en maakte het boek extra interessant.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Spaanse belofte
Auteur: Karen Swan
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaald door: Ireen Niessen
Aantal pagina’s paperback: 395
ISBN paperback: 9789401612647
ISBN e-book: 9789401612661
Prijs paperback: € 18,50
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘De Spaanse belofte’ verloten. Hier willen wij Xander uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Karen Swan – De Spaanse belofte’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 18 november 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

5 thoughts on “Vero las: Karen Swan – De Spaanse belofte + winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge