Vero las: Juultje van den Nieuwenhof – Ctrl-A + Winactie

We zagen dat er een nieuwe Kluitman-Novelle zou verschijnen en we hebben al enkele van deze novelles met veel plezier gelezen, dus nadat we de korte inhoud gelezen hadden, sprak deze korte novelle ons ook weer erg aan. Na een mailtje naar de uitgever kregen we deze novelle direct bij verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Kluitman hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Robin lijkt een normale jongen uit 4 havo. Op school gaat alles goed en hij brengt veel tijd door met zijn vriendinnetje Elin en zijn beste vriend Appie. Het lukt hem bijna om alles verborgen te houden, tot mevrouw van Erven, zijn irritante mentor, besluit zich ermee te gaan bemoeien. Ook Elin en Appie krijgen het idee dat er iets met Robin aan de hand is. Hij liegt over waar hij geweest is en heeft steeds vaker agressieve uitbarstingen. En waarom worden ze eigenlijk nooit bij hem thuis uitgenodigd? Maar als ze te dicht bij de waarheid komen, zouden ze daar nog wel eens spijt van kunnen krijgen…

De cover

De foto op de cover is in de schemering gemaakt. Je ziet een silhouet van een jongen. Met de armen over elkaar gevouwen. De lucht is rood. Hij staat voor mijn gevoel in een natuurgebied. Ik neem aan dat dit Robin is. De tekst onder de titel maakt mij nieuwsgierig. En ik zou deze novelle zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

CTRL-A is een onheilspellende thriller van de populaire YA-auteur Juultje van den Nieuwenhof. Sinds ze de Crimezone YA-schrijfwedstrijd won, zijn er al vier boeken van haar hand verschenen. Haar verhalen zorgen gegarandeerd voor kippenvel.

Het verhaal

Met Robin lijkt er op het eerste oog niks aan de hand. Hij doet het goed op school en brengt veel tijd door met zijn vriendin Elin en zijn goede vriend Appie. Het lukt hem om de dingen die verborgen moeten blijven, verborgen te houden. Maar dan merkt zijn irritante mentor, mevrouw Van Erven, hem op en wil zich met hem gaan bemoeien. En tot overmaat van ramp beginnen Elin en Appie ook het idee te krijgen dat er iets met Robin aan de hand is. Hij ontkent dat hij op plekken geweest is en hij heeft ook steeds vaker last van agressieve uitbarstingen. Elin is ook verbaasd dat ze nooit uitgenodigd worden bij Robin thuis. Maar ze moeten uitkijken… want als ze te dicht bij de waarheid komen dan zou het wel eens gevaarlijk kunnen worden…

Mijn mening

Ik las eerder van Juultje van den Nieuwenhof haar boek ‘Check-out‘ en was toen al erg enthousiast over haar schrijfstijl. En deze schrijfstijl heeft ze gelukkig nog steeds behouden. Ze heeft een vlotte en toegankelijke schrijfstijl. Ik waarschuw je alvast… Als je eenmaal begint te lezen in ‘CTRL-A’ dan kun je pas stoppen als je de laatste pagina omgeslagen hebt. En ik denk dat dit soort boeken ook echt nodig zijn om jongeren aan het lezen te krijgen. En met deze novelle heb je een verhaal wat je in niet zo’n lange tijd uitleest, ook als je niet zo snel of vaak leest.

Het verhaal wordt verteld vanuit Robin, Appie en Sabine van Erven. Daarnaast lees je ook soms nog een cursief gedrukte verhaallijn. Dit blijft lang een onbekend persoon. Het verhaal heeft genoeg spanning en ook leer je de verschillende personages goed genoeg kennen. Ik vind het erg knap gedaan. Vooral omdat Van den Nieuwenhof toch een ernstig onderwerp ‘dwanggedachten’ onder de aandacht heeft gebracht. En ik denk dat er toch veel jongeren zijn die steeds meer dwanggedachten hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld ook het programma ‘Levenslang met dwang’ gekeken en terwijl je er niet bij stilstaat, doen wij zoveel dingen op de automatische piloot, terwijl dat bij iemand met dwang allemaal heel bewust gedaan moet worden. Dit lijkt me niet alleen lastig, maar ook heel vermoeiend. Dit lees je ook in het verhaal, zonder dat ik wil spoileren. Je merkt dat de dwang hier ook regelmatig de overhand krijgt.

Van den Nieuwenhof heeft een thriller op niveau weten neer te zetten met zo weinig woorden. Ik sta versteld. Dit is echt een boek wat je tot op de laatste pagina in zijn greep houdt… en zelfs daarna nog… Dit is niet alleen voor jongeren een interessant boek, maar ik weet ook zeker dat er heel veel volwassenen zullen smullen van dit boek.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

CtrlA

Gegevens van dit boek:
Titel: CTRL-A
Serie: Kluitman-Novelle
Auteur: Juultje van den Nieuwenhof
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s hardcover: 104
Aantal pagina’s e-book: 104
ISBN hardcover: 9789020609646
ISBN e-book: 9789020631371
Prijs hardcover: € 8,95
Prijs e-book: € 5,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘CTRL-A’ verloten. Hier willen wij uitgeverij Kluitman natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘CTRL-A’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 8 juni 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

One thought on “Vero las: Juultje van den Nieuwenhof – Ctrl-A + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge